Mam numer 10/2007 CD. Przy niektórych programach jest krótko omówione, co zostało poprawione. Przy innych nie ma żadnej informacji dotyczącej zmian w programie, a wiem, że niektóre programy były w starszych wersjach w poprzednich numerach. Czy byłoby możliwe zamieszczenie przy każdym programie, który kiedyś już był publikowany, co się zmieniło, przynajmniej w zakresie funkcjonalności czy dodanych opcji. Dlaczego taki pomysł - w związku z tym, że program był wcześniej, nie wiem, co się zmieniło i co sprawia, że znowu ten program jest godny uwagi - nie wiem, czy zmieniać. Oczywiście, zawsze można odwiedzić stronę producenta i tam zobaczyć, co się zmieniło - jednak wielu producentów tworzy historię zmian wypisując nawet najdrobniejsze zmiany jak nowy wygląd - co w przypadku programu optymalizacyjnego jest mało praktyczne, a inni mogą nie udostępniać takich danych o nowej wersji. Przebrnięcie przez to, dodatkowo przechodząc przez niekiedy skomplikowane słownictwo w innym języku czy niezrozumiałe parametry, nie jest takim prostym zadaniem.
W sklepie dostępna była tylko wersja CD, a dotychczas jak było, kupowałem DVD - czy jest możliwość, aby była umieszczona gdzieś w gazecie w wersji CD lista tego, co jest na DVD? Kupując nie wiem, czy chcę wersję DVD czy CD - nie wiem, czego nie ma na CD (wiadomo, że jest wszystkiego mniej, ale jak mam odpuścić którąś wersję Linuxa w zamian za posiadanie czegoś do czytania w pociągu, to ok; jak mam odpuścić pełną wersję programu, który mi się przyda, to kupię gdzie indziej w innym czasie wersję DVD). A może dałoby się pomniejszyć obrazek CD i DVD pod płytą i tam umieścić taką listę?
Użytkownik nWiT edytował ten post 04 październik 2007, 21:37