witam!
mam taki o to problem..
postawnowilem zainstalowac windwosa 98 na takeij o to masyznie:
celeron D, 256 MB ddr2, mobo intelowskie na chipsecie 915g (zintegrowana grafika), seagate 20 GB
juz na poczatk uspotkaly mnie problemy, ale kolega mi wytluamczyl, ze zeby dojsc do etapu trybu graficznego instalatora to nie moge poprostu sobie uruchomic instalatora (lub z lini komend wpisac "setup") tylko trzeba wejsc w katalog win98 i tam uruchomic setupcor.exe
oczywiscie instalcja sie udala bez zadnych problemow, ale odczulem ze w pewnych momentach instalator nie robil nic (kompletnie stal w miejscu, jakby sie zawieszal), ale w koncu sie zainstalowal..
jednak kiedy chce uruchomic system to uruchamia sie do pewnego momentu, bootowanie staje jeszcze na stronie startowej i znwou "freeze" (tak jak podczas instalacji) tylko tym raze po dluzszyzm czasie pokazuje sie blue screen
wie ktos moze jak sie tego pozbyc? cyz wo gole sie da tego pozbyc cyz mam sobie zapomaniec o win98 na tym kompie..
PS. winXP pro sie instlauje bez problemu!
Strona 1 z 1
win98 nie uruchamia sie ..do konca
Napisano 03 marzec 2007, 17:43
system poległ na obsłudze czegoś, co powienien obsluzyć jako: "Pierwszy kontroler IDE [ podwójna kolejka FIFO]). Jeżeli tekstowy instalator nie chce s→e uruchomic, to znaczy, ze komputer nie przechodzi podstawowego testu zgodnosci sprzętu. Dość rzadko zdarza się, że system źle obsłgujacy sprzęt podczs instalacji, po niej obsłuzy go dobrze. Tak się zdarza głównie z urządzeniami USB.
Nie pamietam teraz, o który system chodziło, ale gsdy instalator Windows nie mógł w etapie tesktowym obsłuŋiwac kontrolera USB, prosił o dyskietkę ze strownikami.
Nie pamietam teraz, o który system chodziło, ale gsdy instalator Windows nie mógł w etapie tesktowym obsłuŋiwac kontrolera USB, prosił o dyskietkę ze strownikami.
--
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Napisano 03 marzec 2007, 22:36
tekstowy instalator sie uruchamial, to wlasnie z trybem graficznym byl problem (ekran gasl, pokazalo sie "out of range" z powodu zbyt niskiej czestotliwosci odswieznia, i nic sie dale nei dlao zrobic)
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty