Komputer Świat Ekspert - Forum: Jak połączyć dwie partycje - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Jak połączyć dwie partycje Partition Manager 8.5

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Ikona posta  Napisano 26 sierpień 2007, 16:49

Dzień Dobry:) Mam takie malutkie pytanko. Czy wiecie może jak połączyć dwie partycje w programie partition manager 8.5 chodzi o połączenie partycji systemowej z dwoma innymi, mają ten sam format i są na tym samym dysku . Jak to zrobić ?
CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 26 sierpień 2007, 17:54

Merge partitions? http://www.partition-manager.com/help/adva..._operations.htm
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Napisano 26 sierpień 2007, 18:20

Wyświetl postUżytkownik Cyrkiel dnia 26.08.2007 18:54 napisał





Jak mam włączony merge partitions to wyświetla mi informacje "The Wizard did nor find any partitions that can be merged on your hard driver/s buu :( <_< i nic nie mogę tam zrobić nawet partycji zaznaczyć, bo na co bym nie najechała to jest przekreślone czarne kółko :blink:

No to tak w sumie sobie poradziłam prawie :(, bo wyświetla mi że mam dysk 55,8 wiem że musi wyświetlać mniej ale już nie pamiętam ile to było jak nie był podzielony na partycje <_< , czy to możliwe że 55,8 rzeczywistej pojemności przy 60 gb to normalne przecież to różnica ponad 4gb :o ???

///
używaj edycji!

CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Assasinos 

  • You will never walk alone...
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 543
  • Rejestracja: 10-marzec 06

Napisano 26 sierpień 2007, 19:57

Tak, to normalne, ja też mam dysk "80GB", a w rzeczywistości ma on 72GB ;). Nie ma się czym przejmować :)
Ů AthlonX2 4200+ # 2GB RAM # Palit GeForce 256/128DDR3 7300GT Sonic 500/1000 # DVD-RW LG Ů
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Napisano 26 sierpień 2007, 20:44

No złodziejstwo straszne z tymi dyskami :P




A co do połączenia kilku partycji w jedną całość w Partition Manager 8.5 dla tych co może będą w podobnej sytuacji co ja :P

w panelu boczny Partitiona klikamy na Redistribute Free Space następnie next, zaznaczamy partycję którą chcemy powiekszyć i next, i ostatnim krokiem jest przesunięcie suwaka i zarazem powiększenie tej partycji którą wybraliśmy tak bardzo jak chcemy klikamy na next i już po wszystkim. Teraz już wystarczy kliknąć na tą zieloną strzałkę z napisem apply aby program wykonał zadanie. Mam nadzieję że idzie to zrozumnieć :P :D

Użytkownik iza121 edytował ten post 26 sierpień 2007, 20:48

CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   swbiker 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 107
  • Rejestracja: 04-styczeń 05

Napisano 19 wrzesień 2007, 14:38

A u mnie to nie działa.Wykonuje wszystko tak jak w opisie , niby program wykonuje operacje,restartuje się a i tak nadal nie ma zmianu rozmiary partycji.
wacek
www.czystegroby.za.pl
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Hiob2307 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 91
  • Rejestracja: 29-listopad 04

Napisano 19 wrzesień 2007, 17:16

Jak chcesz polaczyc dwie partycje to najlepiej wziac usunac jedna z nich aby powstal obszar pusty a nastepnie pierwsza partyche rozszerzyc mozliwy obszar. Samo laczenie dwoch partycji jest ryzykowane i moze spowodowac uszkodzenie ich obu (padlem kiedys tego ofiara :P )
Pozdrawiam
"Like the book says, he works his ways in mysterious ways."
| GG: 5579227 | Email: bartek2307@yahoo.co.uk |
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 1,7GHz || 4096MB DDR2 (2x2048MB) || GeForce 7000M 256MB || HDD 120GB || Windows Vista Business x64
INTEL PENTIUM III 550MHz || 192MB SDR (64+128MB) || GeForce 4 Ti 4200 64MB || HDD 40GB || Slackware 12
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Hermes  : (19 kwiecień 2015 - 18:07) Mam w cholere płyt po Ekspercie - chce ktoś za symboliczne %%?
wojtek0569  : (26 marzec 2015 - 16:12) Odsyłamy wsztkich na: http://forum.komputerswiat.pl/
Wiciu  : (24 marzec 2015 - 20:44) Nie, smialo mozesz tez spamowac :-) sreacst
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:30) Czy tego forum nikt nie pilnuje? Nikt nie zauważył, że niejaki EdwinKt zaspamował całe forum jakimiś kiblami?
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:29) admin
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP