Strona 1 z 1
Reinstalacja Bez Formatowania
Napisano 28 styczeń 2007, 20:02
Poprostu nie formatujesz HDD, tylko włączasz instalatora i podczas instalacji instalator nadpisuje pliki
Wg mnie takie coś to gówniana metoda :P
PD 915 2.80 GHz (2x2MB cache) || Gigabyte GA-945P-S3 || GoodRam DDR2 2x1GB 667MHz Dual Channel || Galaxy 7600 GS 256MB 500/1400 1.2ns Zalman || WD Caviar SE-16 250 GB 16MB cache SATA-II || FDD 1.44 Sony || DVD-REC LG GSA-H12L || I-BOX LYNX 2683D || Sound Blaster Audigy SE || Creative T6060 || Modecom 400W Feel 2 || LG LCD 17 L1770HQ || Urządzenie wielofunkcyjne EPSON DX4000 || Windows XP Home Edition
Napisano 28 styczeń 2007, 22:18
Nadpisywane są pliki systemowe, rejestr itp.
Jednak licz się z tym, że programy (typu NERO) również będziesz musiał ponownie zainstalować, gdyż ich ustawienia zostają skasowane.
Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania, zadaj je, być może ktoś pomoże
Jednak licz się z tym, że programy (typu NERO) również będziesz musiał ponownie zainstalować, gdyż ich ustawienia zostają skasowane.
Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania, zadaj je, być może ktoś pomoże
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
Napisano 03 marzec 2007, 10:18
Reinstall nie jest dla picu, bo przywraca pierwotna wersje plików systemowych. Co do IE, nie uszkodzi go, tylko przywróci wersje z płyty, a ta może się gryźć z plikami nowej, jeśli ową zainstalowałeś.
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
Napisano 03 marzec 2007, 17:35
Przyda się, jezeli np. uszkodziłes powłokę, alę "naprawianie" w ten sposób np. windowsa intensynie uzywanego przez 2-3 lata nie da oczekiwanych skutków, móze go przywrócić do zywych, ale co to za życie... Owszem integralne DLL systemu zostaną wgrane na nowo, ale w międzyczasie zapewne doszło wiele innychm, zewnetrznych, które nie zawsze bywaja poprawnie wyrejestrowane z systemu.
--
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Napisano 03 marzec 2007, 18:08
Użytkownik Wojtas512 dnia 28.01.2007 20:52 napisał
Czy można przeinstalować Windę 98 tak aby nie utracić danych bez tworzenia nowej partycji?
Uruchamiasz Win98 -wkladsz krążek-dokonujesz istalacji.Oczywiście wszystko Ci sprawdzi (przemieli) ale jak masz coś poważnego to nie ma sensu.Syfy jak jakieś masz,duży rejest(zasmiecony) to i tak pozostanie.
Napisano 03 marzec 2007, 18:14
Użytkownik Wojtas512 dnia 28.01.2007 20:52 napisał
Czy można przeinstalować Windę 98 tak aby nie utracić danych bez tworzenia nowej partycji?
reinstalka jest do bani, najlepiej zrobic format wtedy formatuje ci wszystko caly dysk a nie pozostawia smieci itp przy reinstalce czy formacie i tak musisz zapisac dane bo je utracisz.
SEBA
Napisano 03 marzec 2007, 23:40
Użytkownik Sebastian 1978 dnia 03.03.2007 18:14 napisał
reinstalka jest do bani, najlepiej zrobic format wtedy formatuje ci wszystko caly dysk a nie pozostawia smieci itp przy reinstalce czy formacie i tak musisz zapisac dane bo je utracisz.
Jak mam partycje 10 GB zatkana danymi to nie bede formatowaj jej bo mam kaprys przeinstalowac 500 MB systemu. Usuwam spod dosa 3, w sumie to 2 katalogi: windows i program files, moje dokumenty mozna zostawic i juz. Nawet usuwac nie trzeba, mozna zmienic nazwy.
Nie ma roznicy czy wyczyscisz partycje czy nie. Po prostu jak ja sformatujesz to pozornie bedziesz mial porzadek na dysku, a jak nie to bedzie bajzel. Na jedno w sumie wyjdzie jak zrobisz dokladna defragmentacje przed instalacja, po usunieciu systemu zamiast formatowania.
Robilem tak x razy nie tylko z 98 ale i z 2k/xp/2k3.
Sam system to tak naprawde 2 katalogi, no i jeszcze pliki startowe na dysku /zwykle/ c. Czy tak trudno wpasc na to, ze wystarczy je usunac?
Wgrywanie nowego systemu na stary nie ma wg mnie sensu, bo sporo plikow bylo zaktualizowanych, masz nowsze programy ktore wymagaja nowszych bibliotek, a Ty powgrywasz te stare i programy nie zechca dzialac, albo beda dzialac zle. Musialbys oprocz systemu przeinstalowac wsie programy /inaczej: te, ktore ingeruja w pliki systemu/.
No i o wpisach w rejestrze nie wspominam, bo juz to wybrzmialo - beda odwolania do nowszych bibliotek, a zamiast nich beda stare - to nie moze dzialac poprawnie.
"Kobiety sa piekne w blasku dnia, ale jeszcze piekniejsze w mroku nocy..."
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty