Komputer Świat Ekspert - Forum: [Firefox & IE] Problem ze wczytywaniem stron - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[Firefox & IE] Problem ze wczytywaniem stron

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Parseus 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 13
  • Rejestracja: 30-maj 07

Napisano 19 kwiecień 2008, 11:45

Od wczorajszego dnia nie mogę wczytać żadnej strony w Firefoksie ani Internet Explorerze. Wszystko inne (P2P, GG itp.) działa poprawnie. Jeśli wyłączę firewalla, to strony normalnie się wczytują Co mam zrobić, aby rozwiązać ten problem??

System operacyjny: Windows XP Professional SP2
Przeglądarki: Internet Explorer 6.0, Firefox 2.0.0.14
Dostęp do Internetu przez: Livebox tp
Firewall: Sunbelt Personal Firewall

Na wszelki wypadek podaję też loga z HijackThis:

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4ss.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\ScanSoft\PaperPort\pptd40nt.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Brother\Brmfcmon\BrMfcWnd.exe
C:\Program Files\Brother\Brmfcmon\BrMfcmon.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = [url="http://szukaj.wp.pl"]http://szukaj.wp.pl[/url]
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = [url="http://www.google.pl"]http://www.google.pl[/url]
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [url="http://www.wp.pl/"]http://www.wp.pl/[/url]
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = 
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = 
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Microsoft Internet Explorer
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = 217.98.20.20:8080
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: (no name) - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - (no file)
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NVRTCLK] C:\WINDOWS\system32\NVRTCLK\NVRTClk.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SSBkgdUpdate] "C:\Program Files\Common Files\Scansoft Shared\SSBkgdUpdate\SSBkgdupdate.exe" -Embedding -boot
O4 - HKLM\..\Run: [PaperPort PTD] "C:\Program Files\ScanSoft\PaperPort\pptd40nt.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IndexSearch] "C:\Program Files\ScanSoft\PaperPort\IndexSearch.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [PPort11reminder] "C:\Program Files\ScanSoft\PaperPort\Ereg\Ereg.exe" -r "C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\ScanSoft\PaperPort\11\Config\Ereg\Ereg.ini
O4 - HKLM\..\Run: [BrMfcWnd] C:\Program Files\Brother\Brmfcmon\BrMfcWnd.exe /AUTORUN
O4 - HKLM\..\Run: [ControlCenter3] C:\Program Files\Brother\ControlCenter3\brctrcen.exe /autorun
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Spyware Doctor - {2D663D1A-8670-49D9-A1A5-4C56B4E14E84} - C:\WINDOWS\system32\shdocvw.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - [url="http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?
1206625888630"]http://www.update.microsoft.com/windowsupd...b?1206625888630[/url]
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: BlueSoleil Hid Service - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe
O23 - Service: CachemanXP (CachemanXPService) - Outertech - C:\Program Files\CachemanXP\CachemanXP.exe
O23 - Service: PD91Agent - Raxco Software, Inc. - C:\Program Files\Raxco\PerfectDisk2008\PD91Agent.exe
O23 - Service: PD91Engine - Raxco Software, Inc. - C:\Program Files\Raxco\PerfectDisk2008\PD91Engine.exe
O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe
O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsSvc.exe
O23 - Service: Sunbelt Personal Firewall 4 (SPF4) - Sunbelt Software - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4ss.exe

Procesor: AMD Athlon XP 2600+ (1916 MHz) | Karta graficzna: MSI GeForce 7600 GS 256 MB DDR2 | Pamięć: 768 MB DDR PC2700 | Płyta główna: EpoX EP-8K9AI | System: Windows XP Professional SP2 PL
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   fernandez 

  • 150% normy
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1947
  • Rejestracja: 12-wrzesień 05

Napisano 19 kwiecień 2008, 12:12

Firewall zablokowal Ci port 53 (DNS), albo w ogole przegladarke..


zrob maly test i napisz jakie rezultaty, a mianowicie pusc ping do strony "onet.pl" a nastepnie do "213.180.130.200" (to adres IP serwera www onetu)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   TuxMan 

  • Tibia player
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 50
  • Rejestracja: 24-listopad 05

Napisano 19 kwiecień 2008, 12:23

Odblokuj w firewall'u porty 53 i 80 ;)
4programmers -
polecam
Jarek_prawie_ekspert wrócił jako TuxMan :D
Forum CompuTech - Rejestrujcie się koniecznie!
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 19 kwiecień 2008, 15:23

ewentualnie spróbuj zmienić serwery dns w ustawieniach połączenia np na te:

208.67.222.222
208.67.220.220 -(openDNS)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Parseus 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 13
  • Rejestracja: 30-maj 07

Napisano 19 kwiecień 2008, 16:35

Odblokowanie portów 53 i 80 pomogło. Dziękuję Wam wszystkim, na pewno mi się to przyda w późniejszych czasach ;)
Procesor: AMD Athlon XP 2600+ (1916 MHz) | Karta graficzna: MSI GeForce 7600 GS 256 MB DDR2 | Pamięć: 768 MB DDR PC2700 | Płyta główna: EpoX EP-8K9AI | System: Windows XP Professional SP2 PL
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Parseus 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 13
  • Rejestracja: 30-maj 07

Napisano 21 kwiecień 2008, 18:42

Niestety od niedawna, pomimo odblokowanych portów, znowu sytuacja się powtarza - dopóki nie wyłączę firewalla, nie mogę wczytywać stron. Co powinienem teraz zrobić?? Zmienić firewalla czy jeszcze coś innego??

EDIT: Po ustawieniu serwera proxy strony wczytują się normalnie. Czy moje IP może mieć związek z tą sytuacją??

Użytkownik Parseus edytował ten post 21 kwiecień 2008, 18:47

Procesor: AMD Athlon XP 2600+ (1916 MHz) | Karta graficzna: MSI GeForce 7600 GS 256 MB DDR2 | Pamięć: 768 MB DDR PC2700 | Płyta główna: EpoX EP-8K9AI | System: Windows XP Professional SP2 PL
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP