Strona 1 z 1
Problem z instalacją windows 98 SE nie mozna dokończyc instalacji
Napisano 04 sierpień 2007, 12:21
Z pewnych względów muszę zainstalować ponownie po kilku latach na jednym z dysków 40GB (który wyczyściłem wszystko usunąłem i sformatowałem) Windowsa 98 SE. Windows jest oryginalny. Miałem go zainstalowanego w latach 90-tych. Dysk miałby być jak potrzebuję wymienny (w szufladzie) na jednym kompie z windows XP też w szufladzie wymiennej. Przechodząc do rzeczy: w trakcie instalacji wchodzą pliki wsadowe win98 po czym następuje restart i uruchomienie windowsa z dysku twardego, na chwilę mignie strona windowsa po czym dostaję informację w DOSIE że Za mało pamięci do zinicjowania systemu Windows. Zamknij jeden lub kilka programów rezydujących w pamięci lub usuń niepotrzebne programy użytkowe z plików CONFIG.SYS oraz AUTOEXEC.BAT i zrestartuj komputer. Proszę o pomoc bo ostatnio instalowałem windosa 98 jakieś 8 lat temu i może coś przeoczyłem, nie pamiętam
Napisano 04 sierpień 2007, 23:28
W trakcie uruchamiania komputera wcisnij F8 i z menu wybierz ładowanie selektywne -> http://www.jayloden.com/98Menu.gif - Step-by-step confirmation. Pomijaj wszystko poza himem.sys z pliku config.sys (równiez z config.sys) i sterowników napedu CD + mscdex.exe (z autoexec.bat)
Teraz próbuj uruchomic instalatora Windowsa 98
Teraz próbuj uruchomic instalatora Windowsa 98
Użytkownik Uno edytował ten post 04 sierpień 2007, 23:29
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty