Komputer Świat Ekspert - Forum: [Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[Delphi] Przeglądarka z wbudowanym Flashem jest?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Ikona posta  Napisano 16 wrzesień 2007, 10:01

Mam pytanie czy jest przeglądarka z wbudowanym Flash Playerem? Bo korzystam z WebBrowser i on działa jako Internet Explorer. Wszystko dobrze, tylko, że jak ktoś nie ma zainstalowanego Flash Player na IE to jest problem, gdyż nie wyświetla poprawnie strony :(. I jeśli ktoś korzysta np. z Firefox to instaluje się automatycznie na domyślną przeglądarkę :(.
Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 16 wrzesień 2007, 12:23

Ech, kto szuka nie błądzi...
Zakładam że chodzi o to:
google -> flash activex delphi
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:28

No niedokładnie o to mi chodziło :) Bo fakt, odtwarza pliki .swf (czyli korzystające z Flash Player), ale odtwarza je tylko z komputera (tzn. ten plik musi być w komputerze). A mi chodzi o to, żebym np. przez WebBrowser lub jakiś inny komponent mógł otworzyć stronę z plikiem .swf. Także to mi nie pomogło. Ma ktoś inne pomysły?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ali240 

  • Programista PHP & Delphi
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1459
  • Rejestracja: 10-kwiecień 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:42

Cytat

Dlatego mam pytanie, czy jest jakiś komponent, który posiada już w sobie Flash Player lub jakiś sposób na to?

Z tego wywnioskowałem, że chcesz po prostu odtworzyć animację na formie. Także jak możesz rozwiń co dokładnie potrzebujesz (może przeznaczenie?).
..: m@il: ali240[at]gmail[dot]com | tlen: ali88 | gg: 2083160 :..
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 14:43

Może ręcznie instaluj flash'a ?
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:05

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   migajek 

  • ObersturmbahnModerator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 6062
  • Rejestracja: 07-luty 04

Napisano 17 wrzesień 2007, 15:12

zacznijmy od tego ze komponentow do wyswietlania stron masz dosyc ograniczona ilosc, tzn pierwsze i ostatnie odpada, zostaje gecko - do ktorego moze mozna po prostu dolaczyc odpowiednie dllki flashplayera?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   statjacek 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1155
  • Rejestracja: 08-styczeń 05

Napisano 17 wrzesień 2007, 16:18

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 17.09.2007 16:05 napisał

Chodzi mi o to, że posiadam stronę www z Flash Playerem (plik .swf odtwarza pliki .mp3). I chciałbym, aby program był zintegrowany już z Flash Player (aby nie trzeba było go instalować). Korzystam z komponentu WebBrowser, ale on bazuje na Internet Explorer. I użytkownik musi posiadać IE i mieć zainstalowanego Flash Playera. Kolega ma właśnie problem z zainstalowaniem tego, gdyż domyślną przeglądarkę ma Firefox. I Flash Player instaluje mu się na Firefox a nie na IE :(. I myślałem, że może jest komponent z już wgranym Flash Playerem, aby nie było w przyszłości z nim problemu. Ma ktoś jakieś pomysły? :)

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)
Edytor Html ze wsparciem dla PHP, JavaScript. Także jest obsługa Makro-kodów i Encji, Katalog stron

http://agerwebedytor.com/ Katalog Ager Web Edytor Książki - Delphi Książki - php
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mateok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 221
  • Rejestracja: 28-marzec 05

Napisano 18 wrzesień 2007, 13:39

Wyświetl postUżytkownik statjacek dnia 17.09.2007 17:18 napisał

Cyrkiel Ci napisał abyś reczcznie zainstalować Flash Player. Nie ma znaczenia, że domyślna przeglądarka to firefox. Ściągnij sobie instalke Flash Playera pod IE i zwyczajnie ją zainstaluj. (Inna jest instalka Flash Playera pod firefoxa i inna pod IE)

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!

Użytkownik mateok edytował ten post 18 wrzesień 2007, 13:40

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wojewoda 

  • SuSE Linux 10.3 user
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1621
  • Rejestracja: 04-maj 06

Napisano 18 wrzesień 2007, 14:41

Wyświetl postUżytkownik mateok dnia 18.09.2007 14:39 napisał

W tym problem, że to nie o mnie chodzi, gdyż u mnie wszystko jest ok. Ale są tacy co sobie nie poradzą... I Co wtedy? Spróbuję jeszcze to Gecko. Dzięki za pomoc!
To rob jak niektore programy - instaluj na sile. Albo - troche kultury - sprawdzaj czy flash jest w systemie.

Ja bym pokombinowal z wychwytywaniem kiedy pojawiaja sie poszczegolne okna kreatorka instalacji i wywolywac z Twojego programu klikniecia na 'next'.
Widzialem takie cos juz i bardzo mi sie spodobalo. Sterowniki bluetooth skladaja sie u mnie chyba z okolo 10 czy moze i 15 elementow, reczne instalowanie kazdego to katorga, a instalatorek przechwytywal moment pokazania sie okienka i klikal za mnie.
"Kobiety sa piekne w blasku dnia, ale jeszcze piekniejsze w mroku nocy..."
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa