Witam,
Na wstępnie zaznaczę ,że czytałem sporo tutoriali i niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania więc tutaj kieruję swe kroki.
Mam nadzieję że znajdziecie radę. Otóż, mam zainstalowanego Windowsa 98 "Plus!" ale z jakichś bliżej mi nie znanych przyczyn od pewnego czasu gdy próbuję uruchomić win98PLUS w trybie normalnym wyskakuje "Błąd ochrony systemu windows...naciśnij klawisz" i następuje wyłączenie komputera. Uruchamiam zatem w trybie awaryjnym ale niestety tryb awaryjny nie pozwala mi skorzystać ani z nagrywarki CD ani z drugiego odtwarzacza CD. Wygrzebałem spod ziemi płytę Windows 98 (Plus! z tego co pamiętam to był jakiś dodatek) i instaluję. I teraz do Was kieruję 3 pytania:
primo:Czy instalacja na tym samym dysku nowego windowsa nie wymaże mi bardzo ważnych danych z "Moich dokumentów", "Pulpitu" i ogólnie dysku twardego, i czy umożliwi mi skorzystanie z napędów CD w trybie normalnym bym mógł uciec z danymi z tego PC?
secundo: Czy może jest jakiś sposób na to by w trybie awaryjnym skorzystać z napędów CD? - tworzenie kopii zapasowych danych o wielkości rzędu kilku GB za pomocą dyskietek - gehenna
tertio: Czy jest jakaś możliwość("wykrywanie nowego sprzętu" nie uruchamia się) w trybie awaryjnym instalacji nowego sprzętu - sterowników do pendrive'a? wtedy ewentualnie zastosowałbym tę drogę exodusu plików z tonącego okrętu.
Pozdrawiam i proszę o poważne odpowiedzi
Strona 1 z 1
Instalacja Windows 98 duży-mały problem
Napisano 14 kwiecień 2007, 20:49
Użytkownik CzytajTo dnia 14.04.2007 21:30 napisał
Czy instalacja na tym samym dysku nowego windowsa nie wymaże mi bardzo ważnych danych z "Moich dokumentów", "Pulpitu" i ogólnie dysku twardego, i czy umożliwi mi skorzystanie z napędów CD w trybie normalnym bym mógł uciec z danymi z tego PC?
Po prostu system od nowa Ci się zainstaluje, lecz wszystkie pliki pozostaną w niezmienionym stanie. Nic nie zniknie, będziesz mógł korzystać ze wszystkich napędów. Jeśli jakieś pliki systemowe zostały wyrzucone z systemu to zostaną na nowo zainstalowane.
Napisano 15 kwiecień 2007, 09:26
Napisano 24 kwiecień 2007, 18:52
Tak, ponieważ Windows nie będzie się go "czepiał".
[Gigabyte GA-M55Plus-S3G][AMD Athlon X2 5600+ 2.8 GHz AM2][1GB PC2-4200 Kingston + 512MB PC2-4200 Kingston][GeForce 8600GE 512 MB 680/2250 MHz][Seagate 160 GB/8 MB/SATA2][LG DVD-RAM GSA-4167B][NEC DVD-RW ND-3570A][FDD 1,44 MB][NEC MultiSync 1970NX][Windows Vista Ultimate PL][Windows XP Professional SP2]
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty