Komputer Świat Ekspert - Forum: [Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem jest?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Ikona posta  Napisano 16 wrzesień 2007, 10:01

Mam pytanie czy jest przeglądarka z wbudowanym Flash Playerem? Bo korzystam z WebBrowser i on działa jako Internet Explorer. Wszystko dobrze, tylko, że jak ktoś nie ma zainstalowanego Flash Player na IE to jest problem, gdyż nie wyświetla poprawnie strony :(. I jeśli ktoś korzysta np. z Firefox to instaluje się automatycznie na domyślną przeglądarkę :(.
Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 16 wrzesień 2007, 12:23

Ech, kto szuka nie błądzi...
Zakładam że chodzi o to:
google -> flash activex delphi
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:28

No niedokładnie o to mi chodziło :) Bo fakt, odtwarza pliki .swf (czyli korzystające z Flash Player), ale odtwarza je tylko z komputera (tzn. ten plik musi być w komputerze). A mi chodzi o to, żebym np. przez WebBrowser lub jakiś inny komponent mógł otworzyć stronę z plikiem .swf. Także to mi nie pomogło. Ma ktoś inne pomysły?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:42

Cytat

Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?

Z tego wywnioskowałem, że chcesz po prostu odtworzyć animację na formie. Także jak możesz rozwiń co dokładnie potrzebujesz (może przeznaczenie?).
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:43

Może ręcznie instaluj flash'a ?
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:05

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   migajek 

  • ObersturmbahnModerator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 6062
  • Rejestracja: 07-luty 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:12

zacznijmy od tego ze komponentow do wyswietlania stron masz dosyc ograniczona ilosc, tzn pierwsze i ostatnie odpada, zostaje gecko - do ktorego moze mozna po prostu dolaczyc odpowiednie dllki flashplayera?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   statjacek 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1155
  • Rejestracja: 08-styczeń 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 16:18

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 17.09.2007 16:05 napisał

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)
Edytor Html ze wsparciem dla PHP, JavaScript. Także jest obsługa Makro-kodów i Encji, Katalog stron

http://agerwebedytor.com/ Katalog Ager Web Edytor Książki - Delphi Książki - php
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 18 wrzesień 2007, 13:39

Wyświetl postUżytkownik statjacek dnia 17.09.2007 17:18 napisał

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!

Użytkownik mateok edytował ten post 18 wrzesień 2007, 13:40

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wojewoda 

  • SuSE Linux 10.3 user
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1621
  • Rejestracja: 04-maj 06

Napisano 18 wrzesień 2007, 14:41

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 18.09.2007 14:39 napisał

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!
To rob jak niektore programy - instaluj na sile. Albo - troche kultury - sprawdzaj czy flash jest w systemie.

Ja bym pokombinowal z wychwytywaniem kiedy pojawiaja sie poszczegolne okna kreatorka instalacji i wywolywac z Twojego programu klikniecia na 'next'.
Widzialem takie cos juz i bardzo mi sie spodobalo. Sterowniki bluetooth skladaja sie u mnie chyba z okolo 10 czy moze i 15 elementow, reczne instalowanie kazdego to katorga, a instalatorek przechwytywal moment pokazania sie okienka i klikal za mnie.
"Kobiety sa piekne w blasku dnia, ale jeszcze piekniejsze w mroku nocy..."
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP