Witam. Ostatnio założyłem się z kumplami(dokładnie dwoma), że złamię zabezpieczenia sieci Wi-Fi jednego z nich. Jeden to udostępnia, a drugi łączy się z netem za pomocą tego łącza. Mam dostęp do komputera tego drugiego kolegi i mogę wyciągać z niego co chcę. I chciałbym się spytać czy da się złamać zabezpieczenia tej sieci. Jak sprawdzić jakie one są. I czy dysponując komputerem który korzysta z tego połączenia mogę z niego wyciągnąć jakieś klucze/dane które pomogą mi połączyś się z netem za pomocą tej sieci na laptopie z Wi-Fi który jest w jej zasięgu?
Strona 1 z 1
Sieci Wi-Fi-zabezpieczenia
Napisano 08 sierpień 2007, 13:45
Zależy z jakiego programu do połączenia z wifi korzysta komp do którego masz dostęp. (może być ten windowsowski, albo jakiś inny - specjalnie pod kartę wifi)
Zazwyczaj w taki programie hasło jest trzymane za gwiazdkami, wystarczy więc użyć programu restoration (czy jakoś tak :D).
Co do sprawdzenia jakie są zabezpieczenia polecam program kismet na linucha. Dystrybucja Backtrack 2 ma wszystkie potrzebne narzędzia do łamania WEP i WPA.
pozdro
Zazwyczaj w taki programie hasło jest trzymane za gwiazdkami, wystarczy więc użyć programu restoration (czy jakoś tak :D).
Co do sprawdzenia jakie są zabezpieczenia polecam program kismet na linucha. Dystrybucja Backtrack 2 ma wszystkie potrzebne narzędzia do łamania WEP i WPA.
pozdro
Don't think you are. Know you are.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty