Komputer Świat Ekspert - Forum: Vista nie przyjmuje hasła na starcie :*( - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Vista nie przyjmuje hasła na starcie :*( Co robić?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gzegzolka 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 28
  • Rejestracja: 17-grudzień 07

Ikona posta  Napisano 25 marzec 2008, 21:30

Witam, dziś zadzwonił do mnie wójek z takim oto problemem. Ma Vistę i jedno konto (użytkownika), ładuje się system, wyskakuje wybór użytkowników (kolorowy ekran z awatarem użytkownika, jego nazwą a potem polem na chasło) i system nie przyjmuje hasła, wyskakuje komunikat o błędzie. Chasło jest poprawne i wcześniej wchodzuiło. Wójek ma sprawną klawiaturę i nie wcisną CapsLocka.

Jak to rozwiązać? Jest jakieś chasło uniwersalne?

Użytkownik katarina edytował ten post 26 marzec 2008, 15:49
Powód edycji: popraw orty "grzegrzułko"

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek_ 

  • Emeryt
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 609
  • Rejestracja: 06-marzec 04

Napisano 26 marzec 2008, 15:08

Wyświetl postUżytkownik Gzegzolka dnia 25.03.2008 21:30 napisał

" Ma Vistę i jedno konto (użytkownika), ładuje się system, wyskakuje wybór użytkowników (kolorowy ekran z awatarem użytkownika,"

Jeżeli ma 1 konto to nie może mieć możliwości wyboru użytkowników.

Wyświetl postUżytkownik Gzegzolka dnia 25.03.2008 21:30 napisał

"Chasło jest poprawne i wcześniej wchodzuiło. Wójek ma sprawną klawiaturę i nie wcisną CapsLocka.

Hasło nie może być "POPRAWNE" i raz pasować a raz nie.

Użytkownik Marek_ edytował ten post 26 marzec 2008, 15:10

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   S.Snape 

  • Severus Snape
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1291
  • Rejestracja: 22-lipiec 05

Napisano 26 marzec 2008, 16:12

Wyświetl postUżytkownik Marek_ dnia 26.03.2008 15:08 napisał

Jeżeli ma 1 konto to nie może mieć możliwości wyboru użytkowników.


A jak wtedy by wpisał hasło :>

Co do tematu, to uruchom komputer w trybie awaryjnym [F8] i zaloguj sie jako administrator, i wyrzuć hasło. Opis dla xp, na viscie powinno być podobnie
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven 
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek_ 

  • Emeryt
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 609
  • Rejestracja: 06-marzec 04

Napisano 26 marzec 2008, 17:11

Wyświetl postUżytkownik S.Snape dnia 26.03.2008 16:12 napisał

A jak wtedy by wpisał hasło :>

Można być jednym użytkownikiem i mieć hasło, tak było w XP, Viste mogę sprawdzić, ale przypuszczam że jest podobnie.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Gzegzolka 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 28
  • Rejestracja: 17-grudzień 07

Napisano 26 marzec 2008, 19:31

Przepraszam za wszystkie błędy jakie popełniłem w tym poście, ale pisałem go szybko i nie miałem czasu. Dziękuję za dobre rady, ale wujek już przeinstalował system - czy działa, nie wiem bo już nie dzwonił. Osobiście radziłem mu uruchomienie płyty startowej z systemem, bo tam chyba była opcja naprawiania i uruchomienia cmd, o ile się nie mylę była jakaś krótka komenda uruchamiająca coś jak menadżer użytkowników, gróp i ich praw, mme.exe? Sam mam kilka kont z różnymi uprawnieniami w tym jedno bez hasła.

//kilka takich samych błędów ortograficznych i to w podstawowym słownictwie? :o daruj sobie...
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) no cześć, co dobrego?
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:47) Zapraszam na Forum Komputer Świat - "spadkobiercę" eksperta ;)
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:46) Tego to musisz pytać się najstarszych userów :D Teraz tu to tylko same booty.
Driv3r  : (15 styczeń 2015 - 17:14) Czy te forum na prawde tak upadlo od 2006r ?
wojtek0569  : (24 grudzień 2014 - 11:47) Wesołych świąt i na Ekspercie życzę ;)
wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP