Użytkownik doman18 edytował ten post 20 grudzień 2007, 11:46
Strona 1 z 1
MS Works Żenada!!!
Napisano 20 grudzień 2007, 11:36
Ostatnio kupiłem pewną gazetkę ze względu na ten program. Sam używam Open Office ale gdy muszę otworzyć plik *.doc z wieloma obrazkami lub różnymi obiektami to zdarzają się nieścisłości czy przemieszczenia. Po instalacji MS Works chciałem przetestować go na początek na czymś najprostszym. Wybrałem więc mały plik *.doc z tabelką, otworzyłem i... spadłem z krzesła!!. Najprostszy z możliwych dokument utworzony w Wordzie który jest od tego samego producenta co Office dosłownie poszatkował mi zawartość tabelek, zwiększył litery o rozsypał to wszystko po dokumencie. To co bez problemu odczytuję OO, Abi Word i nawet Ashampoo Office jako tako przełknął, MS Works dosłownie przemielił na papkę. Nie dziwiłbym się jakby MSO i MSW były różnych producentów ale taka sytuacja to śmiech na sali. Może i jest kompatybilny z MSO 2007 ale po tym ostatnim ekscesie to ja jestem bardzo (sceptycznie) ciekawy jak radzi sobie z tym najnowszym. Pozatym Word 2007 musi jeszcze dłuugo popracować zanim format .docx czy jakoś tam rozpowszechni się jak .doc. W dobie OO i MSO edytor tekstu oprócz funkcji edycyjnych powinien być kompatybilny przynajmniej z jednym z powyższych więc zdecydowanie NIE POLECAM A wy jak sądzicie?
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
Napisano 21 grudzień 2007, 18:55
W mojej sytuacji Works nie otwiera prezentacji trzykrotnie instalowałem tą aplikację bo na koniec zawsze informowała że nie zainstalowała się do końca.Zauwazyłem że gryzie się z Open Office otwierając edytor tekstu pisząc coś wyskakuje informacja o błędzie i aplikacja zamyka się.
Napisano 05 styczeń 2008, 10:06
Z tym programem to lepiej dać sobie spokój. Nie dość, że wyświetla reklamy to jeszcze nie daje nic w zamian. Już dawno inni odchodzą od aplikacji tego typu. Ale Microsoft tak jak z innymi swoimi wyrobami ma refleks kiepskiego szachisty. Ich siła to tylko to, że stworzyli Windowsa, ale tylko na XP kończąc. Dalej to już równia pochyła. A wracając do Worksa to lepiej korzystać z OpenOffice. Jest 100 razy od niego lepszy i sprawdza błędy :D .
PS
Works może też sprawdza ale o tym się nie przekonałem bo używałem go może 5 min
sprawdzając jego "możliwości"
PS
Works może też sprawdza ale o tym się nie przekonałem bo używałem go może 5 min
Napisano 05 styczeń 2008, 11:17
O matko! Chciałem znaleźć jakieś plusy dla niego żeby nie było że po jednym uruchomieniu się uprzedziłem więc dałem mu jeszcze szanse. Rozpocząłem pisanie w nim tekstu i chciałem wkleić tekst skopiowany do schowka z witryny internetowej a program najzwyczajniej zniknął z pulpitu! Usługa działała ale program zapadł się po ziemię. Więc naprawdę przestrzegam ludzi którzy mają jakiś ważny dokument do napisania NIE DOTYKAĆ TEGO. A jezeli już trzeba coś zredagować to...
Cytat
... to lepiej korzystać z OpenOffice. Jest 100 razy od niego lepszy i sprawdza błędy
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
Napisano 04 lipiec 2008, 16:17
Witam,
Ja również miałem styczność z tym "programem". Po pierwszym uruchomieniu i zobaczeniu w opcje zrezygnowałem. najlepsze jest to że ten "program" normalnie kosztuje 189,10 na http://www.xnet.pl/m...ft_works_9.html Ciekawe Ciekawe:)
Ja również miałem styczność z tym "programem". Po pierwszym uruchomieniu i zobaczeniu w opcje zrezygnowałem. najlepsze jest to że ten "program" normalnie kosztuje 189,10 na http://www.xnet.pl/m...ft_works_9.html Ciekawe Ciekawe:)
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty