Użytkownik Riklaunim dnia 21.11.2007 23:09 napisał
OT. chyba zupełnie nie rozumiesz sensu Linuksa. Jak już "musisz" używać windowsowych aplikacji to daruj sobie wine i Linuksa.
PS. A już myślałem że chodzi o frameworki, pear, zenda itp. :P
Myślę że Linux nie ma zadnego sensu jeśli ma go się tylko po to żeby być alternatywnym. Jeśli na Linuksie nie znalazłem żednej aplikacji, która dopowiadałaby mi w takim stopniu jak aplikacje windowsowe to nie rozumiem dlaczego miałbym z nich nie korzystać. Bo co? Bo to jest Linux a ty masz pokazać tym ciemniakom korzystającym z Windowsa jaki jesteś oświecony i jak umiesz się od niego całkowicie oderwać? myślę że tu nie o to chodzi. Ja mam pirackiego Windowsa a od pewnego czasu (3 lata) mam manię wręcz legalności (winda jest jedyną rzeczą jaka się ostała po tamtych czasach) wtedy to po raz pierwszy sięgnąłem po Linuksa.
I tu nie chodzi o żadne idee tylko o to żeby móc wygodnie i w pełni legalnie korzystać z komputera.
A nie być alternatywnym bo użytkownicy windy są wcześniej wspomnianymi ciemniakami. Pewnych rzeczy niestety nie przeskoczę więc od dwóch lat zbieram na legalnego Windowsa i już nie wiele mi brakuje.
Pozdrawiam!
Użytkownik m@cik edytował ten post 22 listopad 2007, 18:56