Komputer Świat Ekspert - Forum: Wtyczka blokująca reklamy do firefoxa - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Wtyczka blokująca reklamy do firefoxa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Cloytz 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 27
  • Rejestracja: 27-maj 07

Napisano 13 czerwiec 2007, 12:55

Szukam nazwy wtyczki i jej wersji, która wyświetla czerwoną ikonke w kształcie znaku stop z napisem ADB czy jakoś tak w prawym dolnym rogu paska przeglądarki. Nie pamiętam czy to był Adblock czy jakaś inna. W każdym razie teraz ściągnąłem Adblocka i albo to jest inna wersja, albo to nie ta wtyczka, którą miałem, a która radziła sobie dużo lepiej z reklamami niż to co mam teraz.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nedi 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 8
  • Rejestracja: 13-czerwiec 07

Napisano 13 czerwiec 2007, 13:20

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_...ne/adblock_plus
moze to ci pomoże dalej wejdź i zobacz ;)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

  • The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2202
  • Rejestracja: 17-sierpień 04

Ikona posta  Napisano 13 czerwiec 2007, 13:35

Wyświetl postUżytkownik Nedi dnia 13.06.2007 14:20 napisał

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_...ne/adblock_plus
moze to ci pomoże dalej wejdź i zobacz ;)

No spoko, ale jak to teraz zainstalować, żeby działało? ;>
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sinus86 

  • W zasadzie tak
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1235
  • Rejestracja: 01-grudzień 05

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:04

Wyświetl postUżytkownik Sir Jedi dnia 13.06.2007 14:35 napisał

No spoko, ale jak to teraz zainstalować, żeby działało? ;>

Kliknąć w link "instaluj"? :blink:
edit: Potem wystarczy tylko wybrać bazę z najbliższej lokalizacji.

Użytkownik sinus86 edytował ten post 13 czerwiec 2007, 14:06


Gigabyte M52L-S3 | Athlon X2 5000+ | 4 GB DDR2 | Asus EN9800GT | Samsung 500 GB SATA II
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

  • The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2202
  • Rejestracja: 17-sierpień 04

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:07

Wyświetl postUżytkownik sinus86 dnia 13.06.2007 15:04 napisał

Kliknąć w link "instaluj"? :blink:
edit: Potem wystarczy tylko wybrać bazę z najbliższej lokalizacji.

Nie?
Bo FF blokuje instalowanie programów z TEJ witryny :blink:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pbnan 

  • Super Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1217
  • Rejestracja: 14-grudzień 05

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:23

Jak Ci wyjedzie ten pasek u góry strony mówiący, że nie FF blokuje instalowanie dodatków, to kliknij:
Edit settings... (mam ang. wersję);
Allow
Close
I teraz możesz zainstalować ;)
Kom bak?
Eee, niee :]
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Cloytz 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 27
  • Rejestracja: 27-maj 07

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:28

Te wersje (albo wtyczke) mam aktualnie i działa beznadziejnie w porównaniu z poprzednią. Chodzi mi o inną... kurcze, gdzie by to znaleźć
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

  • The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2202
  • Rejestracja: 17-sierpień 04

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:33

Dobra mam dzięki.
Ale która subskrypcję wybrać? Która jest najlepsza?
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Nedi 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 8
  • Rejestracja: 13-czerwiec 07

Napisano 13 czerwiec 2007, 14:44

https://addons.mozil...irefox/addon/10
jeżeli nie o to chodziło to moze o to ;)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   sinus86 

  • W zasadzie tak
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1235
  • Rejestracja: 01-grudzień 05

Napisano 13 czerwiec 2007, 15:19

Wyświetl postUżytkownik Sir Jedi dnia 13.06.2007 15:33 napisał

(...)
Ale która subskrypcję wybrać? Która jest najlepsza?

Tą o której już napisałem.

Gigabyte M52L-S3 | Athlon X2 5000+ | 4 GB DDR2 | Asus EN9800GT | Samsung 500 GB SATA II
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Cloytz 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 27
  • Rejestracja: 27-maj 07

Napisano 14 czerwiec 2007, 20:30

Wyświetl postUżytkownik Nedi dnia 13.06.2007 15:44 napisał

https://addons.mozil...irefox/addon/10
jeżeli nie o to chodziło to moze o to ;)


To nie to, pamiętam, że poprzednia wtyczka miała możliwość włączenia takiej opcji, że nad animacjami flash były takie jakby zakładki dzięki którym można było animacje szybko usunąć i dodać do czarnej listy, może to komuś coś mówi ?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   pumex 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 318
  • Rejestracja: 12-marzec 05

Napisano 14 czerwiec 2007, 20:32

AdBlock Plus :)
https://addons.mozil...efox/addon/1865
| Gigabyte M55PLUS-S GeForce 6100 | Athlon 3000+ | 2x DDR II Twinmos 512 MB PC667 | Gigabyte GeForce 7300 GT 256MB TV/DVI | Samsung 60 GB | Seagate 20 GB | Ubuntu 7.10 Gusty Gibbon |
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

  • The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2202
  • Rejestracja: 17-sierpień 04

Napisano 14 czerwiec 2007, 22:14

Wyświetl postUżytkownik pumex dnia 14.06.2007 21:32 napisał



A czym to się różni od podanego wyżej linku:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_...ne/adblock_plus
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

  • Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 976
  • Rejestracja: 10-kwiecień 07

Napisano 15 czerwiec 2007, 14:20

Wyświetl postUżytkownik Sir Jedi dnia 14.06.2007 23:14 napisał

A czym to się różni od podanego wyżej linku:
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_...ne/adblock_plus

Heh rozmowa jest pogmatwana, dlatego takie wątpliwości

Tzn. ktoś podał ten link: https://addons.mozil...irefox/addon/10 (Nedi podał) - czyli do Adblocka w wersji zwykłej
Wcześniej został podany link (też przez Nedi) do ADB +, ale Cloytz chyba nie był pewien czy to ta wtyczka (tzn. potem miał jakieś wątpliwości)
A pumex podał znowu linka do ADB +

Użytkownik katarina edytował ten post 15 czerwiec 2007, 14:20

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Nedi 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 8
  • Rejestracja: 13-czerwiec 07

Napisano 16 czerwiec 2007, 16:57

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ad...+Google&lr= a jeżeli nie te dwie to poszukaj w Google tam na pewno znajdziesz :)
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Piu 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 46
  • Rejestracja: 03-czerwiec 04

Napisano 16 czerwiec 2007, 20:10

Polecam program AdMuncher
Ad impossibilia nemo obligatur - Nikt nie jest zobowiązany do rzeczy niemożliwych
NIE DZIECIOM NEOSTRADY !!!
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP