Dwa samoczynnie zaistalowane antyspyware'y: jeden Antyspyware 2008 Pro, drugi Vista Antyspyware 2008(Mam Xp
Strona 1 z 1
Vista Antivirus 2008 na Xp
Napisano 29 czerwiec 2008, 18:44
Od dzisiaj na moim komputerze zaczeły dziać się dziwne rzeczy. Jakieś dziwne okienka o bezpieczeństwie zawierające linki do stron z anty-spywarem do kupienia.
Dwa samoczynnie zaistalowane antyspyware'y: jeden Antyspyware 2008 Pro, drugi Vista Antyspyware 2008(Mam Xp
). Nie instalowałem tych spyware'ów, same się zainstalowały. Ciagłe blokowanie wejścia na witryny np. symanteca i wypisywanie informacje winamp search nie mógł znaleźć strony. Firefox i opera się wcale nie otwierają, tylko ie chodzi. Ponadto nie mogę otworzyć innych programów np: Hijack this, spybot i wiele innych podobnych aplikacji. Oraz otwierają mi się strony z nieprzyzwoitymi rzeczami. Nie wiem co mam robić, te okienka wychodzą mi z każdego programu do windowssa, czy teraz pozostał mi format dysku? Czy może jest jakaś szansa na ominięcie formata?
Napisano 29 czerwiec 2008, 18:51
Napisano 30 czerwiec 2008, 12:24
Użyłem tego programu - wypisało mi żę jeden to trojan.zlob a drugi to trojan.vundo. Ze zlobem sobie poradziłem ale vundo w kółko odnawia swoje klucze w rejestrze
.
Użwałem SpyNoMore wskazał mi klucze w rejestrze. W wersji demo nie można uswwać spyware'u więc zdecydowałem się ręcznie usunąć ale to nic nie dało, zloba usunałem ale tego Vundo za nic nie mogę usunąc. Vundo Fix i VirualmondoBeGone nic nie zdziałały. Reszty programów nie mogę uruchomić (Hijack, Combo fix,Gmer). Coś czuje ,że będę musiał przeprowadzić format.
Użwałem SpyNoMore wskazał mi klucze w rejestrze. W wersji demo nie można uswwać spyware'u więc zdecydowałem się ręcznie usunąć ale to nic nie dało, zloba usunałem ale tego Vundo za nic nie mogę usunąc. Vundo Fix i VirualmondoBeGone nic nie zdziałały. Reszty programów nie mogę uruchomić (Hijack, Combo fix,Gmer). Coś czuje ,że będę musiał przeprowadzić format.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty