Użytkownik someone dnia 28.05.2008 0:24 napisał
No rewolucja nie jest, natomiast jest dobrym następcją XP, nie masz komputera spełniającego minimalne wymagania? no to nie instaluj tego systemu, dlaczego nowy system miał być ograniczony, żeby uzytkonicy z komuterami z przed 6-7 lat mogli z niego korzystać?
Nieco złośliwie zapytam, co takiego WAŻNEGO jest w Viście, co usprawiedliwiałoby spadek wydajności i większe zapotrzebowanie na pamięć? :> Dzieje się tak głównie przez nowy interfejs użytkownika, który MÓGŁBY działać zdecydowanie szybciej (ale nie działa)

Bo jakoś nie mogę się dopatrzyć innych elementów Visty, które mogłyby ten system dramatycznie spowalniać (no, może indeksowanie, ale po wyłączeniu nie jest specjalnie lepiej). A jeśli ktoś nie wierzy, że można zrobić bardzo wydajne GUI, to nie widział "podrasowanego" Linuksa w akcji
Cytat
Moim zdaniem MS przesadził z marketingiem, ale stworzył bardzo dobry system dla nowych komputerów który wnosi sporo nowego. Z tego co zauważyłem ludzie którzy na niego narzekają mają albo stare komputery, albo uzywali go przez kilka dni i nie zrobili niczego żeby go dostosować do swoich potrzeb. (zauważcie ile czasu trzeba poświęcić po instalacji XP, żeby działał zgodnie z potrzebami, tylko tyle że od dawna wiadomo co instalować)
Hm, masz rację, ale zauważ, że gdybym był zupełnym laikiem kupującym komputer, to oczekiwałbym, że zainstalowany w nim system będzie działał sprawnie i szybko, prawda? Bez konieczności przekopywania netu w poszukiwaniu tricków na optymalizację Visty

A ja na przykład mam pod opieką laptopa Siemesa, kupionego rok temu (więc nie jest to sprzęt 7 letni), gdzie sam producent dawał (według słów kupującego) wybór: albo Vista, albo Linux. I to na T5500 i 512 RAMu. Sorry, ale próbowałeś używać na czymś takim Visty? :D Dlatego się nie dziwię, że ów kupujący był ZAWIEDZIONY, bo SuperVista w domu wcale nie działała i nie wyglądała tak fajnie, jak w sklepie :>