Po reinstalacji systemu.
Brak okienka do logowania podczas startu systemu.
Zainstalowane składniki sieci:
Klient sieci Microsoft Network i Microsoft Family Login
Strona 1 z 1
Start systemu brak okienka logowania Po reinstalacji systemu
Napisano 05 maj 2008, 16:41
W jaki sposób brak? Stworzyłeś jakiekolwiek konto użytkownika w Panelu sterowania?
So have a nice day and see you next time :-)
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 14 czerwiec 2008, 16:41
AFAIK, sposób na to, aby okienko pojawiło się ponownie wymaga jedynie niewielkiej modyfikacji rejestru.
Tak więc otwierasz edytor (Start -> Uruchom -> regedit), wchodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon i tworzysz nową wartość ciągu "PrimaryProvider", a jako jej wartość podajesz "Microsoft Network". Powinno już grać
Możesz także stworzyć ciąg "username", której wartość będzie domyślne wyświetlana w okienku logowania (zwykle nazwa profilu). Jeśli nadal nie będzie okienka, sprawdź czy masz utworzoną wartość binarną "LMLogon" o wartości "00 00 00 00".
Jeśli i to nie pomogło, to nie wiem :P.
Tak więc otwierasz edytor (Start -> Uruchom -> regedit), wchodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon i tworzysz nową wartość ciągu "PrimaryProvider", a jako jej wartość podajesz "Microsoft Network". Powinno już grać
Możesz także stworzyć ciąg "username", której wartość będzie domyślne wyświetlana w okienku logowania (zwykle nazwa profilu). Jeśli nadal nie będzie okienka, sprawdź czy masz utworzoną wartość binarną "LMLogon" o wartości "00 00 00 00".
Jeśli i to nie pomogło, to nie wiem :P.
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
Napisano 15 czerwiec 2008, 23:18
Użytkownik morys dnia 15.06.2008 23:35 napisał
A czy brak tego okienka logowania wpływa w jakiś sposób na bezpieczeństwo systemu w internecie ?
Tylko ja korzystam z tego komputera ?
Tylko ja korzystam z tego komputera ?
nic nie zmienia, bo mozna je olac klikajac anuluj a i tak bedziesz mial dostep do calego dysku...
chcesz miec bezpieczny system z rodziny windows to raczej nie 98 (system nie jest juz wspierany od dawna...)
Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 15 czerwiec 2008, 23:19
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty