Potrzebuje do pracy komputer do odbierania faksów (przesylanych wczesniej na mail)
Jako ze mam dostep do kont gmail, chce wykorzystac do tego celu jedno z nich (aby odrazu miec archiwum- w koncu 2giga piechota nie chodzi)
Zakupilem w tym celu komputer starszej generacji (jakies 400 mhz, wystarczajace)
Zainstalowalem windows 98, zainstalowam siec (moge bez problemu laczyc sie z internetem, przegladac strony itp)
Jednak gdy probuje polaczyc sie z kontem gmail przez pop3 (probowalem przez Outlooka i program zwany auto print email) dostaje wiadomosc ze nie moze sie polaczyc. (error 0x800ccc0e albo d - czyli problem z polaczeniem, "serwer prawdopodobnie nie wymaga uwierzytelnienia" czy cos takiego, kiedy serwer w rzeczywistoci wymaga)
Konfiguracja poczty jest ok- wczesniej robilem to samo na moim lapku z windows xp. A wiec port odbioru ustawion na 995, uwierzytelnienie itp.
Z internetem lacze sie przez router robotics (laptop przez wireless, komputer z win98 przez kabel)
Stosuje na routerze udostepnienie internetu tylko przypisanym adresom mac (jesli to cos moze pomoc, taki info)
Ktos ma jakis pomysl? Gdzies moze zle rozumuje?
Wg mnie problem polega na tym ze windows nie chce przepuscis pakietow przez port 995 (sprawdzajac przez netstat port mial status Time_wait), ale nie wiem co z tym dalej moge zrobic
Z niecierpliowscia czekam na propozycje
Użytkownik Norrdec edytował ten post 15 maj 2007, 10:12

Logowanie »
Temat jest zamknięty