Strona 1 z 1
Firefox 3
Napisano 25 maj 2008, 13:56
Polecam.
Nowy Firefox zdecydowanie szybciej wyświetla strony i... nareszcie błyskawicznie otwiera nowe karty. Czas ładowania Firefoksa 3 jest [prawie] taki sam jak w FF 2. Niestety, trochę więcej zajmuje i zużywa pamięci podczas pracy, choć nie ma to dużego wpływu na szybkość działania aplikacji. Po prostu usprawnili interakcję programu z użytkownikiem.
Może kosztem innych aplikacji. :D Jest więcej narzędzi - można wyłączyć wtyczki (np. Flash) bez instalowania rozszerzeń.
Zalecam utworzenie nowego profilu, chyba że macie sporo cennych zakładek to gra nie warta świeczki. Osobiście usunąłem wszystkie zakładki utworzone przez program, wyłączyłem "pasek zakładek" i zmniejszyłem ikony w oknie "Dostosuj...".
Jest sporo miejsca dla wyświetlanych stron. Tego raczej nie zrobisz w IE.
Zalecam utworzenie nowego profilu, chyba że macie sporo cennych zakładek to gra nie warta świeczki. Osobiście usunąłem wszystkie zakładki utworzone przez program, wyłączyłem "pasek zakładek" i zmniejszyłem ikony w oknie "Dostosuj...".
Użytkownik Ferrari edytował ten post 25 maj 2008, 13:58
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 25 maj 2008, 14:18
Nie wiem czy to placebo czy co, ale rzeczywiście, jakoś więcej miejsca i bardziej przejrzyście się ogląda www ;]. Co do prędkości, i otwierania nowych zakładek... rzeczywiście, tutaj już widać ogromną różnicę 
Osobiście bardzo polecam
Osobiście bardzo polecam
Mam taki kaprys, zapić się na śmierć.
Napisano 25 maj 2008, 19:24
Tak, ja również używam FF od pierwszej wersji Beta. Jedyna rzecz, która mi nie pasuje to to, że domyślnie pod GNOME jest inny schemat [theme] niż pod Windą miałem, tamten był ładny.
Napisano 25 maj 2008, 20:20
Ja też uzywam i jestem bardzo zadowolony :D. Szkoda, że jeszcze większość motywów i dodatków nie jest kompatybilne z nową wersją.
Pod Vistą są niebieskie przyciski a pod XP zielone, taka mała ciekawostka
Użytkownik Lupinek dnia 25.05.2008 20:24 napisał
Tak, ja również używam FF od pierwszej wersji Beta. Jedyna rzecz, która mi nie pasuje to to, że domyślnie pod GNOME jest inny schemat [theme] niż pod Windą miałem, tamten był ładny.
Pod Vistą są niebieskie przyciski a pod XP zielone, taka mała ciekawostka
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
Napisano 26 maj 2008, 10:48
A pod Debianem mam 'zwykłe' przyciski z FF2 :/
Mnie potrzebne dodatki działają: Google Notebook, FireBug, AdBlock+.
Mnie potrzebne dodatki działają: Google Notebook, FireBug, AdBlock+.
Napisano 15 wrzesień 2008, 19:00
Wiesz, ziele - masz rację. Ale kto by się spodziewał czegoś dobrego po programie nazwanym Internet Exploder (Microsoft przez pomyłkę umieścił taki tekst w wersji 1.0 - wiedzieliście?). A co do FF, to jest generalnie O.K. - ja już działam na wersji stabilnej i jestem zadowolony. Byłbym jeszcze bardziej, jak byście powiedzieli jak ukryć tekst na pasku zakładek.
//EDIT: Mam go zapełnionego i muszę przewijać.
//EDIT: Mam go zapełnionego i muszę przewijać.
Użytkownik Rave edytował ten post 15 wrzesień 2008, 19:04
Nie klikaj, chyba że chcesz zmienić swoje spojrzenie na darmowy hosting, ew. zobaczyć czego ci płatny hosting NIE daje... |
DarkHog's HomePage | Real Eraser
Moderatorzy to najgorsza rzecz na tym p... świecie - Rave
DarkHog's HomePage | Real Eraser
Moderatorzy to najgorsza rzecz na tym p... świecie - Rave
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty