Witam
Jestem posiadaczem płyty Windows Me OEM rozdawanej razem komputerami Optimus. Oczywiście z tej płyty system nie chce się zainstalowac na innym kompie(np starszym laptopie. I teraz moje pytanie brzmi:
Jak oni robia te płyty? Przecież nie opłacałoby się robić odrębnie każdej płyty na każdego kompa. Te CD muszą się różnić tylko jakimś malutkim szczegółem.
Da się to jakos wyłączyć? Obejść jakimś parametrem?
No reason, just asking :P
Strona 1 z 1
Windows Me OEM instalacja "gdzie indziej"
Napisano 02 grudzień 2007, 00:19
Jak bardzo "starszy" jest ten laptop?
Przypuszczam że musi być jakiś plik na płycie , który nie pozwala na instalacje systemu na innym komputerze ale z drugiej strony jakoś nie chce mi się w to wierzyć> Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem.
Przypuszczam że musi być jakiś plik na płycie , który nie pozwala na instalacje systemu na innym komputerze ale z drugiej strony jakoś nie chce mi się w to wierzyć> Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem.
Laptop Asus F3Series
Intel® Core2 Duo CPU T5750 2.00GHz II 2046MB RAM II NVIDIA GeForce 9300M G II Realtek High Definition Audio II HD 250GB II Windows Vista™ Home Premium SP1
Intel® Core2 Duo CPU T5750 2.00GHz II 2046MB RAM II NVIDIA GeForce 9300M G II Realtek High Definition Audio II HD 250GB II Windows Vista™ Home Premium SP1
Napisano 02 grudzień 2007, 11:52
Z tego co można wywnioskować systemy te tylko chodziły tylko na sprzęcie sprzedawanym przez firmę Optimus, wszelkie zmiany sprzętowe powodowały właśnie problemy z instalacją tej windy, Windows Me jest tylko "przystosowany" pod ten sprzęt i w przypadku instalacji na innym są właśnie takie objawy.
Aby to zmienić trzeba by dokonać "ingerencji" w pliki instalacyjne windy (może nawet i jeden) a to jest już nielegalne.
A piractwa na forum - nie popiera się....
Aby to zmienić trzeba by dokonać "ingerencji" w pliki instalacyjne windy (może nawet i jeden) a to jest już nielegalne.
A piractwa na forum - nie popiera się....
Sounds of the Universe.............
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty