Komputer Świat Ekspert - Forum: Kiedy dostane prenumeratę? - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Kiedy dostane prenumeratę?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ŁOwca 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 211

Napisano 11 maj 2008, 14:43

Niestety nie dało się odpisać autorowi "przyklejonej" wersji tego tematu bo został on zamknięty.
Mam pytanie, gdyż jak zawsze - w kioskach nowy numer jest (w nim niby jakieś super niespodzianki (może konkursy pierwszych 100 osób wygrywa itp)), a u mnie w skrzynce już 4 dni od ujrzenia pisemka w pobliskim kiosku nadal pustka.
Ostatnio zamówiłem prenumeratę innego pisma komputerowego, dziwnym trafem gazety dochodzą do mnie tą sama pocztą nie opóźnione, nawet nie tego samego dnia, a WCZEŚNIEJ niż pojawiały się w kiosku!
I to nie jeden numer (przypadkiem) ale każdy! Mało tego reklama danego numeru kierowana do ogółu wysyłana pocztą elektorniczną przychodzi na skrzynkę później niż czasopismo! Czyżby konkurencja potrafiła rzeczy niemożliwe.
Zauważyłem że redakcja Eksperta ma takie ciekawe podejście, jeśli są częste zażalenia na jakąś rzecz (np segregatory, czas prenumeraty) pojawia sie post wyjaśniający że tak być musi bo nie ma innej możliwości i na tym koniec. Może czasem jakaś drobna reforma mogłaby mieć miejsce? Skończyłyby się narzekania, pismo poprawiłoby renomę (w przypadku prenumeraty również wydawca zyskałby opinię pożądnego a nie robiącego łaskę najpewniejszym nabywcom (prenumeratorom)). Ale tutaj pisze się post i po problemie. Owszem rozumiem że pewnych rzeczy się nie przeskoczy (np że licencja na program udzielana jest na możliwie najlepiej wywalczonych przez gazetę zasadach, ale mimo wszystko na zasadach producenta (autora) programu), ale pewne rzeczy takie jak dodruk segregatorów, wcześniejsza wysyłka egzemplarzy w prenumeracie, dorzucenie płyty z elektroniczną wersją rocznika czasopisma w prenumeracie skoro kioskowa wersja taką posiada itp) są chyba możliwe.

Pozdrawiam kochanego wydawcę
Maniak Eksperta
Ł'Owca
Ł'Owca
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Aciu 

• ..::IBM ThinkPad T42::..
  • Pip
  • Postów 153

Napisano 11 maj 2008, 18:29

Pozwolę się przyłączyć to tej wypowiedzi, gdyż jestem w takiej samej sytuacji. Tak jak napisał autor poprzedniego postu jakimś trafem konkurencja potrafi dostarczyć gazetę na czas a nawet i przed czasem, a Wam jakoś to nie wychodzi i za każdym razem przynajmniej dwa a często i więcej dni po premierze udaje się ją znaleźć w skrzynce, czy to naprawdę takie trudne zmienić ten zawodny system wysyłki? Czy kosztem niższej ceny w prenumeracie muszę czekać dłużej niż kupujący w kiosku, nie tak powinno traktować się stałych czytelników, nie tak...
Ach ta dzisiejsza młodzież...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Hermes 

• Konstruktor audio - DIY
  • PipPip
  • Wyświetl galerię
  • Postów 864

Napisano 12 maj 2008, 08:09

Też sie dołączam. Do tej pory jeszcze nic nie przyszło, ale mam nadzieje że jak wróce po szkole, to w skrzynce bedzie na mnie czekał zafoliowany Ekspercik :P
| Intel Core 2 DuoE8200 2.66GHz 6MB BOX | MSI P35 Neo2-FIR | 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 | GeForce 8800GT OC BFG 512MB | Chieftec CFT-560A-12S 560W |
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |

http://www.marcinsywala.pl/
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   P100 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 12 maj 2008, 11:24

Mam podobne zdanie do kolegów, w jednym z wcześniejszych numerów była informacja (dotycząca telewizji przez p2p) "do pierwszych 15 osób, które wyślą maila do nas wyślemy zaposzenia do programu" (nie pamiętam dosłownego tekstu) traci to sens gdy czasopismo jest po długim oczekiwaniu... sam gdy nie mogę się doczekać idę poczytać eksperta do empiku :sick:
Pozdrawiam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kokoss15 

• Bezrobotny
  • Pip
  • Postów 260

Napisano 12 maj 2008, 15:42

Hmm.. Z ciekawości poparzyłem jak to wygląda na torrentach. Okazało się, że nawet tam Ekspert ląduje szybciej niż w naszych skrzynkach!
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   szucio 

• Szucio.info
  • Pip
  • Postów 436

Napisano 12 maj 2008, 17:33

W ciągu 1,5 roku tylko raz dostałem gazetę w środę (wtedy, kiedy pojawia sie w kioskach).

Dwa razy nie dotarła i musiała być wysłana ponownie, a kilka razy szła prawie 2 tygodnie.

To jest norma. Redakcja musiałaby szybciej zamykać gazetę, drukarnia wcześniej drukować i wysyłać.
A jak wiadomo są pewne umowy, ustalenia.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 1049

Napisano 12 maj 2008, 21:42

Wyświetl postUżytkownik szucio dnia 12.05.2008 18:33 napisał

Dwa razy nie dotarła i musiała być wysłana ponownie, a kilka razy szła prawie 2 tygodnie.

To jest norma. Redakcja musiałaby szybciej zamykać gazetę, drukarnia wcześniej drukować i wysyłać.
A jak wiadomo są pewne umowy, ustalenia.

Do mnie zawsze wysyłają koło 15-19 (tak na stemplu mam), więc to jest prawie dwa tygodnie po ukazaniu się gazety - dochodzi do tego jeszcze dostarczenie przez pocztę (ok 2-4 dni), więc już nawet się przyzwyczaiłam...

A jak mam zaprenumerowane inne gazety, to jednak przychodzą przed ukazaniem się w kiosku, ew. dochodzą max. 3 dni później. Z tym, że gazety te zazwyczaj nie wędrują przez tę samą pocztę, co w przypadku KŚE

@down: ja się nie uskarżam :D tylko stwierdzam fakty :D
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   w3bm 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 21

Napisano 12 maj 2008, 21:57

Przepraszam za wyrażenie, ale to jedyne trafne określenie...
Panowie po co piszecie - redakcja ma Was w [ciach!]e (mam na myśli te forum), a jako wytłumaczenie podają brak czasu. Ale i ja będę tak naiwny, że napiszę wiadomość skierowaną do redakcji! :)
Więc:

Cytat

Droga Redakcjo!
Na tym forum jest ponad 30 tysięcy zarejestrowanych osób. Załóżmy, że 10% z nich (takie minimum, ale niech będzie) regularnie czytuje KS Ekspert. Jest to więc 3000 Waszych czytelników. Skoro sami nie wyrabiacie się proponuję zatrudnić osobę, która będzie regularnie udzielała informacji użytkownikom, bo opublikowanie w KŚE 7-miu wypowiedzi na całe setki prawdopodobnie satysfakcjonuje tylko kilka osób, których wypowiedzi zostały właśnie opublikowane. Zapewniam, że nie ma usprawiedliwienia na Wasz stosunek do tego forum. Stworzyliście coś? Dbajcie o poziom! Spójrzcie co się dzieje! Post wyżej moderator Waszego oficjalnego forum uskarża się na prenumeratę i podaje informacje, że w przypadku innych pism wszystko idzie gładko i dostajemy je nawet przed czasem.
Kolejna kwestia, którą chciałbym poruszyć to poziom Waszych publikacji. Nie mogę napisać, że jestem oburzony, gdyż chce mi się po prostu śmiać. Odnoszę się tutaj do artykułu 'Tłumy na stronie', w którym zamieściliście tabelę z porównaniem kilku skryptów w tym vBulletin. W kolumnie 'Poziom Trudności Instalacji' widzimy 'Brak danych'. Natomiast pozostałe kolumny są "uzupełnione" (jest to przenośnia, gdyż to co napisaliście o vB jest może jednym procentem możliwości skryptu). Teraz wytłumaczcie mi. Jak można napisać coś o skrypcie w ogóle go nie instalując?! :D Chyba, że informacje zaczerpnęliście z jakiegoś innego źródła co prowadzi nas do tego, że bazujecie na informacjach podanych w Sieci, a nie własnym doświadczeniu, którego zresztą w dziedzinie skryptów for całkowicie Wam brak. Naprawdę szczerze gratuluję autorowi artykułu.
To tyle ode mnie. :)
Pozdrawiam

No i napisałem. ;) Szanse na to, że przeczyta to członek redakcji są minimalne, a jeśli przeczyta to pewnie jako gość na forum.

Pozdrawiam userów ;)

Użytkownik w3bm edytował ten post 12 maj 2008, 22:04

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   hphubert 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 42

Napisano 13 maj 2008, 15:05

Mi też coś raz w sierpniu przyszła na czas w południe już była.
Ale ostatnio nawet czekam 2 tygodnie.

Niech redakcja chociaż odpowie i nie tłumaczy się bredniami, ponieważ jest to chamskie wobec nas.
Rozważam czy nie przejśc na innego wydawcę!?
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   w3bm 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 21

Napisano 13 maj 2008, 15:59

Rozważasz? :D Ja już dawno to zrobiłem! Eksperta przejrzę od czasu do czasu tylko dlatego, że trwa moja prenumerata. Oczywiście szczerze żałuję, że ją zamówiłem i opłaciłem. Obecnie czytuję gazety, które są naprawdę na wysokim poziomie i informacje w nich zawarte przydają mi się. Mowa tu np. o PHP Solutions, czy Linux+ gdzie jak wspomniałem wcześniej znajdę konkretne informacje, w przeciwieństwie do "Eksperta", w którym to Panowie Redaktorzy starają się napisać o wszystkim, a w rzeczywistości nie piszą o niczym. To pismo może i jest dobre, ale dla osób, które dorwą je raz na rok i przeczytają co trzeci artykuł. Jeśli jesteś prenumeratorem to zapewne czujesz się zawiedziony.

Użytkownik w3bm edytował ten post 13 maj 2008, 15:59

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   zettow 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 65

Napisano 24 maj 2008, 21:52

Mam pytanie. Czy jest ktos jeszcze kto nie dostal prenumeraty? Jest juz 24 maja, a Eksperta dalej nie ma. Chyba bede musial jednak napisac do dzialu prenumeraty.
Michał K. [zettow]
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Omen 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 138

Napisano 04 czerwiec 2008, 21:23

Ja powiem tyle. Mam dosc!!! jest 4 czerwca a ja nie mam numeru z maja!!
Pisałem do tej firmy juz 2 maile i 0 odpowiedzi!
TOTALNE NO COMMENT!
ja chce gazete!!!!!!
Mac Pro 8- Core Intel Xeon 3GHz :)
2x 3.0GHz Quad-Core Intel Xeon 5300 | 8MB pamięci podręcznej L2 na procesor | Dwie niezależne 64-bitowe magistrale typu frontside 1,33GHz | Pamięć RAM 4 GB (4x1024MB) 667MHz DDR2 EEC | GeForce 7300 GT z 256MB | 750GB Serial ATA 3Gb/s, 7200 |
i
Intel Core 2 Quad Q6600 4x 2,4 GHz | 2 GB RAM | GeForce 9600GT 1024/256 | 2x Samsung 320 GB RAID 0 - Win XP SP2 | WD Caviar 40 GB - Linux Debian AMD64 Lenny
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej_aa 

• AA, bo takie mam inicjały
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 2262

Napisano 04 czerwiec 2008, 21:37

Wyświetl postUżytkownik Omen dnia 04.06.2008 22:23 napisał

Ja powiem tyle. Mam dosc!!! jest 4 czerwca a ja nie mam numeru z maja!!
Pisałem do tej firmy juz 2 maile i 0 odpowiedzi!
TOTALNE NO COMMENT!
ja chce gazete!!!!!!

Pisz do Redakcji - reakcja będzie szybsza.
So have a nice day and see you next time :-)

Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   szucio 

• Szucio.info
  • Pip
  • Postów 436

Napisano 04 czerwiec 2008, 21:51

Do redakcji? Zadzwon pod ten numer z reklam prenumeraty i powiedz ze chcesz gazete. Podasz kod klienta i wyślą. Pamiętaj, że poczta strajkuje!
0

Strona 1 z 1