Komputer Świat Ekspert - Forum: Neostrada bez telefonu stacjonarnego - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Neostrada bez telefonu stacjonarnego Czy mogę mieć neostradę/telefonię internetową

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rzeznia22 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1587
  • Rejestracja: 12-marzec 05

Napisano 15 luty 2008, 19:40

Witam

Od razu uprzedzam, jeśli zła nazwa tematu proszę o ewentualną zmianę lub upomnienie nim poleci do kosza.

Sytuacja przedstawia się następujaco:

Otóż, posiadam (wlasciwie rodzice posiadają) W TPSA telefon stacjonarny z abonamentem "Plan tp 60" płacę za niego 40,98 zł bez Vat. Do tego mam neostradę za którą płacę 54.10 zł bez Vat. Niedawno pod moją nieobecnosc, zadzwonili do nas i mojego nieświadomego ojca naciągneli na Livebox'a. W sumie potrzebowałem routera, a ten nawet nie spisuje się źle. Ale podpisał także umowę na "Telefonię internetową TP". I teraz pytanie, czy mogę zrezygnować z telefonu stacjonarnego i mieć samą neostrade z telefonią internetową? W domu wszyscy mają komórki, i w sumie dwie linie stacjonarne są zbędne, więc wystarczy jedna internetowa, a po co płacić dodatkowe 40 zł za abonament z którego nikt właściwie nie korzysta? Od razu uprzedzam że dzwoniłem z tym pytaniem na błękitną linię, ale miły Pan nie był w stanie udzielić tej informacji. Zaczął się biedak motać, gadać nie to co trzeba, zmieniać temat... w końcu sam stwierdził że nie bardzo wie.
Mam taki kaprys, zapić się na śmierć.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Sir Jedi 

  • The Witcher
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2202
  • Rejestracja: 17-sierpień 04

Napisano 16 luty 2008, 13:43

Nie. Musisz mieć Telefon Stacjonarny :)
Kochane TPSA :D
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rzeznia22 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1587
  • Rejestracja: 12-marzec 05

Napisano 16 luty 2008, 14:24

No to super...

czyli nadal będzie mi wisieć to coś na ścianie za 50 zł miesięcznie. Super... miałem nadzieje że w końcu coś się zmieniło w tej sprawie a tutaj lipa :/ . Ech... no trudno, dalej będe tkwić w tym bagnie ;p .
Mam taki kaprys, zapić się na śmierć.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Cogito 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 33
  • Rejestracja: 15-luty 05

Napisano 16 luty 2008, 16:35

Nie wiem jak jest przy telefonii internetowej, ale przy neostradzie nie trzeba mieć telefonu stacjonarnego.
Acer Aspire 3693 WLMi: Intel Celeron M 430 (1,73 GHz, 533 MHz FSB, 1MB L2 cache), Intel Graphics Media Accelerator 950, RAM - 1GB DDR2, 160 GB HDD
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rzeznia22 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1587
  • Rejestracja: 12-marzec 05

Napisano 16 luty 2008, 16:41

Hm, ale wyczytalem że nawet mając samą neostradę bez telefonu stacjonarnego (tez nie wiem jak z telefonią) to i tak trzeba płacić 36 zł za utrzymanie linii... więc to prawie tyle samo co płacę teraz, więc mija to się z celem. Niedługo będe w puławach to pójdę do punktu, obczaje co i jak... bo ciężko się wszędzie cokolwiek dowiedzieć na temat TPSA ;/
Mam taki kaprys, zapić się na śmierć.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   v0lt 

  • wyjadacz
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 211
  • Rejestracja: 17-sierpień 05

Napisano 16 luty 2008, 20:31

heh, rzenia masz problem...
a ja mam taki tam trick - moj ojciec placi chyba 25zl za najtanszy abonament telefoniczny zeby tylko miec internet, a tak to mamy sobie net z gts energis i to wychodzi taniej niz ta oplata za 'utrzymanie lacza' no i obsługa z gts jest o niebo lepsza niż z tepsy...

zycze ci rozwiazania problemu

Użytkownik v0lt edytował ten post 16 luty 2008, 20:32

Since 17.08.2005
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   emikyou 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2335
  • Rejestracja: 17-marzec 05

Napisano 17 luty 2008, 01:38

Ja mam neta w Netii i telefon w TPSA (nawet nie socjalny, a standardowy :D). Niby mam komórkę, ale dzwoniąc na stacjonarkę, taniej jest zadzwonić ze stacjonarki. Babcinka z komórkami nie za bardzo, więc dzwoni tylko ze stacjonarnego.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Robert_Poland 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2
  • Rejestracja: 25-luty 08

Napisano 25 luty 2008, 17:01

Nasza kochana Tepsa w ramach '''utrzymania lini'' pobiera co miesiąc 36zł jesli rezygnujemy z abonamentu. Firma która wygrała przetarg na konserwacje lini telefonicznych NETBUD pobiera od Tp SA opłatę w wysokości 3-4 zł za jednego abonamenta.

//za takie żarciki dziękujemy...
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP