są to chyba najbardziej rozwojowe w tym momencie technologie, do których należy przyszłość. Trochę tachnikaliów w tej tematyce by się myślę przydało każdemu, może jakiś prosty programik w którymś z języków (preferuje osobiście Delphi) dotyczący takiego rozpoznawania. Dodatkowo miłym dodatkiem było by dorzucenie do pisemka jakiejś starszej, ale pełnej wersji finereadera (pcformat dawał rok czy dwa lata temu finereadera 5.0) a premiera 9 była miesiąc temu, więc pewnie im się reklama przyda. Byłby to napewno praktyczny upominek dla czytelników. No ale jak się nie da (choć w was wierzę bo nieraz mnie miło zaskakiwaliście) to chociaż troszkę opisać na jakiej zasadzie rozpoznaje się obrazy, teksty, głos.
pozdrawiam
Ł'Owca
Strona 1 z 1
Rozpoznawanie tekstu, obrazów i głosu
Napisano 26 listopad 2007, 21:29
Temat nawet ciekawy, lecz wykonanie własnej biblioteki rozpoznającej obraz lub głos na pewno nie jest łatwe. Lepiej oprzeć taką aplikację o darmowe biblioteki do tych celów, o ile istnieją.
Jeśli tak, to jestem za!
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty