Komputer Świat Ekspert - Forum: Hiperłącze w OpenOffice v.2.1 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Hiperłącze w OpenOffice v.2.1

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Pakrys 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4
  • Rejestracja: 22-sierpień 06

Napisano 29 kwiecień 2007, 13:11

Opracowałem dokument który składa się z kilku tematów. Do poszczególnych tematów próbowałem zrobić łącza aby nie przewijać fragmentów tekstu tylko od razu dostać się do wybranego tematu.
Napisany dokument otwieram w programie "OpenOffice" wybieram opcję "hiperłącze" i w otwartym okienku w odpowiednich miejscach dokonuje wpisów. Wszystko wygląda poprawnie , lecz kliknięcie na utworzone łącze nie przenosi w wybrane miejsce. Są dwie możliwości :
- albo dokonuje błędnych wpisów ,
- lub to hiperłącze nie działa poprawnie.
Czy mógłby mi ktoś udzielić porady w tym zakresie i pouczyć jak to zrobić abym był przenoszony w odpowiednie miejsce za pomocą łącza.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   cimlik 

  • chill cout
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 631
  • Rejestracja: 27-wrzesień 05

Napisano 29 kwiecień 2007, 13:42

Ja to zrobiłem w ten sposób:
Wstaw -> Hiperłącze -> zakładka Dokument -> Cel -> Klikasz w przycisk "Cel w dokumencie" (ten z prawej) -> w okienku, które się otworzy wybierasz cel (musisz rozwinąć którąś z kategorii) -> Zastosuj -> Zamknij -> wpisz coś w polu "tekst" -> przenosisz kursor w miejsce, w które chcesz wstawić link -> Zastosuj -> Zamknij.

Powinno zadziałać ;).
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Pakrys 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4
  • Rejestracja: 22-sierpień 06

Napisano 29 kwiecień 2007, 21:04

Ten sposób nie działa. Wykonując dokładnie wg. podanego opisu nie następuje podkreślenie tekstu łącza. Natomiast jeżeli w polu "Cel" wpiszę tekst do którego chcę się przenieść następuje podkreślenie , ale klikanie nie powoduje przeniesienia.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   cimlik 

  • chill cout
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 631
  • Rejestracja: 27-wrzesień 05

Napisano 30 kwiecień 2007, 07:00

Wyświetl postUżytkownik Pakrys dnia 29.04.2007 20:04 napisał

Natomiast jeżeli w polu "Cel" wpiszę tekst do którego chcę się przenieść następuje podkreślenie , ale klikanie nie powoduje przeniesienia.

W polu "Cel" nic nie wpisujesz, tylko wybierasz po naciśnięciu takiego przycisku:
http://cimlik.pl/temp/przycisk.png
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Pakrys 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4
  • Rejestracja: 22-sierpień 06

Napisano 01 maj 2007, 09:48

Ten opis sposobu nie działa. Próbowałem różnych wariantów zapisów t.z. wypełnienia pasków w które wpisuje się tekst (jakiś tekst : np. tytuł do którego chcę się przenieść w istniejącym dokumencie)
Podejrzewam że w wersjach darmowych nie które funkcje są zablokowane , mimo że w opcjach wyboru one istnieją.
Ponadto po kliknięciu na przycisk "cel" otwiera się okno i za wyjątkiem grafiki nic nie można rozwinąć , bo nie ma tam takiej możliwości
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   cimlik 

  • chill cout
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 631
  • Rejestracja: 27-wrzesień 05

Napisano 01 maj 2007, 12:20

Wyświetl postUżytkownik Pakrys dnia 01.05.2007 8:48 napisał

Podejrzewam że w wersjach darmowych nie które funkcje są zablokowane , mimo że w opcjach wyboru one istnieją.

Co masz na myśli? Ja posiadam wersję darmową.

Cytat

Ponadto po kliknięciu na przycisk "cel" otwiera się okno i za wyjątkiem grafiki nic nie można rozwinąć , bo nie ma tam takiej możliwości

Bo musisz mieć wstawioną tabelę, żebyś mógł rozwinąć kategorię "Tabela".

Nagrałem filmik - zobacz czy wszystko robisz w taki sposób: http://cimlik.pl/hiperlacze.avi

Użytkownik cimlik edytował ten post 01 maj 2007, 15:47

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Pakrys 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4
  • Rejestracja: 22-sierpień 06

Napisano 01 maj 2007, 19:44

Obejrzałem film . Próby wcześniej robiłem wybierając zakładki , też to nie dało rezultatu. Prawdopodobnie przy pobieraniu z Intrenetu coś poszło nie tak , nie sprawdzałem po pobraniu sum kontrolnych
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP