Używam WinXP i chciałbtym mieć DOSa na osobnej partycji ajko osobny system operacyjny. Co mam robić (dodatkowy problem jest taki że mogę go zainstalować tylko na drugiej partycji. Co robić. Skąd woogóle wziąść dosa
Strona 1 z 1
DOS
Napisano 10 listopad 2003, 19:26
Po co Ci dos na osobnej partycji? Jeśli tak bardzo go nie potrzebyjesz, to uruchamiaj komputer z dyskietki startowej (zrobisz u kumpla, który ma Win95 najlepiej, chociaż może być 98; albo znajdziesz w internecie). Ja tak mam zrobione, bo mi Pascal pod WinXP nie działa za bardzo. Mam tylko jedną partycję FAT32 na której jest Pascal i tylko ją widać z dyskietki.
Jak chcesz, to Ci prześlę tą dyskietkę startową jako zalącznik maila. Napisz black.mesa@interia.pl lub GG 2370024.
GG# 2370024 | Po wyciągnięciu zawleczki granat przestaje być twoim przyjacielem...
Napisano 12 listopad 2003, 09:29
cytat:
daniel napisał:
Mozna DOS-a uruchamiać z drugiej partycji, tylko musi to byc tez partycja podstawowa i musisz zaopatrzyc się w BootManagera, który by potrafił ustawiać ją jako aktywną (np. LILO). Używałem go do tego i chodziło bez problemów.
A żeby było łatwiej, to na płytce Eksperta był juz jakiś bootmanager
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty