Strona 1 z 1
Dysk twardy
Napisano 06 listopad 2003, 16:59
cytat:
Rafell napisał:
Witam wszystkich mam taki mały problem podzieliłem Dysk twardy na C: i D: Jeśli zrobie format dysku C: tam gdzie mam windowsa to te rzeczy co mam na drugim dysku to mi się nie wykasują prosze o pomoc.
Jeśli sformatujesz C to na D nic Ci nie zniknie.
Pamiętaj tylko o tym, że jeśli instalowałeś jakieś programy na dysku D to mogą one nie działać po sformatowaniu C i instalacji systemu.
Właściwie to tylko niektóre będą działać - większość nie.
Napisano 06 listopad 2003, 17:23
Dajcie już spokój z programami. Jeżeli np. Raffel miał winXP a na dysk d: kopiował film jako administrator, oraz jeżeli jego dysk pracuje jako NTFS, to po formacie systemu na dysku c: może też mu zniknąć film z dysku D. Mogę się mylić ale moi dwaj kumple właśnie w taki sposób stracili dość cenne dane.
Napisano 06 listopad 2003, 17:48
cytat:
Rafell napisał:
Myśle że jak mam na dysku D: same filmy i instalki programów teledyski i mp3 to przecież to mi się nie wykasuje.
Rafell - powiem Ci tak:
Ja mam na C: WinXP a na D: mam dane (filmy, mp3, programy itp). Za każdym razem jak przeinstalowywuje windowsa to robie format C: i jeszcze nigdy nic mi z tego powodu nie zniknęło z dysku D:
Napisano 07 listopad 2003, 12:00
cytat:
Marcin napisał:
nie widze zwiazku ... ja nic w ten sposob nie utracilem:!
------------------------
Polityka systemu plików NTFS polega na tym aby dane (np muzyka) należące tylko do administratora byly nie do zdobycia, nawet przez reinstalacje systemu który ten system plików obsługuje. Jeśli nic nie straciłeś, to się ciesz:D Masz farta:cheesy: Mój kumpel go nie miał
Napisano 07 listopad 2003, 12:54
cytat:
podrurznik napisał:
cytat:
Marcin napisał:
nie widze zwiazku ... ja nic w ten sposob nie utracilem:!
------------------------
Polityka systemu plików NTFS polega na tym aby dane (np muzyka) należące tylko do administratora byly nie do zdobycia, nawet przez reinstalacje systemu który ten system plików obsługuje. Jeśli nic nie straciłeś, to się ciesz:D Masz farta:cheesy: Mój kumpel go nie miał
Na NTFS po ustawieniu praw dostepu jako administrator, zachodzi taka sytuacja (np. po wybraniu dla folderu lub pliku opcji Przejmij na wlasnosc). Gdybys taki dysk zaniosl np. do kolegi to po podlaczeniu do kolegi PieCa swego dysku i wystartowaniu z systemu kolegi, rowniez bys nie wszedl do Folderow (Twoich) prywatnych (chociaz bylyby widoczne przez system kolegi...).
Napisano 11 listopad 2003, 21:55
cytat:
podrurznik napisał:
Twój kumpel miał wyjątkowego pecha, kilkakrotnie przeinstalowywałem WinXP i formatowałem C, a na pozostałych dyskach (D i E) miałem muzykę, filmy i inne wartościowe dane i nic się nie stało. Foldery i pliki były dostępne również po przeniesieniu dysku do innego komputera (oczywiście musiał obsługiwać NTFS).
Napisano 11 listopad 2003, 22:03
cytat:Zależy, czy to jest program, który miał w rejestrze jakieś zapisy, czy nie - programy komercyjne z zabezpieczeniami mogą nie działać. Większość lub wszystkie FREEWARE i OpenSource powinna działać.
Marcin napisał:
Oxi ... moim zdaniem tylo niektore beda nie dzialac - wiekrzosc tak:!
------------------------
Jutro nie istnieje:! ... kiedy budzisz sie rano jest dzis:!
Napisano 11 listopad 2003, 22:19
Dobra ANIOŁEK nie denerwuj sie:! (zreszta jak zwykle
)
Nie ma co dyskutowac o szczesciu ... pewne jest, ze zalezy to od systemu plikow (niby z waszych odpowiedzi wynika), ja nie wiem nigdy sie nie bawilem w ten sposob:!
Ale pewne jest jedno:!, ze w teori formatujac partycje C, nie powinno nic zniknac na partycji D (i na odwrot) ...
------------------------
Nie ma co dyskutowac o szczesciu ... pewne jest, ze zalezy to od systemu plikow (niby z waszych odpowiedzi wynika), ja nie wiem nigdy sie nie bawilem w ten sposob:!
Ale pewne jest jedno:!, ze w teori formatujac partycje C, nie powinno nic zniknac na partycji D (i na odwrot) ...
------------------------
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty