Strona 1 z 1
Problem z internetem radiowym
Napisano 25 czerwiec 2007, 09:56
Witam. Od niedawna mam założony inernet radiowy 512kb/s. Antenę mam podłączoną do acess pointa Ovislink wl1120ap a następnie kablem (chyba skrętką) do karty sieciowej Realtek RTL8139. Problem polega na tym że nie mogę pobierać żadnych torrentów i plików z sieci p2p. Używam Win Xp próbowałem ściągnąć z wyłączonym firewallem lecz dalej nic nie rusza. W emule wyskakuje błąd związany z portem, w Azuerusie, Bitcomecie nie wyskakuje żadny problem z portem.
Napisano 25 czerwiec 2007, 22:45
Użytkownik Pablo19 dnia 25.06.2007 17:07 napisał
Wiem że inni korzystający z tego internetu radiowego bez problemu ściągaja pliki z sieci p2p i torenty lecz nie maja acess pointa.
Ja od samego początku mam zamontowany acess point.
Nie taniej by wyszło zamiast ap normalną sieciowe? Dodatkowo nie wiesz co ten ap blokuje i jeszcze jak masz jakiegoś słabszego to bedzie niewyrabiał.
Użytkownik Monor edytował ten post 25 czerwiec 2007, 22:45
Moje O/C
Napisano 26 czerwiec 2007, 08:56
Użytkownik Pablo19 dnia 25.06.2007 17:07 napisał
Wiem że inni korzystający z tego internetu radiowego bez problemu ściągaja pliki z sieci p2p i torenty lecz nie maja acess pointa.
Może oni mają publiczny adres IP? Może ty masz wewnętrzny IP i to jest tego przyczyną...
Napisano 10 lipiec 2007, 21:22
Użytkownik Pablo19 dnia 26.06.2007 11:21 napisał
Nie inni też nie maja publicznego adresu. Ten acess point jest z góry narzucony ponieważ odległość pomiędzy anteną a komputerem wyniosła więcej niż 8 metrów.
Miałem ten sam problem. Też mam "internet" radiowy. Dostawca zoblokował mi porty i nie mogłem niczego ściągać z torrentów i emule-a!!!
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty