Komputer Świat Ekspert - Forum: Reaktywacja prośby o WinRAR-a - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Reaktywacja prośby o WinRAR-a

Ankieta: WinRAR jako pełna wersja (58 użytkowników oddało głos)

Czy chciałbyś, żeby na krążku Eksperta znalazła się pełna wersja programu WinRAR?

1. Tak (46 głosów [79.31%])

Procent z głosów: 79.31%

2. Nie (12 głosów [20.69%])

Procent z głosów: 20.69%

Głosuj

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mek 

• LOST
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 159

Napisano 25 sierpień 2007, 15:48

Może dałoby się w jednym z kolejnych numerów Eksperta jako pełną wersję zamieścić popularny program do kompresowania, WinRAR? 3 lata temu była już taka prośba (w tym topiku), ale nie mogła zostać zrealizowana, gdyż jak się okazalo producent nie chcial sprzedać licencji:

Cytat

nie da rady, przynajmniej na razie - producent nie chce sprzedac fulla

Może teraz udałoby się zakupić WinRAR-a i zamieścić w Ekspercie? Byłby to bardzo dobry pomysł, program jest popularny i ma wiele pożytecznych funkcji. I denerwuje to okienko, które trzeba ciągle zamykać, aby skorzystać z archiwizera.
The Road to Windows Code Name Longhorn
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   cinekcool 

• Smerfastyczny użytkownik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2404

Napisano 25 sierpień 2007, 18:49

ja sie pod tym podpisuje...w końcu byłby jakiś przydatny programik ;)
Moja kawiarenka :)
Pomóżcie mi ją rozkręcić :)
Ludzie korzystajcie ze słownika!!!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

• The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Postów 2223

Napisano 26 sierpień 2007, 08:26

Może to nie jest Hit Sezonu, ale na pewno pełna wersja WinRara by się przydała!
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Somy 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 27 sierpień 2007, 14:12

:demonstration: pełna jak najbardziej !!

a jeśli nie to może jakiś - bardzo ( :naughty: !!!!) korzystny rabacik na zakup licencji
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 1049

Napisano 27 sierpień 2007, 14:41

Też popieram - WinRAR to dobry program, ale te niezwykle denerwujące okienka naprawdę przeszkadzają. Dobrze by było znaleźć pełną wersję na krążku Eksperta.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomek92 

• Koder Java, C++, PHP, (X)HTML
  • Pip
  • Postów 240

Napisano 27 sierpień 2007, 16:49

WinRAR to rzeczywiście doskonały program. Ogólnie jestem za. Pozostaje tylko pytanie - jakie to z WinRAR-a shareware 40dni skoro ja go używam od roku i nie mam ograniczonej funkcjonalności? Jeśli jednak pełna wersja ma jakieś dodatki lub jest dużo lepsza, chętnie bym ją miał :) .

Użytkownik Tomek92 edytował ten post 27 sierpień 2007, 16:49

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PxxLT 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 190

Napisano 27 sierpień 2007, 17:14

Oczywiście, że jestem za WinRar to wciąż najlepszy program do archiwizacji, powinien znaleźć się w Ekspercie. IMHO teraz chyba nie będzie problemów z udostępnieniem licencji, bo w końcu popularne stały się alternatywy (jednak to nie to co WinRar ;) ) takie jak 7-zip.

Wyświetl postUżytkownik Tomek92 dnia 27.08.2007 17:49 napisał

WinRAR to rzeczywiście doskonały program. Ogólnie jestem za. Pozostaje tylko pytanie - jakie to z WinRAR-a shareware 40dni skoro ja go używam od roku i nie mam ograniczonej funkcjonalności? Jeśli jednak pełna wersja ma jakieś dodatki lub jest dużo lepsza, chętnie bym ją miał :) .

W pełnej wesji możesz m.in.: wstawić informacje autentyczności. Używanie WinRar'a po upływie 40 dni jest po prostu nie do końca zgodne z licencją :D.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mszubart 

• Certyfikowany Bublogromca
  • Postów 18

Napisano 27 sierpień 2007, 18:55

Jako uzytkownik Linux'a nie mam problemu z narzedziami do kompresji.
Uważam jednak, że pełna wersja WinRAR dla Window$owej części czytelników byłaby bardzo dobrą pozycją na CD eksperta.
Life is simple - No arms No cookies !!!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Radek 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 575

Napisano 27 sierpień 2007, 21:28

Gdyby 7zip umożliwiał dodawanie danych naprawczych nie potrzeba by mi bylo nic wiecej, a tak to winrar jest najlepszy...

Jest również wersja winrara na Linuksa!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   BartłomiejJ 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 10

Napisano 28 sierpień 2007, 00:49

Witam

WinRAR miał swoja kampanię promocyjna parę miesięcy temu (istnieje jeszcze http://www.legalnywinrar.pl/ ) - może dograć temat licencji z przedstawicielem na Polskę - może sam się tematem zainteresuje? Rzucam gwoli zastanowienia.
Pozdrowienia
Bartłomiej Juszczyk
--
2BE.PL - Serwery www Rejestracja domen
Akredytacja NASK, EURid, EURODNS< KeySystems, GIODO, PIIT
A do tego pozycjonowanie, grafika, ePR - na GRUPA ADWEB
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2299

Napisano 28 sierpień 2007, 12:00

A ja zagłosowałem na NIE, zaraz powiem czemu. Jak się domyślam WinRAR w ekspercie byłby tylko na jednej płytce, a w kolejnych wydaniach nie byłoby kolejnych wersji programu. I w tym jest problem. Spróbujcie zainstalować sobie starszego WinRARa i odpakować nim archiwum, które było pakowane nowszą wersją. U mnie to się kończy błędem CRC (między innymi dlatego ludzie narzekają, że nie można odpakować archiwum, że jest uszkodzone itd, a wcale nie jest, tylko potrzeba najnowszej wersji WinRARa). Nie sądzę, żeby ekspert cały czas dawał najaktualniejsze wersje tego programu i to w fullu.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Mek 

• LOST
  • Pip
  • Postów 159

Napisano 28 sierpień 2007, 12:36

Chyba zapominasz, że plik z licencją "rarreg.key" (czy jakoś tak) pasuje do wszystkich wersji programu WinRAR, czyli jeżeli byłaby tylko jedna wersja z licencją zamieszczona w Ekspercie to działałaby i we wszystkich nowszych. Pamiętajcie, zaletą WinRAR-a jest to, że licencja jest dożywotnia i na wszystkie wersje programu (co często zaznacza producent).
The Road to Windows Code Name Longhorn
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   doman18 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 319

Napisano 30 październik 2007, 11:03

Hahahaha! No to zastanówcie się czy producentowi się opłaci gdy zacznie rozdawać na prawo i lewo za darmo licencję dożywotnią? Ludzie jak już ktoś tu wpsomniał nie popadajcie w megalomanię. Jeżeli kiedykolwiek Ekspert zamieści pełnego WinRARa na CD to NAPEWNO nie będzie to licencja dożywotnia, ale 'wersja specjalna dla pisma Ekspert' z licencją kompatybilną TYLKO na instalkę z płyty Eksperta. No ewentualnie mogą dorzucić jakiś darmowy upgrade przez np pół roku nie dłużej i nic poza tym. Nie wiem jak wy ale ja i tak narazie wolę 7-zipa i Tug-zipa. Nie wim co takiego jest w WinRARze co byłoby dla mnie niezbędne.
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   alco81 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 598

Napisano 30 październik 2007, 12:24

a IceOWS nie wystarczy ?? (darmowy jest)
link byl fe
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   ŁOwca 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 211

Napisano 03 listopad 2007, 00:52

pragnął bym tego programu bo ma kilka fajnych dodatków. Póki jednak co, polecam wszystkim program ultimatezip (http://www.ultimatezip.com/). Jest co prawda po angielsku ale świetnie sobie radzi z rarami, zipami i innymi praktycznymi rozszerzeniami. Posiada też opcje szyfrowania 256-bitowego co bardzo mi się podoba.
Ł'Owca
0

Strona 1 z 1