Dostęp do internetu - wasze opinie i dylematy Na co zwracacie uwagę, czego szukacie...
Napisano 07 wrzesień 2007, 10:07
Tematy - Co bierzecie pod uwagę poza ceną? Czytacie umowy? Macie zamiar zmieniać operatora, skoro rynek się tak dynamicznie rozwija, a w TV jest pełno reklam "prawie" darmowego i szybkiego internetu? Czego wam brakuje w ofercie polskich ISP? Jesteście zadowoleni? Braliście pod uwagę wasze potrzeby zamawiając łącze, czy decydowała tylko cena i szybkość?
A jak komuś coś innego ciekawego przyjdzie do głowy apropos tematu, to proszę się tym z nami podzielić.
Napisano 07 wrzesień 2007, 15:13
Mam zamiar zmienić operatora na chelo ponieważ jest szybszy i mniej zawody.
Użytkownik webmasterscool edytował ten post 07 wrzesień 2007, 15:13
Wordpress : http://webmasterscool.wordpress.com/ :)
Napisano 07 wrzesień 2007, 16:15
Powodem do założenia Internetu u tego operatora było to, że wcześniej miałam zainstalowaną kablówkę. Jednak ostatnio zastanawiam się nad zmianą operatora (np. chello), ponieważ obecny jest zbyt drogi w porównaniu do innych. Niestety, pojawił się problem - chello nie dochodzi do mojej ulicy (mimo że większość ulic wokół posiada "okablowanie" chello).
Użytkownik katarina edytował ten post 07 wrzesień 2007, 16:18
Napisano 07 wrzesień 2007, 16:38
Przy wyborze dostawcy kierowałem się opiniami znajomych, szybkością i ceną oczywiście (42zł/mies.).
Wcześniej posiadałem również bezprzewodowy internet lecz u innego dostawcy. Z zakładanych 384 kb/s odbierania i wysyłania działało 256kb/s odb. i 128 kb/s wys., a publicznego IP nie było w ogóle.
Jeśli chodzi o oferty popularnych dostawców (TPSA, TELE2, NETIA) brakuje mi stałej ceny (np. 45 zł/mies. zamiast 2 mies. po 19zł i reszty za 59 zł) oraz normalnej prędkości wysyłania (np. 786kb/s zamiast 256kb/s dla przepustowości ,,1 mega").
Użytkownik Kraken edytował ten post 07 wrzesień 2007, 16:45
Napisano 07 wrzesień 2007, 17:22
Napisano 07 wrzesień 2007, 19:46
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 07 wrzesień 2007, 21:22
czy mają kompetentny personel który w razie awarii szybko zareaguje,
nie kierowałem się tylko szybkością i ceną, ważny był też okres umowy jaki mnie obowiązywał,
ważne jest też czytanie umów, tak jak wspomniał pan o internecie "prawie" za darmo, ok jest to mozliwe m.in w pakietach u operatorów tv kablowej z kruczkiem w umowie, ze internet ma limit w wysokosci ~500 mb a jeżeli chcemy dalej korzystać bez limitu trzeba zapłacić
Napisano 08 wrzesień 2007, 08:54
Napisano 15 wrzesień 2007, 11:10
Napisano 11 październik 2007, 10:14
PS> Proponuje ten topic przenieść do działu sieci bo przez pomyłkę już założyłem tam podobny
Użytkownik doman18 edytował ten post 11 październik 2007, 11:13
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
Napisano 11 październik 2007, 18:09
ja proponuje dodac do takiego poradnika jeszcze jedna, zwykle olewana kwestwie - bezpieczenstwo, zarowno w siedziach przewodowych jak i bezprzewodowych. Czasy kiedy korzystalismy z Internetu tylko po to zeby znalezc jakas publiczna publikacje, pogadac na IRCu czy wyslac prywatnego (lecz niekoniecznie poufnego) e-maila. Dzisiaj wiekszosc serwisow posiada system uzytkownikow, mamy roznego rodzaju sklepy internetowe czy banki gdzie ewentualna inwazja moze byc klopotliwa.
Polecam krotki wpis nt bezpieczenstwa WiFi na moim blogu: http://linijki.blogs...rch/label/sieci
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty