Komputer Świat Ekspert - Forum: Vista nie przyjmuje hasła na starcie :*( - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Vista nie przyjmuje hasła na starcie :*( Co robić?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gzegzolka 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 28
  • Rejestracja: 17-grudzień 07

Ikona posta  Napisano 25 marzec 2008, 21:30

Witam, dziś zadzwonił do mnie wójek z takim oto problemem. Ma Vistę i jedno konto (użytkownika), ładuje się system, wyskakuje wybór użytkowników (kolorowy ekran z awatarem użytkownika, jego nazwą a potem polem na chasło) i system nie przyjmuje hasła, wyskakuje komunikat o błędzie. Chasło jest poprawne i wcześniej wchodzuiło. Wójek ma sprawną klawiaturę i nie wcisną CapsLocka.

Jak to rozwiązać? Jest jakieś chasło uniwersalne?

Użytkownik katarina edytował ten post 26 marzec 2008, 15:49
Powód edycji: popraw orty "grzegrzułko"

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek_ 

  • Emeryt
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 609
  • Rejestracja: 06-marzec 04

Napisano 26 marzec 2008, 15:08

Wyświetl postUżytkownik Gzegzolka dnia 25.03.2008 21:30 napisał

" Ma Vistę i jedno konto (użytkownika), ładuje się system, wyskakuje wybór użytkowników (kolorowy ekran z awatarem użytkownika,"

Jeżeli ma 1 konto to nie może mieć możliwości wyboru użytkowników.

Wyświetl postUżytkownik Gzegzolka dnia 25.03.2008 21:30 napisał

"Chasło jest poprawne i wcześniej wchodzuiło. Wójek ma sprawną klawiaturę i nie wcisną CapsLocka.

Hasło nie może być "POPRAWNE" i raz pasować a raz nie.

Użytkownik Marek_ edytował ten post 26 marzec 2008, 15:10

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   S.Snape 

  • Severus Snape
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1291
  • Rejestracja: 22-lipiec 05

Napisano 26 marzec 2008, 16:12

Wyświetl postUżytkownik Marek_ dnia 26.03.2008 15:08 napisał

Jeżeli ma 1 konto to nie może mieć możliwości wyboru użytkowników.


A jak wtedy by wpisał hasło :>

Co do tematu, to uruchom komputer w trybie awaryjnym [F8] i zaloguj sie jako administrator, i wyrzuć hasło. Opis dla xp, na viscie powinno być podobnie
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven 
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek_ 

  • Emeryt
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 609
  • Rejestracja: 06-marzec 04

Napisano 26 marzec 2008, 17:11

Wyświetl postUżytkownik S.Snape dnia 26.03.2008 16:12 napisał

A jak wtedy by wpisał hasło :>

Można być jednym użytkownikiem i mieć hasło, tak było w XP, Viste mogę sprawdzić, ale przypuszczam że jest podobnie.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Gzegzolka 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 28
  • Rejestracja: 17-grudzień 07

Napisano 26 marzec 2008, 19:31

Przepraszam za wszystkie błędy jakie popełniłem w tym poście, ale pisałem go szybko i nie miałem czasu. Dziękuję za dobre rady, ale wujek już przeinstalował system - czy działa, nie wiem bo już nie dzwonił. Osobiście radziłem mu uruchomienie płyty startowej z systemem, bo tam chyba była opcja naprawiania i uruchomienia cmd, o ile się nie mylę była jakaś krótka komenda uruchamiająca coś jak menadżer użytkowników, gróp i ich praw, mme.exe? Sam mam kilka kont z różnymi uprawnieniami w tym jedno bez hasła.

//kilka takich samych błędów ortograficznych i to w podstawowym słownictwie? :o daruj sobie...
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (26 marzec 2015 - 16:12) Odsyłamy wsztkich na: http://forum.komputerswiat.pl/
Wiciu  : (24 marzec 2015 - 20:44) Nie, smialo mozesz tez spamowac :-) sreacst
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:30) Czy tego forum nikt nie pilnuje? Nikt nie zauważył, że niejaki EdwinKt zaspamował całe forum jakimiś kiblami?
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:29) admin
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP