Strona 1 z 1
Aqq 2.x
Napisano 17 styczeń 2008, 22:38
Chciałbym zaprponować artykuł o komunikatorach internetowych. Znam mase taki programów np. Aqq, gg, spik, tlen itp.
Widze często w screena w gazecie że w trayu macie ikonke Aqq. A czy ktoś słyszał o Aqq 2.x (Golden Patch). Oparte jest ono na protokole Jabbera (czyli zamiast nr. jest taki jakby adres e-mail np.
Aqq 1.x : 3690162
Aqq 2.x : strzała@aqq.eu
Aqq 2.x jest beta wersją, lecz może byśćie go wrzucili na krążek eksperta, tak jak gg.
Oto skąd można pobrać Aqq 2.x : http://aqq.wapster.p...enPath_Beta.exe
Jest też wiele innychplusów tej wersji. Lecz trzeba się liczyć z tym że mogą być błędy, Przecież to beta wrsja.
Jeśli link wam nie będzie działał to wejdzcie na forum aqq i tam już sami znajdziecie.
Widze często w screena w gazecie że w trayu macie ikonke Aqq. A czy ktoś słyszał o Aqq 2.x (Golden Patch). Oparte jest ono na protokole Jabbera (czyli zamiast nr. jest taki jakby adres e-mail np.
Aqq 1.x : 3690162
Aqq 2.x : strzała@aqq.eu
Aqq 2.x jest beta wersją, lecz może byśćie go wrzucili na krążek eksperta, tak jak gg.
Oto skąd można pobrać Aqq 2.x : http://aqq.wapster.p...enPath_Beta.exe
Jest też wiele innychplusów tej wersji. Lecz trzeba się liczyć z tym że mogą być błędy, Przecież to beta wrsja.
Jeśli link wam nie będzie działał to wejdzcie na forum aqq i tam już sami znajdziecie.
Nie patrzcie na błędy ortograficzne bo naprawde mam zwaloną klawiature a Mozilla Firefox mi nie łazi, dlatego kożystam z Opery.
Napisano 17 styczeń 2008, 22:42
Miałem wersje 2 jakiś czas temu, bo chciałem ją przetestować, ale za dużo jeszcze błędów miała.
Od około roku siedzę na 1 i jestem bardzo zadowolony.
Co to 2, to jeśli wyjdzie, to zanosi sie na zlikwidowanie sieci AQQ, gdzieś tak czytałem.
//Down: 2284146
Co to 2, to jeśli wyjdzie, to zanosi sie na zlikwidowanie sieci AQQ, gdzieś tak czytałem.
//Down: 2284146
Użytkownik Hermes edytował ten post 17 styczeń 2008, 22:54
| Intel Core 2 DuoE8200 2.66GHz 6MB BOX | MSI P35 Neo2-FIR | 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 | GeForce 8800GT OC BFG 512MB | Chieftec CFT-560A-12S 560W |
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
http://www.marcinsywala.pl/
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
http://www.marcinsywala.pl/
Napisano 17 styczeń 2008, 22:49
Użytkownik Hermes dnia 18.01.2008 0:42 napisał
Miałem wersje 2 jakiś czas temu, bo chciałem ją przetestować, ale za dużo jeszcze błędów miała.
Błędy już dawno poprawili, a mi bardzo dobrze chodzi. Daj nr. Aqq
Nie patrzcie na błędy ortograficzne bo naprawde mam zwaloną klawiature a Mozilla Firefox mi nie łazi, dlatego kożystam z Opery.
Napisano 18 styczeń 2008, 12:22
NO ja też jestem za takim rankingiem. Oczywiście to byłby ranking multikomunikatorów a nie samych sieci.
Co do samego AQQ to jak dla mnie jedyna wada jest taka że ma gorszy moduł wysyłania SMSów. Darmowa opcja "z bramki" nie obsługuje tych nowszych numerów (np zaczynających się na 78... w Plusie). Do tego zbyt czesto wysyłam SMSy przez komunikatory wiec opcja "wyslij za Wapstery" też się nie sprawdza. Dlatego nie wywaliłem z kompa GG po zainstalowaniu AQQ.
Co do samego AQQ to jak dla mnie jedyna wada jest taka że ma gorszy moduł wysyłania SMSów. Darmowa opcja "z bramki" nie obsługuje tych nowszych numerów (np zaczynających się na 78... w Plusie). Do tego zbyt czesto wysyłam SMSy przez komunikatory wiec opcja "wyslij za Wapstery" też się nie sprawdza. Dlatego nie wywaliłem z kompa GG po zainstalowaniu AQQ.
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
Napisano 22 styczeń 2008, 02:31
Jak narazie sa to beta testy więc nie wyprzedzajmy faktów. Zapewne testują wszystkie moduły i dlatego udostępniana jest wersja "full". Jeżeli nawet wyjdzie wersja o zbliżonej wielkości to myślę że dadzą alternatywę "gołego " Aqq który będzie zawierał tylko podstawowe opcje (tak jak jest to praktykowane w przypadku konnekta). Przynajmniej ja trzymam za to kciuki. Ale jeżeli jednak podstawowa wersja będzie zajmowała tyle to wrócę pewnie do GG albo powalcze z konnektem. Szkoda mi będzie jedynie notyfikatora pocztowego :P
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
Napisano 22 styczeń 2008, 23:46
Ja odkąd poznałem AQQ to nie korzystam z gg bo żal...
Aktualnie biorę udział w beta testach i staram się zgłaszać każdy błąd jaki znajdę. Taki społeczniak ze mnie
Co do arta, hmm, w zasadzie to nie odczuwam potrzeby przeczytania o AQQ, wiem że to jest świetny komunikator więc po co jeszcze o tym czytać :D
Jednak jakiś ranking komunikatorów w którym nie uwzględniono by gg to z miłą chęcią bym obejrzał.
Aktualnie biorę udział w beta testach i staram się zgłaszać każdy błąd jaki znajdę. Taki społeczniak ze mnie
Co do arta, hmm, w zasadzie to nie odczuwam potrzeby przeczytania o AQQ, wiem że to jest świetny komunikator więc po co jeszcze o tym czytać :D
Jednak jakiś ranking komunikatorów w którym nie uwzględniono by gg to z miłą chęcią bym obejrzał.
.....:::::Windows XP Media Center Edition 2005 PL,Windows Vista Business, Sempron 2600+, 512 MB RAM, Saphire Radeon 9550, 80 GB HDD, 320GB HDD, Creative Audigy SE + Creative Inspire T7900::::........
"...doch es wird mal wieder zeit, das ihr meinen arsch leckt ..."
"...doch es wird mal wieder zeit, das ihr meinen arsch leckt ..."
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty