Komputer Świat Ekspert - Forum: Dyskusja ogólna o KŚE - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 7 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

Dyskusja ogólna o KŚE

#61 Guest_Michał_Klim_*

• Grupa: Guests

Napisano 22 czerwiec 2008, 10:52

Jednak dzięki temu jak zauważył polasek, nie musimy czytać postów w stylu "HeEj PoMoOsHcIe mÓj KoMpCio SiE pSoOjE :("
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• naturalny bez konserwantów
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4156

Napisano 23 czerwiec 2008, 11:44

gadacie jakby to forum bylo centrum internetu ~~ upadnie to upadnie, nie to nie... poki bedzie na siebie zarabialo to pewno beda je trzymac

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 23 czerwiec 2008, 11:49

0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 1049

Napisano 23 czerwiec 2008, 14:54

Wyświetl postUżytkownik rys.marcin dnia 22.06.2008 11:36 napisał

Czasami jednak na tym forum można dostać ostrzeżenia za naprawdę absurdalne rzeczy... Niekiedy to mnie krew zalewała na tych moderatorów, bo naprawdę przesadzali.

No to słucham? Możesz się wyżalić :)
Tutaj i tak jest porządek, znam inne fora (nawet duże), gdzie jest wielki bałagan i nie można się połapać, co gdzie i jak. A my tutaj dbamy o porządek ;)
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 23 czerwiec 2008, 23:49

Było parę gardłowych sytuacji np. ostatnio, zadałem jakieś pytanie (odpisałem) w temacie, który miał gdzieś 2 miesiące. Zrobiłem to, bo temat był stosunkowo nowy, a za rozpoczynanie nowego wątku, który niedawno był dostałbym ostrzeżenie. A więc zadałem w tym temacie pytanie (nie nabijałem postów). I co? +10% za odświeżanie "starych" tematów.

Na pytanie i wytłumaczenie (takie jak powyżej) dlaczego dostałem +10% padła odpowiedź:

Cytat

Twoja wiadomość jest tak głupia, że nie chce mi się na nią odpowiadać

nawet nie odpisałem... Przypomniały mi się wcześniejsze sytuacje i postanowiłem się nawet nie denerwować.

To był ostatni przypadek... Nie mogę sobie przypomnieć za co da starym koncie dostawałem, ale to też były niezłe jajca.

Użytkownik rys.marcin edytował ten post 23 czerwiec 2008, 23:50

0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Countach 

• Game_oveR
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 5884

Napisano 24 czerwiec 2008, 07:03

Jako, że dopiero niedawno dostałem mój darmowy numer wtrącę parę groszy na temat tego i kilku ostatnich:

-dział nowości jest dobrze prowadzony i nie mam żadnych uwag
-artykuł Windows z bliska w tym numerze jest zbyt mało dogłębny. To, że najpierw ładuje się BIOS, potem podstawowe pliki, stery i pulpit to każdy ekspert wie, a w najgorszym razie się domyśla
-porady o zabezpieczeniu kompa już mi się śnią po nocach. Przecież w jakimś felietonie było napisane, żeby nie wpadać w paranoje w kwestii zabezpieczania. A teraz czytamy w niemal każdym numerze, że internet to 99% malware i bez pakietu programów anty-coś-tam nie ma sensu włączać kompa. Podobnie z wszelakim szyfrowaniem danych. Większość użytkowników domowych raczej nie skorzysta
-Kąciki overclockera/p2p/bezpieczeństwa są zazwyczaj interesujące. Aczkolwiek chętnie bym je poświęcił i rozbudował kursy
-wskazówki do Windows są albo świetne albo kiepściutkie. Porady typu, że Vista umożliwia przeszukiwanie zasobów z menu Start w Ekspercie nigdzie nie powinny się znaleźć! O wiele bardziej interesujące byłyby wszelkiego typu tweak'i. Byle nie po raz kolejny WaitToKillServiceTimeout
-za mało albo kompletny brak grafiki 2D (Photoshop) i 3D (3ds, ewentualnie Blender)
-jeśli chodzi o Informator. Tu jest różnie. Artykuły o pracy dla informatyków są bardzo na miejscu, ale już blogi podróżnicze zdecydowanie nie.

Sugestie co do kursów, których wszyscy pragną:
-skoro już zaczynamy kurs PHP od podstaw, to warto go ciągnąć dalej i nie kończyć na tworzeniu zapytań do bazy. O programowaniu obiektowym można pisać tomy, a tu mamy jedną stronę. Uważam, że NIKT nie nauczy się używać obiektów po przeczytaniu tej jednej kartki
-może porządny kurs SQL z zaawansowanymi zapytaniami?
-kurs actionscript. Na przykładzie gry flash'owej albo bardziej zaawansowanej strony www.
-w listach do redakcji ktoś wspomniał o Pythonie. Według mnie byłby o wiele ciekawszy i bardziej Ekspert-like niż Pascal.
Dołączona grafika
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   Sobian 

• Miszcz
  • Pip
  • Postów 205

Napisano 24 czerwiec 2008, 10:23

Heh a ja bym tez brnął dalej w OpenGL :) Na temat tego naprawde można dużo jeszcze pisać. Było już kilka artykułów, ale ja byłbym bardzo szczesliwy gdybym zobaczył ich jeszcze więcej :D:D Np. wykrywanie kolizji, wczytywanie modeli, krzywe, przezroczytsość, różnego rodzaju efekty np. odbicie lustrzane. Niestety moje słowa są tutaj na marne gdyż redakcja nawet tu nie zagląda :( Pozdrawiam...
...:::[K&D]Clan:::...
http://www.kd-team.pl/
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   Kmieciu 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1060

Napisano 24 czerwiec 2008, 11:52

Wyświetl postUżytkownik piotreq39 dnia 05.06.2008 21:19 napisał

Witam!
Kupiłem obecny numer Eksperta i jestem bardzo rozczarowany. Artykuł "Windows z bliska" opisuje między innymi historie powstawania windowsa - to już było w numerze 1/2007. Kolejnym złym pomysłem jest opisywanie: jak podłączyć telefon do komputera itd. Nie rozumiem również dlaczego zostały wyrzucone artykuły o Linuksie i częściowo o programowaniu - to przecież EKSPERTÓW interesuje najbardziej ;) . Ciągle poruszane tematy to odzyskiwanie i szyfrowanie danych itp. Nad zakupem kolejnego numeru będę musiał się poważne zastanowić.
Pozdrawiam!

Ekspertów linuks nie interesuje.
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   m86 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 8

Napisano 24 czerwiec 2008, 15:48

Wyświetl postUżytkownik Kmieciu dnia 24.06.2008 12:52 napisał

Ekspertów linuks nie interesuje.

No tych z redakcji i z Twojego avatarka nie... ;)
0

#69 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 24 czerwiec 2008, 22:42

Jest tyle wspaniałych rzeczy o których można by pisać, wszystko o czym piszecie powyżej z pewnością by się przydało. Pan Łabuda mógłby chociaż napisać cokolwiek "hej podobają mi się wasze pomysły ale ich nie wykorzystamy", ale milczą zupełnie.
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3424

Napisano 24 czerwiec 2008, 23:36

A może "Podobają mi się wasze pomysły i wykorzystamy je"? ;) Redakcja na pewno zagląda na forum. Teraz reklamy są już dostępne dla osób z wyłączoną wtyczką Flash. Jeśli to ma pomóc w finansowaniu Eksperta na poziomie - niech zostaną. Nie traćmy nadziei - zobaczymy, czym ASP nas zaskoczy za tydzień. :) Oby pozytywnie.

PS. Najlepiej wkomponować reklamę obok loga EKSPERT - choć aktualnie za mało tam miejsca przy 1024x768. Coś da się wykombinować, aby nie trzeba było ciągle przewijać kółkiem w dół.

Dlaczego obniżenie poziomu gazety ma przynieść większe dochody? Przecież dla początkujących jest Komputer ŚWIAT, a na rynku brakuje czasopisma dla zaawansowanych z prawdziwego zdarzenia - pomijając PHP Solution, Linux+, które poruszają tylko 1 tematykę (PHP, Linux). Nie trzeba też umieszczać reklam Playboya lub erotycznych tapet. Z pewnością znajdą się inni reklamodawcy, którzy zapłacą więcej - może nawet z WIG20 / WIG / innego indeksu? ;)

Użytkownik Ferrari edytował ten post 24 czerwiec 2008, 23:41

Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 24 czerwiec 2008, 23:51

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 25.06.2008 0:36 napisał

[...] pomijając PHP Solution, Linux+, które poruszają tylko 1 tematykę (PHP, Linux) [...]

No nie przesadzałby ;). Wydawnictwo Software ma całą gamę pism na bardzo wysokim poziomie. Choć co prawda, są one monotematyczne. Chociaż hakin9 jest już dość elastycznym tytułem. Dużo rozmaitych rzeczy można tam znaleźć.

Jedynym mankamentem jest cena pisma :/...
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   gruszka 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 25 czerwiec 2008, 08:55

Mam nadzieje że Komputer Świat Ekspert odbije się od dna i poziom artykułów wzrośnie.
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3424

Napisano 25 czerwiec 2008, 15:54

Na forum Niezbędnika czytamy komentarz czytelnika:

Cytat

Prosze o zamieszczenie Mapy Polski 2008 w niezbędniku
Program pojawił się w kolejnym wydaniu. Wystarczył 1 głos. ;)

Natomiast na forum KŚE chór stałych i nowych czytelników, który dawniej chętnie kupował Eksperta, domaga się przywrócenia stanu doskonałości czasopisma i podążania za postępem technicznym. Na razie nikt ich nie wysłuchał. Niektórzy zrezygnowali.

Czy Redakcja chce zatrzymać czytelników, zanim ostatni zgasi światło? Przekonamy się za tydzień. B)

Użytkownik Ferrari edytował ten post 25 czerwiec 2008, 16:49

Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   leszek1959 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 276

Napisano 27 czerwiec 2008, 08:01

Temat podobny do wielu na tym forum, powtarzający się systematycznie od przeszło roku.
Między innymi opisywany przez czytelników od kwietnia:

"Jaka przyszłość KSE"
http://forum.ks-ekspert.pl/index.php?showt...16529&st=90

Redakcja od kilku miesięcy nie bierze pod uwagę naszych postów, nie robi prawie nic w kierunku poprawy jakości artykułów, przywrócenia usuniętych rozdziałów tematycznych.
Może redakcja już nie istnieje? :rip: A gazetą (zwaną kiedyś dumnie CZASOPISMEM) zajmują się lamerzy.
0

#75 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 27 czerwiec 2008, 13:10

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 25.06.2008 16:54 napisał

Na forum Niezbędnika czytamy komentarz czytelnika:Program pojawił się w kolejnym wydaniu. Wystarczył 1 głos. ;)

Taaa... sami sobie pewnie napisali :P Akurat to mieli w planie wydawniczym bo już nie pierwszy raz ta mapa więc zero problemu. Ale Niezbędnik to w zupełnie inną grupę docelową wymierzony, co zresztą widać po szczegółowych instrukcjach zainstalowania programów.

Użytkownik Michał_Klim edytował ten post 27 czerwiec 2008, 13:11

0

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   Mosqito 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 27 czerwiec 2008, 15:56

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 25.06.2008 16:54 napisał

Na forum Niezbędnika czytamy komentarz czytelnika:Program pojawił się w kolejnym wydaniu. Wystarczył 1 głos. ;)

Natomiast na forum KŚE chór stałych i nowych czytelników, który dawniej chętnie kupował Eksperta, domaga się przywrócenia stanu doskonałości czasopisma i podążania za postępem technicznym. Na razie nikt ich nie wysłuchał. Niektórzy zrezygnowali.

Czy Redakcja chce zatrzymać czytelników, zanim ostatni zgasi światło? Przekonamy się za tydzień. B)

Myślicie, że jeżeli grupka osób napisze tu, że nie kupuje już Eksperta to już nagle cała Polska przestanie kupować ? Ludzie, popatrzcie jaki to ma nakład. To, że wam sie nie podoba nie znaczy, że reszta przestanie kupować. Chcecie przestraszyć redakcje ? Wydawce ? Tam siedzą łby, które zajmowały się tym biznesem kiedy większość z was jeszcze dobrze nie wiedziała jak sie mówi. Wydaje mi sie, że wydawca wie co robi, redaktor zresztą też. Jak sprzedaż siądzie to w pierwszej kolejności dostanie się naczelnemu, a on raczej pracy stracić nie chce, więc będzie robił wszystko, żeby zwiększyć sprzedaż. Teraz najwyraźniej sprzedaż ma się dobrze skoro jest jak jest i nic z tym nie robią. Nie łudzcie sie, że redakcja na każde wasze zawołanie zrobi co chcecie, bo musiałaby tu zapanować pajdokracja. Najwyraźniej mają dużo więcej lepszych, albo ważniejszych zajęć niż przesiadywanie na forum.

Użytkownik Mosqito edytował ten post 27 czerwiec 2008, 15:59

0

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   polasek 

• divomaniac
  • PipPip
  • Postów 724

Napisano 27 czerwiec 2008, 16:06

Wyświetl postUżytkownik Mosqito dnia 27.06.2008 16:56 napisał

Myślicie, że jeżeli grupka osób napisze tu, że nie kupuje już Eksperta to już nagle cała Polska przestanie kupować ? Ludzie, popatrzcie jaki to ma nakład. To, że wam sie nie podoba nie znaczy, że reszta przestanie kupować.

Ty jesteś tak głupi czy tylko udajesz? Kto tutaj powiedział, że cała Polska ma się nas słuchać? My prosimy o jedno... o głos redakcji, żeby się chociaż obroniła i wyjaśniła tak niski poziom gazety. Lista pomysłów na artykuły w tym temacie pozwalałaby na wydanie parunastu bardzo ciekawych numerów.

Cytat

Tam siedzą łby, które zajmowały się tym biznesem kiedy większość z was jeszcze dobrze nie wiedziała jak sie mówi. Wydaje mi sie, że wydawca wie co robi, redaktor zresztą też

Wiele firm komputerowych też wie co robi a wydaje czasem totalne buble. Przykład... Microsoft wydał IE.

Użytkownik polasek edytował ten post 27 czerwiec 2008, 16:08

<ziuta> Jesteś głupi jak mój pies przed narodzinami
<woo> A ty pusta jak about:blank...
0

#78 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 27 czerwiec 2008, 16:15

Wyświetl postUżytkownik Mosqito dnia 27.06.2008 16:56 napisał

Myślicie, że jeżeli grupka osób napisze tu, że nie kupuje już Eksperta to już nagle cała Polska przestanie kupować ? Ludzie, popatrzcie jaki to ma nakład. To, że wam sie nie podoba nie znaczy, że reszta przestanie kupować. Chcecie przestraszyć redakcje ? Wydawce ?

Ledwo się zarejestrował i już na nas krzyczy ajajajaj :>

My wiemy swoje, oni wiedzą swoje a rybki dostają swoje paproszki.
0

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   rys.marcin 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 369

Napisano 27 czerwiec 2008, 16:21

A może Mosqito, to ktoś z redakcji ;)... Hmm...

Rejestracja dzisiaj, od razu taka krytyka... Podejrzane ;P hehe

Użytkownik rys.marcin edytował ten post 27 czerwiec 2008, 16:22

0

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   AVsoft 

• A:\>_
  • Pip
  • Postów 393

Napisano 27 czerwiec 2008, 19:04

Nie no. Ten Mosqito to (bez obrazy) lamer, dla którego poziom artykułów jest odpowiedni.

Ja KŚE kupiłem ostatni raz b. dawno temu. Jeśli już czytam/przeglądam to najczęściej jest to w empiku lub skany z warezu. Też tak radzę robić, bo gdy nikt nie będzie kupował czasopisma to może redakcja się zreflektuje.

Ktoś tu porównywał do Nexta. Rzeczywiście ich strona powinna być wzorem dla KŚE. Doskonale funkcjonuje tam ocenianie artykułów. Next to jednak zupełnie inne czasopismo.
0

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   m@cik 

• Łowcy zapalniczek...
  • Postów 56

Napisano 27 czerwiec 2008, 21:27

A mnie wypowiedź Mosqito wygląda bardziej na nabijanie postów...
Żeby nie było że i ja sobie je nabijam to postaram się dodać coś konstruktywnego ;]

Kiedy redakcja pisała w poprzednim tego typu wątku przy okazji poprzedniego numery powiedziała, że patrzy i myśli... Nie ukrywam, że bardzo liczyłem na jakąkolwiek reakcje na to widoczną już w numerze czerwcowym (chociażby jakieś napomknięcie o tym we wstępniaku albo w listach), a tu nic (!). W dodatku oburzająca dla mnie wypowiedź o tym, iż Turbo Pascal jest popularniejszy od Pythona... Liczę na to, że w lipcowym numerze coś się zmieni na lepsze.

Użytkownik m@cik edytował ten post 28 czerwiec 2008, 08:07

Happy Linux! - Z nami polubisz Linuksa!
0

#82 Guest_Michał_Klim_*

Napisano 28 czerwiec 2008, 10:26

Za kilka dni wątek przekształci się nam w "Ekspert 7/2008 - kupić czy nie kupić?" ;)
0

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Postów 1049

Napisano 28 czerwiec 2008, 17:43

Heh, zobaczymy :P niby powinien być założony nowy wątek, bo ten powinien polecieć do numerów archiwalnych. Chyba że coś wykombinujemy :P Właściwie, to tutaj prowadzimy dwa wątki - o aktualnym numerze Eksperta i ogólnie o gazecie
0

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   m@cik 

• Łowcy zapalniczek...
  • Postów 56

Napisano 28 czerwiec 2008, 21:14

Poza tym wątek z nowego numeru wyglądałby pewnie identycznie. Może po prostu przy okazji nowego numeru przenieść temat w inne miejsce forum?
Happy Linux! - Z nami polubisz Linuksa!
0

#85 Użytkownik nie jest zalogowany   ferr 

• Stały Uczestnik
  • Postów 1049

Napisano 29 czerwiec 2008, 18:03

Już wszystko jest gotowe. Wątek podzielony i przemianowany. Komentarze dotyczące aktualnego tematu proszę zamieszczać w adekwatnym temacie, który jest również przyklejony.
0

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 30 czerwiec 2008, 06:40

hmm zjechaliscie po mosquito, powyzywaliscie go od glupcow i lamerow, uzyliscie slabych argumentow - o ile argumentem mozna nazwac wysmianie go, bo zarejestrowal sie dzisiaj - swoja droga to od kiedy data rejestracji ma jakies znaczenie? jak ma to moze teraz ja was zjade?, podejrzenia o szpiegostwo z redakcji czy zarzut ze poziom artykulow mu pasuje - gdzie mosquito nic takiego nie napisal.... SORRY PANOWIE, MOWIAC KROTKO Z[piip]ALISCIE. nie potraficie podjac inteligentnej dyskusji, zrozumiec najprostszych praw rynku czy przeczytac posta ze zrozumieniem to NIE PODEJMUJCIE DYSKUSJI BO TYLKO SIE OSMIESZACIE.

mosquito napisal prawde, tak niestety dziala rynek - ekspert sie sprzedaje to taki bedzie, bedzie za trudny - ale ok dla was - to nie kupi go np. o wiele wieksza od was grupka jasiow z gimnazjum ktorzy chca napisac gre/zostac hakerem/zostac webmasterem itp - z prostego powodu - bedzie dla nich za trudny. artykuly sie powtarzaja, bo przekroj jasiow z gimnazjum sie zmienia - co roku pojawiaja sie nowi - i wlasnie dla nich jest po raz kolejny ten sam artykul.
jego post wyraza praktycznie dokladnie to co pisalem od jakiegos czasu tutaj - moze nie tak dobitnie i nie wszystko na raz - szkoda tylko, ze wtedy nikt na mojego posta nie odpowiedzial - tutaj widze rage bo latwo zjechac nowego ;> eh nvm.

niby czemu redakcja ma sie wam z czegokolwiek tlumaczyc? bo WY tak chcecie? kto wam powiedzial, ze 100 sztuk nakladu (bo ile na forum sie wypowiada negatywnie o ekspercie? wiecej moze?) nie kupione przez osoby ktore 'zaprotestuja' zostanie w ogole przez kogos zauwazone? mam dziwne wrazenie, ze zbytnio wczuwacie sie w role 'glosu ludu', gdzie rola ta w ogole do was nie nalezy.

koniec dramy prosze ;>

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 30 czerwiec 2008, 06:44

0

#87 Użytkownik nie jest zalogowany   moczul 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 434

Napisano 30 czerwiec 2008, 09:20

Wyświetl postUżytkownik Grejpfrut14 dnia 30.06.2008 7:40 napisał

hmm zjechaliscie po mosquito, powyzywaliscie go od glupcow i lamerow, uzyliscie slabych argumentow - o ile argumentem mozna nazwac wysmianie go, bo zarejestrowal sie dzisiaj - swoja droga to od kiedy data rejestracji ma jakies znaczenie? jak ma to moze teraz ja was zjade?, podejrzenia o szpiegostwo z redakcji czy zarzut ze poziom artykulow mu pasuje - gdzie mosquito nic takiego nie napisal.... SORRY PANOWIE, MOWIAC KROTKO Z[piip]ALISCIE. nie potraficie podjac inteligentnej dyskusji, zrozumiec najprostszych praw rynku czy przeczytac posta ze zrozumieniem to NIE PODEJMUJCIE DYSKUSJI BO TYLKO SIE OSMIESZACIE.
(...)

Dobra, to ja spróbuje podjąć dyskusję, mam nadzieję, że będzie reprezentowała jakiś poziom. A więc może od początku(i nie mam zamiaru nikogo "zjechać").
Czemu na forum dość duże grono osób(w tym ja) zaczeło tak nagle krytykować Eksperta? Bo jego poziom się obniżył, i nie chodzi tutaj o jeden artykuł. Co do jasiów z gimanzjum. Coś mi się wydaję, że oni prędzej kupią np. Nexta niż Eksperta. 100 sztuk nakładu faktycznie może mało zmienia. Jednak jakie są wyniki sprzedaży eksperta? Czemu jeszcze nie tak dawno wydanie eksperta z DVD kosztowało 12zł, a teraz nagle kosztuje 7.90. Czyżby mocna konkurnecja?
0

#88 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3424

Napisano 30 czerwiec 2008, 09:28

Widzisz klawisze ALT i SHIFT na klawiaturze? Pozwól, że poprawię przy okazji błędy ort.

Cytat

Artykuły się powtarzają, bo przekrój Jasiów z gimnazjum się zmienia - co roku pojawiają się nowi
To może lepiej zaoferować im archiwalne wydania? Sądzę, że pozostało dość dużo egzemplarzy. ASP też zyska.

Cytat

Co roku pojawiają się nowi - i właśnie dla nich jest po raz kolejny ten sam artykuł
Były sytuacje, że ten sam temat powtarzał się z numeru na numer bądź kilka razy w roku. Do czołowych należą: zabezpieczanie, ochrona danych i komputera. Ekspert radzi, aby instalować programy antyszpiegowskie i inne anty-. Prawda jest taka, że one nie ochronią komputera, jeśli wchodzimy na niebezpieczne strony niebezpieczną przeglądarką i pobieramy pliki z nieznanego źródła.

Cytat

Niby czemu Redakcja ma się wam z czegokolwiek tłumaczyć? Bo WY tak chcecie?
Nam wystarczy tylko sygnał od Redakcji, czy tak dobitnie niski poziom 2 ostatnich numerów Eksperta ze zmienionymi / usuniętymi nazwami działów jest tylko przejściowy, czy tak już zostanie.

Cytat

Kto wam powiedział, ze 100 sztuk nakładu (...)
Jesteś pewny, że tylko 100 osób się zniechęci? Być może nawet "ambitni" początkujący, którzy widzą ciągle te same programy na CD/DVD i te same tematy. Nic nowego, co zaskoczy czytelnika. Numer 5/2008 na pewno kupiło więcej osób ze względu na... konkurs SMS, w którym można wygrać atrakcyjne nagrody. ;) Może dla zaawansowanych i średnio zaawansowanych lepiej wydawać Ekspert PLUS, jeśli zwykły zostanie przeznaczony dla początkujących i średnio zaawansowanych?

Porównywałem już techniczne wykonanie stron: NEXT i KŚ / KŚE. O tym, że wydali nowy numer EKSPERT Niezbędnik, dowiedziałem się dopiero z Kiosku ASP. Na stronie głównej KŚ niektóre linki prowadzą do innych podstron (np. Szczegóły najnowszego KŚEN do KŚN 33).

Użytkownik Ferrari edytował ten post 30 czerwiec 2008, 09:29

0

#89 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 30 czerwiec 2008, 14:31

Wyświetl postUżytkownik moczul dnia 30.06.2008 10:20 napisał

Dobra, to ja spróbuje podjąć dyskusję, mam nadzieję, że będzie reprezentowała jakiś poziom. A więc może od początku(i nie mam zamiaru nikogo "zjechać").
Czemu na forum dość duże grono osób(w tym ja) zaczeło tak nagle krytykować Eksperta? Bo jego poziom się obniżył, i nie chodzi tutaj o jeden artykuł. Co do jasiów z gimanzjum. Coś mi się wydaję, że oni prędzej kupią np. Nexta niż Eksperta. 100 sztuk nakładu faktycznie może mało zmienia. Jednak jakie są wyniki sprzedaży eksperta? Czemu jeszcze nie tak dawno wydanie eksperta z DVD kosztowało 12zł, a teraz nagle kosztuje 7.90. Czyżby mocna konkurnecja?

hm moze fakt, ze media elektroniczne caly czas zyskuja na sile kosztem papierowych? :)

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 30.06.2008 10:28 napisał

Widzisz klawisze ALT i SHIFT na klawiaturze? Pozwól, że poprawię przy okazji błędy ort.

alt mi kiedys sluzyl do TSa - jak jeszcze gralem w L2, shift hm chodzenie w csie? ...
widze, ale bez nich pisze mi sie szybciej. a na pewno jest to ostatnia rzecz o jakiej mysle o 7 rano po powrocie z roboty.

Cytat

To może lepiej zaoferować im archiwalne wydania? Sądzę, że pozostało dość dużo egzemplarzy. ASP też zyska.
hm pytanie czy ktokolwiek kupi te archwalia dla jednego-dwoch artykulow (gdzie czesc jest nieaktualna - nie mowiac juz o zawartosci plyty).

Cytat

Ekspert radzi, aby instalować programy antyszpiegowskie i inne anty-.

bo to najprostsza i najmniej czasochlonna metoda, ktora przy okazji jest dosyc skuteczna (o ile w np. antywirusie nie wylaczymy ochrony w czasie rzeczywistym)

Cytat

Prawda jest taka, że one nie ochronią komputera, jeśli wchodzimy na niebezpieczne strony niebezpieczną przeglądarką i pobieramy pliki z nieznanego źródła.
hmm imho maja szanse sie sprawdzic ;> nie raz mi antywirus zablokowal sciaganie jakiegos cracka czy kazal wywalic cos z torrentow zassane - coz trzeba bylo szukac czystego zrodla =] z syfem ze stron porno nie mialem najmniejszego problemu nigdy - no coz ale trzeba wiedziec gdzie szukac porno dla siebie.

Cytat

Nam wystarczy tylko sygnał od Redakcji, czy tak dobitnie niski poziom 2 ostatnich numerów Eksperta ze zmienionymi / usuniętymi nazwami działów jest tylko przejściowy, czy tak już zostanie.

tu jestem w stanie was zrozumiec ;>

Cytat

Jesteś pewny, że tylko 100 osób się zniechęci? Być może nawet "ambitni" początkujący, którzy widzą ciągle te same programy na CD/DVD i te same tematy. Nic nowego, co zaskoczy czytelnika.
imho maja to juz tak wyliczone, ze nie straca na tym. np. prostszy kse - czesc ludzi 'od zwyklego ks' zobaczy, ze ekspert jest prostszy i nawet oni kumaja co tam pisze, to czemu nie czytac obu? :)

Cytat

Numer 5/2008 na pewno kupiło więcej osób ze względu na... konkurs SMS, w którym można wygrać atrakcyjne nagrody. ;)

no widzisz, zrobili konkurs, przy tym samym nakladzie pracy na artykuly i szczatkowej kasie (dla takiego wydawnictwa jak asp) na zorganizowanie konkursu podbili sobie sprzedaz :) marketing? :)

Cytat

Może dla zaawansowanych i średnio zaawansowanych lepiej wydawać Ekspert PLUS, jeśli zwykły zostanie przeznaczony dla początkujących i średnio zaawansowanych?

a sprzeda sie? nikt nie zrobi nic co bedzie mu przynosilo straty (albo jest zbyt duze ryzyko strat). zauwaz, ze duza czesc zaawansowanych i tak tego nie kupi, bo juz to wie/woli przeczytac to w ksiazce/woli przeczytac to w necie itp. uwierz mi, gdyby mieli pewnosc ze na tym zarobia to by juz dawno to bylo :) ludzie w asp nie sa glupi =]

zauwaz takze, ze im bardziej zaawansowane w danej dziedzinie sa osoby tym jest ich mniej (taka piramidka). o wlaczyc komputer umie mysle wiekszosc polakow, to zainstalowac windowsa moze co 10 a zrobic strone co 100 :) - zauwaz na przykladzie np. faktu - owszem, brukowiec totalny - ale sie sprzedaje dosyc dobrze :)

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 30 czerwiec 2008, 14:32

0

#90 Użytkownik nie jest zalogowany   hphubert 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 42

Napisano 01 lipiec 2008, 09:22

Zostały mi jeszcze tylko dwa numery prenumeraty i koniec. Będę kupował coś z konkurencji.
I nie rozumiem dlaczego redakcja wysyła listy, aby przedłużyć prenumeratę. Świadczy to o was, że jesteście uciążliwi według niektórych.
U mnie mumer 8/2008 to ostatni, a u niektorych 7/2008, a nawet 6/2008.

Użytkownik hphubert edytował ten post 01 lipiec 2008, 09:24

0

• 7 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

PxxLT  : (04 luty 2012 - 21:31) Wieki przeminęły a tu nadal ciągle te same osoby się tylko udzielają :D
_smerf_  : (01 luty 2012 - 18:59) aktualne mrozy zamroziły całe forum
sauron  : (27 styczeń 2012 - 13:25) zauktualizowane. Pytanie jest tylko jedno, ale odpowiedź trzeba podać słownie.
Ferrari  : (26 styczeń 2012 - 17:47) A jednak boty są. Trzeba kazać wpisać odpowiedź słownie, albo zastawić inne pułapki. Wszystkie wpisują "google" w pole Tlen.
sauron  : (26 styczeń 2012 - 01:17) Póki nie będą mieć zaimplementowanego języka polskiego nic nie zdziałają ;) Najwyżej mogą na ślepo wpisywać proste wyniki działań typu "1 dodać 1". Raz może trafią, ale wtedy można zrobić trochę bardziej skomplikowane równanie i już leżą
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:45) nie potrafia odpowiedziec na proste pytanie ;)
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:44) sauron metoda z zabezpieczeniem tekstowym zadzialala..boty jak na razie nie sforsowaly tego, jeszcze raz dzieki :)
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 17:05) a to przepraszam.
sauron  : (24 styczeń 2012 - 10:48) Nie przedzierają się. To są po prostu "stare boty", które jeszcze nie zostały zbanowane. Żaden nowy nie powstał po 18 styczcnia.
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 05:57) boty sie nadal przedzieraja :(
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 11:14) ile mam czekać na Diablo III...??? <zły> ;)
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 09:03) ok, dzięki, spróbujemy..:)
sauron  : (22 styczeń 2012 - 21:19) @pretender - zwykłe, dodatkowe pole przy rejestracji. Działanie matematyczne (po polsku) i wsio. Nie sądze, żeby boty się przez to przebiły. Ludzie z IQ mniejszym niż rozmiar buta też się nie przebiją - dodatkowy plus.
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 17:40) http://www.makelifeasier.pl/ - blog Kasi Tusk ;-)// To jednak fake, osoba strona, ale i tak niezłe.
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 10:03) Potwierdzenie Tekstowe - cos takiego jest lepsze?
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 09:56) sauron ten rodzaj zabepieczenia to jest to jakis modul? itp/ mozna to gdzies kupic i sobie zainstalowac do swojego forum?
sauron  : (22 styczeń 2012 - 09:04) Onet padł w nocy na 30sek
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 00:15) no i bardzo dobrze
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:05) europarl.europa.eu
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:04) Na profilu FB Anonymous informuje, że biorą się za stronę parlamentu europejskiego
Rozszerz pole shoutboxa