Komputer Świat Ekspert - Forum: [Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem jest?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Ikona posta  Napisano 16 wrzesień 2007, 10:01

Mam pytanie czy jest przeglądarka z wbudowanym Flash Playerem? Bo korzystam z WebBrowser i on działa jako Internet Explorer. Wszystko dobrze, tylko, że jak ktoś nie ma zainstalowanego Flash Player na IE to jest problem, gdyż nie wyświetla poprawnie strony :(. I jeśli ktoś korzysta np. z Firefox to instaluje się automatycznie na domyślną przeglądarkę :(.
Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 16 wrzesień 2007, 12:23

Ech, kto szuka nie błądzi...
Zakładam że chodzi o to:
google -> flash activex delphi
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:28

No niedokładnie o to mi chodziło :) Bo fakt, odtwarza pliki .swf (czyli korzystające z Flash Player), ale odtwarza je tylko z komputera (tzn. ten plik musi być w komputerze). A mi chodzi o to, żebym np. przez WebBrowser lub jakiś inny komponent mógł otworzyć stronę z plikiem .swf. Także to mi nie pomogło. Ma ktoś inne pomysły?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:42

Cytat

Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?

Z tego wywnioskowałem, że chcesz po prostu odtworzyć animację na formie. Także jak możesz rozwiń co dokładnie potrzebujesz (może przeznaczenie?).
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:43

Może ręcznie instaluj flash'a ?
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:05

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   migajek 

  • ObersturmbahnModerator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 6062
  • Rejestracja: 07-luty 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:12

zacznijmy od tego ze komponentow do wyswietlania stron masz dosyc ograniczona ilosc, tzn pierwsze i ostatnie odpada, zostaje gecko - do ktorego moze mozna po prostu dolaczyc odpowiednie dllki flashplayera?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   statjacek 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1155
  • Rejestracja: 08-styczeń 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 16:18

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 17.09.2007 16:05 napisał

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)
Edytor Html ze wsparciem dla PHP, JavaScript. Także jest obsługa Makro-kodów i Encji, Katalog stron

http://agerwebedytor.com/ Katalog Ager Web Edytor Książki - Delphi Książki - php
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 18 wrzesień 2007, 13:39

Wyświetl postUżytkownik statjacek dnia 17.09.2007 17:18 napisał

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!

Użytkownik mateok edytował ten post 18 wrzesień 2007, 13:40

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wojewoda 

  • SuSE Linux 10.3 user
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1621
  • Rejestracja: 04-maj 06

Napisano 18 wrzesień 2007, 14:41

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 18.09.2007 14:39 napisał

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!
To rob jak niektore programy - instaluj na sile. Albo - troche kultury - sprawdzaj czy flash jest w systemie.

Ja bym pokombinowal z wychwytywaniem kiedy pojawiaja sie poszczegolne okna kreatorka instalacji i wywolywac z Twojego programu klikniecia na 'next'.
Widzialem takie cos juz i bardzo mi sie spodobalo. Sterowniki bluetooth skladaja sie u mnie chyba z okolo 10 czy moze i 15 elementow, reczne instalowanie kazdego to katorga, a instalatorek przechwytywal moment pokazania sie okienka i klikal za mnie.
"Kobiety sa piekne w blasku dnia, ale jeszcze piekniejsze w mroku nocy..."
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP