Drugim który na myśl mi przychodzi programem do grafik jest Photozoom - cud do powiększania zdjęć. Pozwala całkiem ładnie powiększać (stosując różne techniki) zdjęcia, w taki sposób że nie tracą aż tak bardzo na jakości (prawie jak w CIA
Strona 1 z 1
WebGraphicOptimizer i PhotoZoom
Napisano 03 listopad 2007, 01:09
to jest program wiekowy już (od lat się nie zmienił mu numerek) stąd nie sądzę by wydawca bardzo stawał okoniem przed promocją w gazecie, dodając go gratis do któregoś numeru. Programik nazywa się jak zauważyliście WebGraphicOptimizer i jest chyba najlepszym programem jaki znam do kompresji bezstratnej obrazów. Średnia wydajność to 10-okrotne zmniejszenie jpg do innego jpg lub nawet innego formatu. To chyba samo za siebie świadczy. Program w pełnej wersji ma także opcję kompresji grupowej (czyli jak mam gotowe do galerii zdjęcia, wrzucam ich katalog na listę i chwilę później zamiast 50MB mam 5MB, a jakość nie do odróżnienia z orginałem). Program w wersji anglojęzycznej, ale od biedy nawet przy pomocy restoratora można to zmienić chyba więc autorzy ucieszą się z nowego języka, bo dla nich to może oznaczać większe zaintresowanie ich dziełem.
Drugim który na myśl mi przychodzi programem do grafik jest Photozoom - cud do powiększania zdjęć. Pozwala całkiem ładnie powiększać (stosując różne techniki) zdjęcia, w taki sposób że nie tracą aż tak bardzo na jakości (prawie jak w CIA
). Tylko nie wiem jak z pełną wersją w ekspercie. No ale może poprzednią wersję chociaż dadzą
Ł'Owca
Napisano 07 listopad 2007, 22:47
- Dwie rekomendacje w jednym temacie
? - Trochę marnawe te opisiwa. Chyba nic nie zrozumiałby co właściwie robi WebGraphicOptimizer. Działa w tle przy przeglądaniu stron czy tworzeniu własnej? Jeśli pierwsze to nie mam pojęcia jakby to robił, a jeśli to drugie, to nic nie pobije XnView czy IrfanView.
- PhotoZoom - próbowałem polecam. Naprawdę zaskakujące efekty.
Napisano 14 luty 2008, 18:25
Użytkownik BilGejtZ dnia 07.11.2007 22:47 napisał
- Dwie rekomendacje w jednym temacie :> ?
- Trochę marnawe te opisiwa. Chyba nic nie zrozumiałby co właściwie robi WebGraphicOptimizer. Działa w tle przy przeglądaniu stron czy tworzeniu własnej? Jeśli pierwsze to nie mam pojęcia jakby to robił, a jeśli to drugie, to nic nie pobije XnView czy IrfanView.
- PhotoZoom - próbowałem polecam. Naprawdę zaskakujące efekty.
WebGraphicOptimizer to tak jak napisałem - program do zmniejszania wielkości plików graficznych (mniej więcej 10-o krotnie dla jpg) bez straty ich jakości wizualnej czy wymiarów.
Nadal głosuję na to cudeńko, bo nic sie do niego chyba nie umywa
Ł'Owca
Napisano 15 luty 2008, 17:27
No Photo zoom też kiedyś próbowałem i program świetny
No ja akurat zrozumiałem i programik byłby dla mnie bardzo przydatny w wersji full. A ty Bill palisz coś ze nie możesz zrozumieć ;> ? (Bez urazy oczywiście
)
Cytat
Chyba nic nie zrozumiałby co właściwie robi WebGraphicOptimizer. Działa w tle przy przeglądaniu stron czy tworzeniu własnej? Jeśli pierwsze to nie mam pojęcia jakby to robił, a jeśli to drugie, to nic nie pobije XnView czy IrfanView.
No ja akurat zrozumiałem i programik byłby dla mnie bardzo przydatny w wersji full. A ty Bill palisz coś ze nie możesz zrozumieć ;> ? (Bez urazy oczywiście
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »