Za chwilę lato, komputery się grzeją. I stąd moją prośba do redakcji Eksperta ( :D oczywiście). CZy redakcja mogłaby napisać olbrzymi artykuł o chłodzeniu komputera. Obszerne testy coolerów do:
- procesora
- dysku twardego
- pamięci RAM
- obudów (120 mm między innymi)
- mniej kart graficznych, bo z tego co wiem na GeForce 9800 GX2 nie da się tego zrobić
Przyda się także test past termoprzewodzących (wiem, że był w 12/2007 czy 1/2008). Z góry dziękuje!
Strona 1 z 1
Przychodzi lato ... i komputer gorący
Napisano 20 kwiecień 2008, 10:24
Cytat
Przyda się także test past termoprzewodzących (wiem, że był w 12/2007 czy 1/2008). Z góry dziękuje!
Skoro był zaledwie parę miesięcy temu to po co powtarzać? Zmobilizuj się i szukaj tego numeru
Napisano 20 kwiecień 2008, 16:21
Zdecydowanie jestem za umieszczaniem tego artykułu
4programmers -
polecam
Jarek_prawie_ekspert wrócił jako TuxMan :D
Forum CompuTech - Rejestrujcie się koniecznie!
polecam
Jarek_prawie_ekspert wrócił jako TuxMan :D
Forum CompuTech - Rejestrujcie się koniecznie!
Napisano 24 kwiecień 2008, 17:48
Przydałby się dobry test podzespołów, które wydzielają mało ciepła i nie wymagają szybkich wentylatorów. Szczególnie zasilaczy, procesorów i kart graficznych - pod względem wydajności. Kolejną kwestią jest poziom hałasu generowany przez silnik obracający talerzami dysku twardego. Może jakiś artykuł o następcach HDD?
Użytkownik Ferrari edytował ten post 24 kwiecień 2008, 17:50
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty