Komentarze do numeru 8/2008
Napisano 06 sierpień 2008, 10:19
https://koszyk.redakcja.pl/grafika/Wydania....17057812710.jpg
http://www.dodatkidogazet.pl/programy/rid,...pert-82008.html
Może Ekspert jest dodatkiem do KŚ dla początkujących lamerów, którzy bardziej interesują się komputerami, chcą tworzyć coś własnego (np. grafikę) i chcą dowiedzieć się czegoś więcej. Przydałby się jeszcze spis treści.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 06 sierpień 2008, 23:42
Użytkownik Sobian edytował ten post 06 sierpień 2008, 23:44
Napisano 07 sierpień 2008, 08:16
Nie jest to tylko wasze odczucie, i nawet ze zdenerwowania napisałem parę słów do redakcji, EKSPERT jest dla początkujących a nie dla ekspertów.
Polecam lekturę NEXTa a ekspert niech zbiera plony za swoje zaawansowane artykuły o Pascalu i kolejne porady jak zmieniać tapete w XPku
pozdrawiam redakcję i wszystkich czytelników EKSPERTa
Jestem Ciekaw co przygotuje redakcja w przyszłym numerze i czy wyciągną jakieś wnioski z głosów jakie otrzymali od czytelników...
P.S. Redakcja wyraziła chęć na to aby przesyłać do nich artykuły bo im się ekipa wypaliła już chyba :/.... szkoda.
Napisano 07 sierpień 2008, 13:43
Cytat
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 07 sierpień 2008, 16:20
Napisano 07 sierpień 2008, 17:26
Mogliby się wreszcie wziąść za jave... .
Dział "dla ambitnych" jest już przecież w kś i wcale nie publikują tam rzeczy "ambitnych" ani tym bardziej dla ekspertów :thumbdown: - nie podoba mi się nowy ekspert.
Napisano 07 sierpień 2008, 19:03
Napisano 07 sierpień 2008, 19:57
Użytkownik Programmer94 dnia 07.08.2008 18:26 napisał
Mogliby się wreszcie wziąść za jave... .
Java już była dawno temu, ale taki z prawdziwego zdarzenia kurs to raczej nie, lepiej jakby coś więcej było o C#.
Poza tym rzeczywiście ten kurs Pascala to bezsens, kurs Assemblera był już bardziej przydatny :P
Nie mają redaktorzy po prostu o czym pisać, a jak wiadomo nic na siłę, bo nie zawsze wyjdzie
Napisano 07 sierpień 2008, 20:11
Napisano 07 sierpień 2008, 20:14
Użytkownik Karol1987 dnia 07.08.2008 20:57 napisał
Jedni chcą Javę, drudzy C# (sorry za hasha a nie sharpa
Ale ja jestem za Javą :D
@Ferrari: .NET szybsze? Pierwsze słyszę :shocking: Przynajmniej wiem że technologia sieciowa Javy jest szybsza. A reszta... patrz szybkość Visty, zbudowanej z myślą o dotnet. Kiedyś na OSnews.pl widziałem takie info, jak znajdę w archiwum to napiszę.
PS. gdzie Karol1987 niby Javę widziałeś? Już w 1 Ekspercie Plus więcej było o C# niż we wszystkich Ekspertach o Javie
Użytkownik Tomek92 edytował ten post 07 sierpień 2008, 20:54
Napisano 07 sierpień 2008, 20:43
Jest możliwość zrezygnowania i zwrotu kasy w co wątpie?
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
http://www.marcinsywala.pl/
#15 Guest_Michał_Klim_*
Napisano 07 sierpień 2008, 22:11
Napisano 08 sierpień 2008, 00:43
Oprócz istniejącej od lat lub miesięcy komercyjnej konkurencji (NeXT, PCWK, INTERNET Maker, gazety wyd. Software) tworzy się konkurencja open-source. Niektórzy już wiedzą, o co chodzi. :busted_blue:
Użytkownik Ferrari edytował ten post 08 sierpień 2008, 00:44
Napisano 09 sierpień 2008, 20:09
Napisano 10 sierpień 2008, 13:46
Wg mnie w ciagu 5 lat Ekspert utrzymuje caly czas podobny poziom (z malymi wahaniami :P ). Wyczerpal tez wiekszosc mozliwych tematow.
A wieloodcinkowe kursy asemblera czy javy nie pasuja za bardzo do gazety. Do takiej nauki polecam ksiazki, internet, czasopisma typu sdj itp.
Ekpsert powinien sie skupiac wlasnie na ogolnikach, testach i prezentowaniu nowych technologii. Z jedna uwaga - powinny byc one dla zaawansowanych czytelnikow.
Ja widze dla Redakcji dwa wyjscia.
-Jedno to kontynuowac to co jest i kierowac do mlodszych czytelnikow (bardziej zaawansowani po prostu przestana go kupowac - normalna rzecz, tak jak sie przestaje kupowac kredki swiecowe czy zabawki).
- Drugie wyjscie to skupic sie wlasnie na prezentowaniu nowosci, testow, ciekawostek, technologii programistycznych. Ktos czyta co miesiac gazetke, zeby byc na biezaca, cos go zaciekawia, wyszukuje informacji w sieci, kupuje ksiazki itd. Ekspert jako punkt wyjscia, zrodlo inspiracji (ciekawie brzmi ;])
Mozna tez polaczyc te dwa pomsyly w jeden. Wszystko jest do zrobienia.
Sorki za troche rozwlekly post, ale nie moglem tego krocej ujac :D.
Napisano 11 sierpień 2008, 08:31
Użytkownik zettow dnia 10.08.2008 14:46 napisał
Wg mnie w ciagu 5 lat Ekspert utrzymuje caly czas podobny poziom (z malymi wahaniami :P ). Wyczerpal tez wiekszosc mozliwych tematow.
Prawdy w tym też jest. Ale w takim wypadku nie rozumiem tylko jednego... Cały czas powtarzających sie artykułów np. Wszystko o windows - było to już wcześniej i dużo lepiej napisane, kurs Pascala- był już kilka razy i można tak wymieniać.
Pozdro
Użytkownik Sobian edytował ten post 11 sierpień 2008, 08:31
Napisano 11 sierpień 2008, 10:58
#! Prawda, że EKSPERT znacznie obniżył poziom - przeczytaj wszystkie wypowiedzi od numeru 5 / 2008.
#! Prawda, że zlikwidowano działy: PROGRAMOWANIE, WEBMASTER, LINUX.
#! Prawda, że programy na CD/DVD powtarzają się lub pełnią te same funkcje (w 8/2008 bardziej zróżnicowane).
#! Prawda, że artykuły powtarzają się. Jest tyle ciekawych tematów, ale komu na tym zależy?
#! Prawda, że już dawno usunięto ikony trudności. Być może planowano zrównanie poziomu do <\>.
#! Prawda, że era świetności czasopisma minęła.
#! Nieprawda, że EKSPERT jest kompetentny. Często nie wyczerpuje tematów, zawiera błędy...
#! Nieprawda, że EKSPERT jest praktyczny. Decyduje za czytelników, które tematy są dla ambitnych.
#! Nieprawda, że EKSPERT jest niezbędny. Programy i artykuły powtarzają się, awatary zajmują dużo miejsca, niektóre kwestie są oczywiste dla grupy docelowej - czytelników, którzy interesują się komputerami i pracą twórczą.
Proponuję zakończyć debatę. Żadnej reakcji ze strony Redakcji. :busted_blue:
@greg0ry: Po prostu niech wydają KŚE dla czytelników KŚ jako dodatek.
Użytkownik Ferrari edytował ten post 11 sierpień 2008, 11:47
Napisano 11 sierpień 2008, 11:37
Już od długiego czasu gazeta nie wnosi nic nowego, tak więc redakcja zaoszczędzi, a i czytelnicy nie będą musieli się bulwersować i narażać swoich nerwów na szwank.
Napisano 12 sierpień 2008, 16:27
Użytkownik Quentin dnia 12.08.2008 16:34 napisał
Hehe - całkiem zielonych może nie, ale zielonkawych kto wie... :D
Wg. mnie Ekspert jest teraz taki sam jak kś - ani od niego ciekawszy, ani na mniejszym poziomie - taki sam.
Napisano 12 sierpień 2008, 18:57
Użytkownik greg0ry dnia 11.08.2008 12:37 napisał
Już od długiego czasu gazeta nie wnosi nic nowego, tak więc redakcja zaoszczędzi, a i czytelnicy nie będą musieli się bulwersować i narażać swoich nerwów na szwank.
Człowieku - to się nie za Chiny nie opłaca wydawnictwu. Dlaczego? No właśnie, bo
* są ludzie co mają tą super 2-letnią prenumeratę (np. ja) - wydawnictwo będzie wolało wydawać gazetę nawet gdzie żywcem są kopiowane artykuły (ma za zadanie dostarczyć 24 wydania kśe - kase już ma)
* są reklamodawcy
* są ludzie co kupią bo chcą poczytać, interesuje ich co tam piszą
* redakcja nie zaoszczędzi - i tak redaktorzy piszą jeszcze w kś i innych
* czytelnicy mogą nie kupować gazety - ale niektórzy mają prenumeratę
Napisano 12 sierpień 2008, 19:18
Użytkownik szucio dnia 12.08.2008 19:57 napisał
* są ludzie co mają tą super 2-letnią prenumeratę (np. ja) - wydawnictwo będzie wolało wydawać gazetę nawet gdzie żywcem są kopiowane artykuły (ma za zadanie dostarczyć 24 wydania kśe - kase już ma)
* są reklamodawcy
* są ludzie co kupią bo chcą poczytać, interesuje ich co tam piszą
* redakcja nie zaoszczędzi - i tak redaktorzy piszą jeszcze w kś i innych
* czytelnicy mogą nie kupować gazety - ale niektórzy mają prenumeratę
szucio, a jak się prenumerata stałym czytelnikom skończy to co redakcja zrobi :excl: :lol2:
Wtedy będzie pieniążków coraz mniej aż w końcu... :rip:
Napisano 13 sierpień 2008, 11:23
Użytkownik greg0ry dnia 11.08.2008 12:37 napisał
a ty myslisz, ze oni do tego teraz cos doplacaja? i przypominam, nie redakcja a wydawnictwo, to duza roznica.
Cytat
to, czy grupka z tego forum sie bedzie bulwersowac czy nie nikogo nie obchodzi raczej gdy chodzi o powazne pieniadze
Napisano 13 sierpień 2008, 14:46
Użytkownik greg0ry dnia 13.08.2008 12:48 napisał
to akurat nie jest problem, sciepa na serwer na poczatek (no mysle ze znajdzie sie tych kilka(nascie) osob co by sie zlozylo), do bazy Herk ma dostep wiec mozna postawic od nowa. zmienic nazwe, pare dzialow zamknac, przepisac regulamin i juz.
Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 13 sierpień 2008, 14:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty