Strona 1 z 1
Usuwanie skrótów w prawim przycisku myszki
Napisano 30 marzec 2007, 22:36
Gdy klikam na jakiś folder prawym przyciskiem myszki to mam rozwijane menu i jest tam otwórz, eksploruj, ale też freezip. Ten plik już dawno usunąłem z komputera, ale skrót w tym rozwinięciu nadal pozostał. Jak go usunąć? Wejść do rejestru, czy może jest jakiś mały program do usuwania nieistniejących już komend, itp?
Napisano 30 marzec 2007, 22:56
Recznie mozna to zrobic np tak:
1. Odpalasz regedita
2. Wchodzisz do HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell (tutaj w oddzielnych kluczach zapisane sa komendy przypisane do menu folderow)
3. Usuwasz porzadany klucz ( w twoim wypadku powinien sie nazywac "freezip")
4. Zamykasz regedita ew robisz restart windy.
1. Odpalasz regedita
2. Wchodzisz do HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell (tutaj w oddzielnych kluczach zapisane sa komendy przypisane do menu folderow)
3. Usuwasz porzadany klucz ( w twoim wypadku powinien sie nazywac "freezip")
4. Zamykasz regedita ew robisz restart windy.
Użytkownik Poszukiwacz edytował ten post 30 marzec 2007, 23:00
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
© Manowar
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
© Manowar
Napisano 31 marzec 2007, 07:18
Użytkownik Tomekkkk dnia 31.03.2007 0:05 napisał
Tam jest gąszcz plików! Czy nie ma programu, który za mnie by to zrobił?
Nie, to jest za łatwe aby robić program.
Wcodzisz regedit, klikasz CTRL + F. Wpisujesz freezip. Jak ci coś znajdzie klikasz DELETE. Potem klikasz F3. I tak w kółko F3 i DELETE aż cii niec nie znajdzie
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
Napisano 31 marzec 2007, 08:00
shellexview ale czasami nie wykrywa wszystkich "skrótów", no i też niestety trzeba się naszukać
Napisano 31 marzec 2007, 10:26
Teraz mam taki problem, że żaden skrót mi nie działa. Klikam na Mozilla Firefox "Obiekt do którego się odwołuję, jest niedostępny lub został usunięty" i tak ze wszystkimi skrótami nie tylko na Pulpicie, ale też w pasku start, przez co nie mogę pograć nawet w systemowe gierki czy uruchomić rejestratora dźwięku. Co mam zrobić, może jest jakiś program który przywróci wszystkie ustawienia poprawnie co do skrótów, bo nie będę 200 skrótów ręcznie robił, czy więcej...
Napisano 02 kwiecień 2007, 13:07
AFAIR scanregw /fix - jeśli nie to, pokombinuj z tym programem i przywróć wersję rejestru sprzed zabiegu.
Użytkownik DJ_ProG edytował ten post 02 kwiecień 2007, 13:07
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty