Grubszy Są sadzicie na temat zwiększenia ilości stron
Napisano 04 luty 2008, 15:58
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 04 luty 2008, 21:57
Napisano 05 luty 2008, 16:25
Napisano 06 luty 2008, 17:34
Użytkownik andrzej_aa dnia 04.02.2008 17:58 napisał
o.O wolno czytasz. Ja max w 2 dni cały przerobię.
Napisano 07 luty 2008, 15:42
Napisano 10 luty 2008, 15:48
Użytkownik andrzej0987 dnia 08.02.2008 13:26 napisał
To proste: 140 stron a jedna piąta to reklamy itp.
Użytkownik kokoss15 dnia 08.02.2008 18:21 napisał
Hmm, chyba nikt nie jest tak głupi żeby stwierdzić: wydajemy tanie pismo, dlatego to będzie chłam z błędami :>
Napisano 11 luty 2008, 15:49
Zwracam się do redakcji Eksperta, z prośbą o zwiększenie ilości stron, nawet niewielkim kosztem ceny (2, 3 złotę do góry), a najlepiej bez zwiększania ceny, a zwiększenia powierzchni reklamowej.
Napisano 11 luty 2008, 20:36
Użytkownik andrzej0987 dnia 11.02.2008 15:49 napisał
Zwracam się do redakcji Eksperta, z prośbą o zwiększenie ilości stron, nawet niewielkim kosztem ceny (2, 3 złotę do góry), a najlepiej bez zwiększania ceny, a zwiększenia powierzchni reklamowej.
Słuchaj nie jesteś pierwszy który zwraca się do redakcji w tej sprawie.
Założę się że dla Twojego "widzimisię" nie będą pisać więcej artykułów, ani nie podniosą ceny KŚE.
Takie działania są zawsze poprzedzane sprawdzaniem rynku, analizą "Czy będzie się to redakcji opłacało, czy nie? Czy sprzedaż KŚE spadnie czy pójdzie do góry". Na pewno im więcej głosów w tej sprawie tym Ekspert szybciej zabierze się za takie rzeczy lub zmieni grubość KŚE.
Napisano 12 luty 2008, 20:31
Napisano 13 luty 2008, 13:48
- stron: 164
- płyta: DVD 8,5 gb
- reklam: 7 stron/164 strony
- nie dopatrzyłem się ani jednego błędu
- cena: 7,90
To samo powinno się stać z Ekspertem
I jeszcze jedno: Mówię tylko to dlatego, że chcę, aby Ekspert był jeszcze lepszy, bo uważam, że to Ekspert jest chyba najlepszy.
PS. Mi też reklamy nie przeszkadzają
I oczywiście sądzę, że gdyby Ekspert zwiększył liczbę stron, to wtedy zwiększyła by się sprzedaż!
Napisano 13 luty 2008, 17:10
To chyba dużo Ci powie. Wydawca może sobie pozwolić na niską cenę, ponieważ ma duże dochody, własne drukarnie, etc. Axel może mieć mniejsze więc nie mogą inaczej. To oczywiście IMHO :-)
Napisano 13 luty 2008, 21:54
Użytkownik andrzej0987 dnia 08.02.2008 13:26 napisał
Użytkownik andrzej0987 dnia 11.02.2008 15:49 napisał
Tylko spojrz na poziom artykułow w ekspercie a w nexcie.Co do błedów to jest to rzecz normalna i w ekspercie tez sie to zdarza(ale tylko czasami :P).
Co do zwiekszania stron, bardziej bylbym zadowolony gdyby zwiekszyl sie poziom artykulow(w kocnu to ekspert).
Napisano 14 luty 2008, 15:22
Użytkownik moczul dnia 13.02.2008 23:54 napisał
Co do zwiekszania stron, bardziej bylbym zadowolony gdyby zwiekszyl sie poziom artykulow(w kocnu to ekspert).
Wiem, że poziom artykułów powinien być większy, ale czytają go też początkujący czytelnicy. Gdyby poziom się zwiększył, to oni by nie wiedzieli o co chodzi i nie kupili by Eksperta. Ekspert by się mniej sprzedawał.
A co do grubości, to powinna się zwiększyć choćby jeszcze dla tego, że w kioskach słyszę czasami takie słowa: "Ile stron ma Ekspert? 82. A ile Next? 164. Ekspert za cienki. Next dwa razy więcej. Kupię Nexta."
Czasami ludzie w kioskach nie zwracają uwagę na jakość artykułów i dla nich się liczy tylko grubość pisma. Jak Next jest dwa razy grubszy, to co wybiorą? Oczywiście Next-a. Na to chcę zwrócić uwagę!
Napisano 14 luty 2008, 17:37
Użytkownik andrzej0987 dnia 14.02.2008 17:22 napisał
Po to Axel wydaje KŚ, żeby początkujący mieli co czytać. Ekspert to Ekspert - nazwa zobowiązuje. A poza tym co wy właściwie chcecie ? Myślicie, że jak napiszecie na forum, że Ekspert powinien być grubszy to posłuchają i tak zrobią ? Teraz nikt nic nie robi DLA czytelników tylko dla pieniędzy. Jak im się nie będzie opłacać to możecie sie tu użalać ile chcecie. A teksty typu "pójde do sklepu i kupie Nexta" czy "rezygnuje z prenumeraty, bo Next lepszy" sobie darujcie. Już widziałem na tym forum takie "straszenie" redakcji że sie zrezygnuje z prenumeraty jak czegoś tam nie zrobią. Żałosne.
Napisano 14 luty 2008, 18:51
Użytkownik HxNT dnia 14.02.2008 19:37 napisał
Zgadzam się, że nazwa ekspert powinna być respektowana, ale jeszcze raz powtarzam, to czytają także początkujący uczestnicy. A zresztą jak Ekspertowi nie zależy na czytelnikach to sobie to potem uświadomi, bo jak tak dalej pójdźie to wszyscy przejdą do innych czasopism, bo Ekspert się nie rozwija. My tu na forum proponujemy zmiany, a nikt z Eksperta pewnie ich nie przeczytał. To jest biznes...
Napisano 14 luty 2008, 20:43
Użytkownik andrzej0987 dnia 14.02.2008 15:22 napisał
A co do grubości, to powinna się zwiększyć choćby jeszcze dla tego, że w kioskach słyszę czasami takie słowa: "Ile stron ma Ekspert? 82. A ile Next? 164. Ekspert za cienki. Next dwa razy więcej. Kupię Nexta."
Czasami ludzie w kioskach nie zwracają uwagę na jakość artykułów i dla nich się liczy tylko grubość pisma. Jak Next jest dwa razy grubszy, to co wybiorą? Oczywiście Next-a. Na to chcę zwrócić uwagę!
Dziwne.Ja nigdy nie sugeruje sie iloscia tylko jakoscia.I co z tego ze next ma 2 razy wiecej stron skoro wiekszosc pisma to sa nieprzydatne rzeczy(dla mnie oczywisicie) test 30 programow, 20 klawiatur i 2 strony o instalacji mediawiki ^^ Ja zostaje przy ekspercie(ale to jest moje zdanie kazdy inny moze miec inny wlasny niezalezny wybor
Co do argumentu ze czytaja go poczatkujacy.Poczatkujacych odsylam do komputer swiata(lub nexta czy pc format).Ekspert powinien byc skierowany do zaawansowanych
Napisano 15 luty 2008, 13:21
Użytkownik moczul dnia 14.02.2008 22:43 napisał
Co do argumentu ze czytaja go poczatkujacy.Poczatkujacych odsylam do komputer swiata(lub nexta czy pc format).Ekspert powinien byc skierowany do zaawansowanych
Że ty nie sugerujesz się ilością stron, to dla wielu nie ma znaczenia. Dla innych czym więcej stron, tym więcej artykułów tym więcej wiadomości i tym więcej informacji dostępnych dla użytkownika. Nie rozumiecie, że dla przeciętnego użytkownika grubość się liczy. Myślę, że około 98% czytelników tak sądzi!
Napisano 15 luty 2008, 14:49
Napisano 15 luty 2008, 15:51
Użytkownik andrzej0987 dnia 15.02.2008 13:21 napisał
I tu się mylisz. Nie szata zdobi człowieka. To, że wolisz grubszego, nie oznacza, że my mamy cierpieć z powodu słabej jakości artykułów.
Napisano 15 luty 2008, 19:59
Użytkownik andrzej0987 dnia 15.02.2008 13:21 napisał
To najwyrazniej zaliczma sie do tych 2 %
Napisano 16 luty 2008, 00:06
Co do grubości. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że jeśli mam wybór więcej stron za mniejszą cenę to to wybiorę. Choćby dlatego że jest więcej do czytania - nie ważne czego. Więcej wiadomości i treści (może jakość tej treści nie jest za wysoka, ale to już inna sprawa). Tak działa prawo skali. Im więcej tym taniej.
Pozdrawiam
Napisano 18 luty 2008, 15:53
Pierwsza:
Dostałem list od Redakcji (a konkretnie od pana J. Łabudy):
"Witam
Sprawa objętości nie jest prosta i wiąże się z ceną (którą i tak teraz
obniżyliśmy dla wydania z DVD). Oczywiście dążymy do większej objętości
i nie jest ona wykluczona w przyszłości.
pozdrawiam
Jerzy Łabuda"
Druga:
Zgadzam się z użytkownikiem "De De", powinni zwiększyć objętość, bo Ekspert jest cienki, a konkurencja na rynku jest duża!
Trzecia:
Żeby było ciekawiej wybrałem się do empiku i sprawdziłem liczbę stron konkurencyjnych czasopism komputerowych:
- PC Format - około 120-130 stron
- Next - 164 strony - 7,90 zł
- Chip - 168 stron
- PC World Komputer - około 120
PS. Nie zarzucajcie mi, że nie podałem liczbę stron m.in. Komputer Świata, Komputer Świata Niezbędnika. Nie zrobiłem tego, ponieważ to nie jest konkurencja. To czasopisma z pod flagi Komputer Świat.
Czwarta:
Użytkownik moczul dnia 15.02.2008 21:59 napisał
To taki drobiazg, ale Komputer Świat ma tyle samo stron co Ekspert - 82 strony.
Napisano 18 luty 2008, 17:12
Użytkownik andrzej0987 dnia 18.02.2008 15:53 napisał
Pierwsza:
Dostałem list od Redakcji (a konkretnie od pana J. Łabudy):
"Witam
Sprawa objętości nie jest prosta i wiąże się z ceną (którą i tak teraz
obniżyliśmy dla wydania z DVD). Oczywiście dążymy do większej objętości
i nie jest ona wykluczona w przyszłości.
pozdrawiam
Jerzy Łabuda"
Druga:
Zgadzam się z użytkownikiem "De De", powinni zwiększyć objętość, bo Ekspert jest cienki, a konkurencja na rynku jest duża!
Trzecia:
Żeby było ciekawiej wybrałem się do empiku i sprawdziłem liczbę stron konkurencyjnych czasopism komputerowych:
- PC Format - około 120-130 stron
- Next - 164 strony - 7,90 zł
- Chip - 168 stron
- PC World Komputer - około 120
PS. Nie zarzucajcie mi, że nie podałem liczbę stron m.in. Komputer Świata, Komputer Świata Niezbędnika. Nie zrobiłem tego, ponieważ to nie jest konkurencja. To czasopisma z pod flagi Komputer Świat.
Czwarta:
To taki drobiazg, ale Komputer Świat ma tyle samo stron co Ekspert - 82 strony.
No, fakt konkurencja ma wiele wiecej stron czasami nawet za nizsza cene.
Teraz mala dygresja
PC Format - dla mnie jest to drugi komputer swiat
Next - cos pomiedzy Pc Formatem a Ekspertem
Chip - musze przyznac, ze gazeta jest naprade dobra. Jednak jej nie kupuje, czemu? Bo za mało w niej o programowaniu(chociaz jak cos jest to na dosc dobrym poziomie),wiekszosc stron zajetas jest przez testy,opisy sprzetu i programow.
PC World Komputer - brak zdania
Napisano 19 luty 2008, 13:38
Mówicie, że lepsza jest jakość niż liczba stron. A ja zadaję pytanie:
Czy poziom w Ekspertcie jest tak wysoki, że szkoda jakości?
Poziom artykułów jest tak niski, że po ewentualnym zwiększeniu stron, poziom artykułów na pewno się nie zmniejszy, o to możecie być pewni
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty