Komputer Świat Ekspert - Forum: Jak połączyć dwie partycje - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Jak połączyć dwie partycje Partition Manager 8.5

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Ikona posta  Napisano 26 sierpień 2007, 16:49

Dzień Dobry:) Mam takie malutkie pytanko. Czy wiecie może jak połączyć dwie partycje w programie partition manager 8.5 chodzi o połączenie partycji systemowej z dwoma innymi, mają ten sam format i są na tym samym dysku . Jak to zrobić ?
CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 26 sierpień 2007, 17:54

Merge partitions? http://www.partition-manager.com/help/adva..._operations.htm
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Napisano 26 sierpień 2007, 18:20

Wyświetl postUżytkownik Cyrkiel dnia 26.08.2007 18:54 napisał





Jak mam włączony merge partitions to wyświetla mi informacje "The Wizard did nor find any partitions that can be merged on your hard driver/s buu :( <_< i nic nie mogę tam zrobić nawet partycji zaznaczyć, bo na co bym nie najechała to jest przekreślone czarne kółko :blink:

No to tak w sumie sobie poradziłam prawie :(, bo wyświetla mi że mam dysk 55,8 wiem że musi wyświetlać mniej ale już nie pamiętam ile to było jak nie był podzielony na partycje <_< , czy to możliwe że 55,8 rzeczywistej pojemności przy 60 gb to normalne przecież to różnica ponad 4gb :o ???

///
używaj edycji!

CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Assasinos 

  • You will never walk alone...
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 543
  • Rejestracja: 10-marzec 06

Napisano 26 sierpień 2007, 19:57

Tak, to normalne, ja też mam dysk "80GB", a w rzeczywistości ma on 72GB ;). Nie ma się czym przejmować :)
Ů AthlonX2 4200+ # 2GB RAM # Palit GeForce 256/128DDR3 7300GT Sonic 500/1000 # DVD-RW LG Ů
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   iza121 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 484
  • Rejestracja: 02-październik 04

Napisano 26 sierpień 2007, 20:44

No złodziejstwo straszne z tymi dyskami :P




A co do połączenia kilku partycji w jedną całość w Partition Manager 8.5 dla tych co może będą w podobnej sytuacji co ja :P

w panelu boczny Partitiona klikamy na Redistribute Free Space następnie next, zaznaczamy partycję którą chcemy powiekszyć i next, i ostatnim krokiem jest przesunięcie suwaka i zarazem powiększenie tej partycji którą wybraliśmy tak bardzo jak chcemy klikamy na next i już po wszystkim. Teraz już wystarczy kliknąć na tą zieloną strzałkę z napisem apply aby program wykonał zadanie. Mam nadzieję że idzie to zrozumnieć :P :D

Użytkownik iza121 edytował ten post 26 sierpień 2007, 20:48

CPU celeron 1.8 MHz, GPU GeForce mx 440 64mb, RAM DDR 512 mb, HDD seagate 60gb i seagate 250gb, dźwięk SB live 5.1, karta tv avast tv+radio tuner, napędy LG combo 52x32x52x i liteon nagrywarka DVD, napęd dyskietek sony, zasilacz Aygen 400W, monitor CRT 17', system Windows XP sp3 i o to mój cały obiekt muzealny :P
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   swbiker 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 107
  • Rejestracja: 04-styczeń 05

Napisano 19 wrzesień 2007, 14:38

A u mnie to nie działa.Wykonuje wszystko tak jak w opisie , niby program wykonuje operacje,restartuje się a i tak nadal nie ma zmianu rozmiary partycji.
wacek
www.czystegroby.za.pl
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Hiob2307 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 91
  • Rejestracja: 29-listopad 04

Napisano 19 wrzesień 2007, 17:16

Jak chcesz polaczyc dwie partycje to najlepiej wziac usunac jedna z nich aby powstal obszar pusty a nastepnie pierwsza partyche rozszerzyc mozliwy obszar. Samo laczenie dwoch partycji jest ryzykowane i moze spowodowac uszkodzenie ich obu (padlem kiedys tego ofiara :P )
Pozdrawiam
"Like the book says, he works his ways in mysterious ways."
| GG: 5579227 | Email: bartek2307@yahoo.co.uk |
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 1,7GHz || 4096MB DDR2 (2x2048MB) || GeForce 7000M 256MB || HDD 120GB || Windows Vista Business x64
INTEL PENTIUM III 550MHz || 192MB SDR (64+128MB) || GeForce 4 Ti 4200 64MB || HDD 40GB || Slackware 12
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP