Komputer Świat Ekspert - Forum: Dyskusja ogólna o KŚE - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 7 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »

Dyskusja ogólna o KŚE

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 369

Napisano 15 czerwiec 2008, 12:31

Wyświetl postUżytkownik Txthor dnia 14.06.2008 0:22 napisał

Jeszcze jest "Next" :P

Ja polecam PHP Solutions oraz inne tytuły wydawnictwa Software. Artykuły nie powtarzają się i są naprawdę ciekawe, oraz użyteczne.

Michał_Klim napisał:

[...] lepiej siedzieć z nosem w dobrej książce, najlepiej po angielsku bo Helion z tłumaczeniami nie wyrabia i bardzo niewielki procent tego co się ukazuje za granicą jest tłumaczony.

Nie przesadzałbym, aż ta bardzo. Helion ma bardzo duży wybór książek ;). Ostatnio jak zamawiałem, to miałem naprawdę duży problem, na którą sie zdecydować :).
0

#32 Guest_Michał_Klim_*

• Grupa: Guests

Napisano 17 czerwiec 2008, 22:07

Wyświetl postUżytkownik rys.marcin dnia 15.06.2008 13:31 napisał

Nie przesadzałbym, aż ta bardzo. Helion ma bardzo duży wybór książek ;). Ostatnio jak zamawiałem, to miałem naprawdę duży problem, na którą sie zdecydować :).

Co do ogólnej oferty zgodzę się z Tobą, ale na przykład książek z serii "Biblia" wydawanych przez Helion, jest nieporównywalnie więcej za granicą. Ale może kiedyś będą w stanie na bieżąco tłumaczyć nowości.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Narwany Operator Kombajnu 

• Advanced Dretch
  • Pip
  • Postów 128

Napisano 19 czerwiec 2008, 14:34

Tak dla pewności zapytam się jeszcze o stronę KŚE... Czy tylko ja mam od dawien dawna ankietę "Czy uzywasz Windows Vista?" . I czy to przeze mnie jak klikam na ftp to wyskakuje "Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified /ftp/ftp.asp, line 97 ". Tak pytam ;) A tak w ogóle to niezły ten test strony Nexta Vs. Eksperta :D

Użytkownik Narwany Operator Kombajnu edytował ten post 19 czerwiec 2008, 14:51

Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 1049

Napisano 19 czerwiec 2008, 21:05

To, co wyżej pisałeś, już było poruszane kilka razy - poszukaj na forum dobrze (np. dział "O forum")
0

#35 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 20 czerwiec 2008, 06:03

Wyświetl postUżytkownik Narwany Operator Kombajnu dnia 19.06.2008 15:34 napisał

Tak dla pewności zapytam się jeszcze o stronę KŚE... Czy tylko ja mam od dawien dawna ankietę "Czy uzywasz Windows Vista?" .

Ta ankieta "wisi" już faktycznie nie wiem ile...
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 20 czerwiec 2008, 16:21

Wyświetl postUżytkownik Michał_Klim dnia 20.06.2008 7:03 napisał

Ta ankieta "wisi" już faktycznie nie wiem ile...

I jeszcze sobie powisi.. Aż do premiery Windows 7 ;).
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Rand 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 20 czerwiec 2008, 22:00

'Kupić czy nie' - to pytanie zadaje sobie coraz więcej czytelników i większość chyba zaczyna wybierać 'nie'. Skoro już reklamy wcisneli na forum to znaczy, że dochody zaczynają topnieć i trzeba szukać nowych źródeł. Konkurencja nie śpi, w przeciwieństwie do redakcji KŚE, która zniża się z poziomem do KŚ i pomimo, że większość już na to zwraca uwage oni mają to gdzieś. Tak trzymać!

Użytkownik Rand edytował ten post 20 czerwiec 2008, 22:01

0

#38 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 20 czerwiec 2008, 22:24

Tak jak pisało wiele osób, w tym także ja - lepiej przerzucić się na jakieś dobre książki. Jeśli chcesz uczyć się o powiedzmy AJAXie, to z KSE już tego się nie dowiesz, prędzej będzie temat numeru "Format dysku krok po kroku". Po tym piśmie pozostanie tylko nasza społeczność na forum, o ile nie zostanie zamknięte.
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 20 czerwiec 2008, 22:36

Wyświetl postUżytkownik Michał_Klim dnia 20.06.2008 23:24 napisał

Tak jak pisało wiele osób, w tym także ja - lepiej przerzucić się na jakieś dobre książki. Jeśli chcesz uczyć się o powiedzmy AJAXie, to z KSE już tego się nie dowiesz, prędzej będzie temat numeru "Format dysku krok po kroku". Po tym piśmie pozostanie tylko nasza społeczność na forum, o ile nie zostanie zamknięte.

Oj oj... I na forum coraz ciszej. Jeszcze rok, dwa lata temu logowało się tu mnóstwo użytkowników. Teraz jak spoglądam na ilość obecnych osób na dole forum, to aż przykro się robi :(.
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Postów 1049

Napisano 21 czerwiec 2008, 12:51

Wyświetl postUżytkownik rys.marcin dnia 20.06.2008 23:36 napisał

Oj oj... I na forum coraz ciszej. Jeszcze rok, dwa lata temu logowało się tu mnóstwo użytkowników. Teraz jak spoglądam na ilość obecnych osób na dole forum, to aż przykro się robi :(.

Haha, ja z sauronem wszystkich wykurzyliśmy :D
Żartuję. Ale rzeczywiście, jak ja tutaj zaczynałam pisać, to nieco więcej userów było. Ale wydaje mi się, że niedługo już więcej osób będzie pisać :)
0

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 21 czerwiec 2008, 16:15

Wyświetl postUżytkownik katarina dnia 21.06.2008 13:51 napisał

[...]Ale wydaje mi się, że niedługo już więcej osób będzie pisać :)[...]

Ze względu na wakacje :)? Hmm... Kiedyś to i w roku szkolnym mnóstwo osób wchodziło. Odpowiedzi na tematy bardzo szybko nadchodziły i to od różnych użytkowników. Teraz dość sporadycznie...

Katarina.. Godzina 18:37

Cytat

10 użytkownicy 0 anonimowych użytkowników, boty wyszukiwarek 5

Użytkowników jest 2 razy więcej od botów ;).

Użytkownik rys.marcin edytował ten post 21 czerwiec 2008, 17:37

0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Postów 1049

Napisano 21 czerwiec 2008, 18:36

Właśnie myślałam tak po wakacjach-małe niedomówienie :)
0

#43 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 21 czerwiec 2008, 19:14

Może nie jest tak jeszcze źle z liczbą userów, trochę dzieci neo, trochę stałych bywalców, inni tak od czasu do czasu i jakoś się kręci, z odpowiedziami na posty nie jest najgorzej.
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Andrew 

• Ekspert, Redaktor CentrumXP.pl
  • Pip
  • Postów 207

Napisano 21 czerwiec 2008, 22:15

Z wielkim bólem ale postanowiłem odpuścić sobie kupowanie tej gazety.... Jak narazie miałem wszystkie numery, dodatkowo dwa numery PLUS oraz Niezbędnik. Teraz przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku że nie warto już w to inwestować. Jest mi przykro że tak się dzieje bo byłem prenumeratorem przez 3 lata i czuje się teraz oszukany. Numeru czerwcowego nie zamierzam kupić bo na necie są ciekawsze rzeczy do przeczytania. A co do spadku poziomu - hmm, mam takie wrażenie że odkąd zmieniła się redakcja to poziom zaczął spadać, tak jakby nowa drużyna nie miała takiej wiedzy i pomysłów jak poprzednia. Ale to jest moje zdanie. Szkoda że po tylu latach muszę się zostać z Ekspertem.....a zaoszczędzone pieniądze wolę wydać na dziewczynę niż na gazetę której wartość jest niemalże równa papierowi toaletowemu.
.....:::::Windows XP Media Center Edition 2005 PL,Windows Vista Business, Sempron 2600+, 512 MB RAM, Saphire Radeon 9550, 80 GB HDD, 320GB HDD, Creative Audigy SE + Creative Inspire T7900::::........
"...doch es wird mal wieder zeit, das ihr meinen arsch leckt ..."
0

#45 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 21 czerwiec 2008, 23:32

@ Andrew: Ja także byłem miłośnikiem Eksperta, szukałem po Allegro pierwszego nr (i znalazłem), dokupowałem brakujące numery do kolekcji. I oto my czytelnicy mamy nagrodę za wierność, ale będę czasem przeglądał dawne numery aby sobie przypomnieć jak to było w starych dobrych czasach. Cóż, pismo upadnie ale mam nadzieję że forum będzie wciąż żywe. Chociaż jest zarejestrowanych ponad 30 tysięcy osób, ale takie stałe grono tworzy najdalej kilkaset, a i to przesadziłem.
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3424

Napisano 21 czerwiec 2008, 23:40

Forum zostało opuszczone przez Redakcję. Ile osób właściwie odeszło z zespołu i kto? Lista użytkowników. Z grupy "Redakcja" jedynie dzielnicowy odwiedził forum w ciągu ostatniego miesiąca. Częściej forum odwiedzają Administratorzy.

Spadek liczby aktywnych użytkowników jest zauważalny. Odeszli nawet stali bywalcy. Ciekawostka: teraz po wybraniu "Zobacz nowe posty" nowe lub odświeżone tematy mieszczą się na 1 stronie. Nie uzależniajmy jednak pobytu na forum KŚE od poziomu i wartości gazety. Forum tworzy społeczność. :)

W wolnym czasie wymienię artykuły z poprzednich wydań, które są najbardziej interesujące i przydatne. Jest ich dużo - szczególnie w tych starszych numerach (2006, 2007). Naprawdę znalazły się ciekawe tematy i było o czym pisać.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#47 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 21 czerwiec 2008, 23:46

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 22.06.2008 0:40 napisał

W wolnym czasie wymienię artykuły z poprzednich wydań, które są najbardziej interesujące i przydatne. Jest ich dużo - szczególnie w tych starszych numerach (2006, 2007). Naprawdę znalazły się ciekawe tematy i było o czym pisać.

Takie nawet nawet było chociażby tworzenie gry ze stycznia 2007, szkoda tylko że nie poszerzyli tego tematu, dwa numery to za mało na tak ambitne i ciekawe przedsięwzięcie. Ale "co dobre należy szybko zakończyć".
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:08

Odzwierciedleniem całego forum może być ten topik. Jeżeli już ktoś zakłada jakiś temat, to może liczyć na regularne odpowiedzi 2-3 osób. Ciągle te same osoby. Dawniej, to aż prześcigano się, aby dodać odpowiedź na dany problem użytkownika...

Pierwsze dwa sezony czasopisma były naprawdę udane, gdy dużo było o programowaniu m.in. w delphi.

Użytkownik rys.marcin edytował ten post 22 czerwiec 2008, 00:10

0

#49 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:18

Wyświetl postUżytkownik rys.marcin dnia 22.06.2008 1:08 napisał

Odzwierciedleniem całego forum może być ten topik. Jeżeli już ktoś zakłada jakiś temat, to może liczyć na regularne odpowiedzi 2-3 osób. Ciągle te same osoby. Dawniej, to aż prześcigano się, aby dodać odpowiedź na dany problem użytkownika...

Masz rację, gawędzimy tu sobie w kilka osób ;) Ale cóż zrobisz, na forum założą sobie konto jakieś dzieciaki, mają jakiś dziwny problem opisany językiem mniej więcej polskim ale wskazującym na dysleksję połączoną z nieumiejętnością wysłowienia się, temat leci do kosza a dzieciak zmyka. I nabijają tacy tylko licznik zarejestrowanych.
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:30

Też masz racje... Chociaż zasady (czasami naprawdę dziwne) na tym forum pozostają takie same, a użytkowników coraz mniej... Dawniej też wchodzili młodsi użytkownicy (pisze jakbym był po 40-stce ;P), ale jakoś się to kręciło.. Pamiętam jeszcze jak często odpisywał mi (jeszcze na stary koncie - musiałem zmienić :/...)np. DJ_ProG ...

Użytkownik rys.marcin edytował ten post 22 czerwiec 2008, 00:31

0

#51 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:35

Teraz młodsi (też piszę jakbym był stary) wchodzą głównie aby robić zamęt płaczem i piskiem że gra nie działa, ale co prawda nie wszyscy są tacy. Niektórzy userzy teraz się "wakacjują", inni może robią coś co nie pozwala im przebywać na forum. Ja też mam życie poza komputerowe jak każdy, ale mam i czas aby odwiedzać forum.
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:44

Wychodziłoby na to, że większość "wakacjuje" przez cały rok ;). A przecież tak nie jest :). Po prostu wielu z nich już to przestało zaglądać, a w szczególności Ci, którzy napędzali to forum, którzy mieli wiedzę i się nią dzielili. Teraz ich zabrakło i forum - tak sądzę - upadnie.
0

#53 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 22 czerwiec 2008, 00:55

Jeśli to forum się rozsypie to powracam na max3d.pl ;) Swego czasu spędzałem nieco czasu tam, bo wkurzałem się na warny na forum Eksperta. Teraz już 40% moje mi nie przeszkadza i nauczyłem się nieco zasad.
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 22 czerwiec 2008, 01:00

Wyświetl postUżytkownik Michał_Klim dnia 22.06.2008 1:55 napisał

Jeśli to forum się rozsypie to powracam na max3d.pl ;) Swego czasu spędzałem nieco czasu tam, bo wkurzałem się na warny na forum Eksperta. Teraz już 40% moje mi nie przeszkadza i nauczyłem się nieco zasad.

Tak... Warny, ostrzeżenia czy jak je tam jeszcze zwał.. Przez to musiałem zmieniać konto (chyba 2 razy nawet) i też mnie nie było tutaj dłuższy czas. W ciągu tygodnia chyba do 70 doszedłem za jakieś drobiazgi. I myślę, że to właśnie jest odpowiedzialne za małą popularność tego forum. Sam sobie kiedyś obiecywałem, że już więcej tu nie zajrzę, ale wróciłem po czasie, bo miałem nadzieje, że mi ktoś pomoże.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   polasek 

• divomaniac
  • PipPip
  • Postów 724

Napisano 22 czerwiec 2008, 07:39

Mało popularne dla tych którzy nie umieją się zachowywać. Sądzę, że zasady są tutaj bardzo dobre a wręcz wzorowe. Nie przyjdzie sobie tutaj zaden pokemon i nie da rady typu "MASH PR00000000bLeMMMMM!!!!! :P:)P:P:PD::D:D" Bo od razu sobie stąd "wyjdzie"... Przedrostki w tematach też są bardzo potrzebne bo znacznie ułatwiaja wyszukiwanie. Jak wchodze na inne forum i patrze jak ktoś dał prawidłową poradę a setka ludzie po nim daje w 90% taka sama to mnie skręca ich debilizm... A tutaj tego nie ma
Co jak co ale na zarządzanie forum zdecydowanie nie można narzekać.

Użytkownik polasek edytował ten post 22 czerwiec 2008, 07:40

<ziuta> Jesteś głupi jak mój pies przed narodzinami
<woo> A ty pusta jak about:blank...
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej_aa 

• AA, bo takie mam inicjały
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 2262

Napisano 22 czerwiec 2008, 07:58

Wyświetl postUżytkownik rys.marcin dnia 22.06.2008 1:44 napisał

Teraz ich zabrakło i forum - tak sądzę - upadnie.

Raczej nie. Chyba że "Ekspert" by upadł, to Redakcja by nie utrzymywała licencji IPB i domeny ks-ekspert.pl. Innego sposobu nie ma na klęskę :-D
So have a nice day and see you next time :-)

Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3424

Napisano 22 czerwiec 2008, 08:33

Jeśli Ekspert zniży poziom jeszcze bardziej lub upadnie, zgotujemy Redakcji polskie piekiełko. :demonstration: Uczestnictwo na forum KŚE nie przeszkadza, aby zaglądać np. na Max3D, PHP.pl, a nawet zagraniczne. To zależy od potrzeb. W dziale Webmastering kiedyś przebywało znacznie więcej osób. Może gdy czasopismo podniesie się, pojawią się nowi eksperci. :)

Za 10 dni przekonamy się, czy Ekspert nadal zostanie Ekspertem, czy przekształci się w KŚ Lamer.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej_aa 

• AA, bo takie mam inicjały
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 2262

Napisano 22 czerwiec 2008, 09:14

10 dni nic nie da. Szczerze wątpię w taką odmianę. Redakcja się rozleniwiła i tyle. Chcą łatwą ręką zarobić jak najwięcej, nie przykładając do tego serca. A skoro tak, to Redakcja nas nie kocha...
So have a nice day and see you next time :-)

Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
0

#59 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 22 czerwiec 2008, 09:28

Wyświetl postUżytkownik andrzej_aa dnia 22.06.2008 10:14 napisał

Redakcja nas nie kocha...

Taaak, powinni nas przytulić, pogłaskać i dać dobre pisemko do poczytania. Ale oni nie chcą naszych uczuć tylko nasze pieniążki ;)
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 22 czerwiec 2008, 10:36

Wyświetl postUżytkownik polasek dnia 22.06.2008 8:39 napisał

Mało popularne dla tych którzy nie umieją się zachowywać. Sądzę, że zasady są tutaj bardzo dobre a wręcz wzorowe.

Czasami jednak na tym forum można dostać ostrzeżenia za naprawdę absurdalne rzeczy... Niekiedy to mnie krew zalewała na tych moderatorów, bo naprawdę przesadzali.
0

• 7 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

PxxLT  : (04 luty 2012 - 21:31) Wieki przeminęły a tu nadal ciągle te same osoby się tylko udzielają :D
_smerf_  : (01 luty 2012 - 18:59) aktualne mrozy zamroziły całe forum
sauron  : (27 styczeń 2012 - 13:25) zauktualizowane. Pytanie jest tylko jedno, ale odpowiedź trzeba podać słownie.
Ferrari  : (26 styczeń 2012 - 17:47) A jednak boty są. Trzeba kazać wpisać odpowiedź słownie, albo zastawić inne pułapki. Wszystkie wpisują "google" w pole Tlen.
sauron  : (26 styczeń 2012 - 01:17) Póki nie będą mieć zaimplementowanego języka polskiego nic nie zdziałają ;) Najwyżej mogą na ślepo wpisywać proste wyniki działań typu "1 dodać 1". Raz może trafią, ale wtedy można zrobić trochę bardziej skomplikowane równanie i już leżą
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:45) nie potrafia odpowiedziec na proste pytanie ;)
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:44) sauron metoda z zabezpieczeniem tekstowym zadzialala..boty jak na razie nie sforsowaly tego, jeszcze raz dzieki :)
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 17:05) a to przepraszam.
sauron  : (24 styczeń 2012 - 10:48) Nie przedzierają się. To są po prostu "stare boty", które jeszcze nie zostały zbanowane. Żaden nowy nie powstał po 18 styczcnia.
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 05:57) boty sie nadal przedzieraja :(
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 11:14) ile mam czekać na Diablo III...??? <zły> ;)
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 09:03) ok, dzięki, spróbujemy..:)
sauron  : (22 styczeń 2012 - 21:19) @pretender - zwykłe, dodatkowe pole przy rejestracji. Działanie matematyczne (po polsku) i wsio. Nie sądze, żeby boty się przez to przebiły. Ludzie z IQ mniejszym niż rozmiar buta też się nie przebiją - dodatkowy plus.
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 17:40) http://www.makelifeasier.pl/ - blog Kasi Tusk ;-)// To jednak fake, osoba strona, ale i tak niezłe.
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 10:03) Potwierdzenie Tekstowe - cos takiego jest lepsze?
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 09:56) sauron ten rodzaj zabepieczenia to jest to jakis modul? itp/ mozna to gdzies kupic i sobie zainstalowac do swojego forum?
sauron  : (22 styczeń 2012 - 09:04) Onet padł w nocy na 30sek
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 00:15) no i bardzo dobrze
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:05) europarl.europa.eu
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:04) Na profilu FB Anonymous informuje, że biorą się za stronę parlamentu europejskiego
Rozszerz pole shoutboxa