Komentarze do numeru 8/2008
Napisano 14 sierpień 2008, 10:10
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 23 sierpień 2008, 19:55
Ekspert przestał być Ekspertem, bez działu o programowaniu.
A kurs Pascala? Może dajcie kurs obsługi Atari, lub sztuczek do Windowsa 3.11 ?
http://gmclan.org - największa polska strona o tworzeniu gier w Game Makerze
http://gnysek.hmt.pl - mój blog
Napisano 25 sierpień 2008, 11:51
Użytkownik Sobian dnia 07.08.2008 0:42 napisał
Tu nawet nie chodzi o to, że Ekspert stoczył się na samo dno pod względem artykułów. Dobija już całkowicie zamieszczanie w każdym numerze podobnych programów do optymalizacji XP, defragmentacji, partycjonowania, czyszczenia rejestru, usuwania spyware. Te programy nawet jeśli były komuś potrzebne to na pewno wystarczy jedna publikacja na dłuższy okres czasu. Lepiej zamieścili by jakieś bardziej użyteczne programy np: pełną wersję The Bat! Ja też nie kupuje Eksperta od dłuższego czasu.
Użytkownik Arctic_power edytował ten post 25 sierpień 2008, 11:53
Napisano 25 sierpień 2008, 15:54
Skorzystałem z Paragon Hard Disk Manager (5.6 mam cały czas) i kilku innych. Później ten pakiet pojawiał się w częściach - tyle że w wersji 6. :D Taki chwyt marketingowy. Właściwie niektórzy potrzebują tylko programu do partycjonowania, dlatego nie krytykuję decyzji.
EKSPERT zmienił podejście i grupę docelową, dlatego prędzej pojawią się programy do obróbki, edycji, zgrywania bądź oglądania filmów niż aplikacje twórcze.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 25 sierpień 2008, 15:55
Pewnie od zeszłego roku mają wakacje :drunk:
Kupiłem za to Komputer Świat (i tak program do nauki angielskiego nie chce się zainstalować) - też mają wakacje. :cheers:
Cofam się czy co?
Napisano 26 sierpień 2008, 18:26
Użytkownik zettow dnia 10.08.2008 14:46 napisał
- Drugie wyjscie to skupic sie wlasnie na prezentowaniu nowosci, testow, ciekawostek, technologii programistycznych. Ktos czyta co miesiac gazetke, zeby byc na biezaca, cos go zaciekawia, wyszukuje informacji w sieci, kupuje ksiazki itd. Ekspert jako punkt wyjscia, zrodlo inspiracji (ciekawie brzmi ;])
Mozna tez polaczyc te dwa pomsyly w jeden. Wszystko jest do zrobienia.
Sorki za troche rozwlekly post, ale nie moglem tego krocej ujac :D.
Ja mam taki pomysł.Stworzyć Ekspert - N(Nowicjusz) oraz Ekspert - Z(zaawansowany).
Nowicjusz jak na poziom ekspert.
Napisano 08 wrzesień 2008, 15:51
Nie wspomnę, że podobny problem miała kiedyś żona - tylko ona została lepiej jeszcze potraktowana przez KŚ Gry. Po zgłoszeniu reklamacji do gry. usunięto jej post. Problem dotyczył niemożności grania, bo kod był w jakimś manualu, a jak się wychodziło do manuala to traciła rozgrywkę.
Mam nadzieję, że tym razem gazeta postąpi trochę inaczej.
Użytkownik makro edytował ten post 08 wrzesień 2008, 15:52
Napisano 16 wrzesień 2008, 14:10
1. Niemieckie wydawnictwo Axel Springer chce osłabić poziom wiedzy polskich programistów.
2. Ekspert chce jeszcze zarobić na reklamach na swojej stronie internetowej. Innym sposobem w jaki chcą zarobić na czytelnikach jest sprzedawanie prenumeraty z pendrivem 1GB. Cena tego pendrive'a w prenumeracie wynosi 19zł, natomiast popatrzmy w sklepach, takie same można kupić za mniej niż 15zł. Nie jesteśmy frajerami.
3. Po co dajecie płyty dvd na których jest zawsze to samo i rzuca się to w kąt. Po to żeby sztucznie podnieść cenę eksperta? Kupujecie jedną licencję na programy wrzucane kilkakrotnie na płytę? "Najtańsze pismo komputerowe z płytą dvd". Nie ma się czym chwalić, można powiedzieć że to najdroższy papier toaletowy.
4. Gazeta o tym poziomie powinna kosztować bez plyty 5zł. Co robią ci wszyscy redaktoszy dumnie wymienieni w stopce? Przepisują i lekko zmieniają teksty zamieszczone już w internecie i biorą za to kupę kasy. Proponuję zwolnić większość redaktorów, zostawić jednego czy dwóch i kupować od czytelników artykuły. Malo jest zdolnych ludzi w naszym kraju? Zrobiliście w kilku wydaniach artykuł o robotach. O ile pamiętam był on pisany przez ludzi z Politechniki Wroclawskiej. Możnaby utrzymywać kontakty z dobrymi programistami i elektronikami. Płacąc im za innowacyjny, ciekawy artykuł powiedzmy 1000-1500zł (a to dla nich1-2 dni roboty) ekspert byłby niepowtarzalny i nadal by się sprzedawał. gazeta składałby się powiedzmy z 8 takich artykułów pluc jakieś ciekawostki. Wywalić ten felieton dla prostaków, który ani nie jest śmieszny ani nie dorasta do pięt felietonom z tygodników politycznych.
Mam komplet 16 pierwszych wydań eksperta. Kiedyś te wydania w obrocie wtórnym były w cenie, dopóki poziom gazety był wysoki. Wtedy nie chciałem ich sprzedawać. Teraz chciałbym sprzedać te gazety, ale patrząc na aukcje to nikt ich ode mnie nie kupi za więcej niż 10zł całość.
Wasza gazeta eKSPERT w końcu musi zginąć, bo Polacy nie są tacy głupi żeby to kupować. Jednak to forum mogło by zostać. Rozważcie opcję oddania lub odsprzedania Mi tego forum.
Napisano 16 wrzesień 2008, 17:35
Opinia o Axel Springer to wyłącznie Twoja subiekcja, ponieważ to się zupełnie nie przekłada na praktykę.
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 19 wrzesień 2008, 20:20
Ad 1. Na pewno tak nie jest. Im chodzi o kasę, kasę dają ludzie, jeśli jest więcej ludzi słabiej zaawansowanych to chyba logicznym jest to, że zmienią poziom na "słabiej zaawansowany" aby mieć więcej czytelników więc w rezultacie kasy. Proste!!!
Ad 2. Przyjdzie głupi - kupi.
Ad 3. Muszą czymś zapełnić płytę DVD - to 4,7 GB musi być zapełnione minimum w 95%. "Najtańsze pismo komputerowe z płytą dvd" - rzeczywiście nie ma się czym chwalić.
Ad 4. Pomysł interesujący, ale trudny do zrealizowania. Myślisz, że redaktorzy chętnie odejdą od eksperta!? - swoją drogą jeszcze w innych gazetach piszą. Felietony - kiedyś były fajne, ale teraz pewnie braknie pomysłów. A artykuły pisane przy pomocy/przez profesjonalistów to dobry pomysł, ale wymaga ambicji redaktorów w postaci spotkań, telefonów i konkretnych strategii. A teraz redaktorzy idą na ilość, a nie na jakość.
Forum - hehe myślę, że wiele osób byłoby chętne, aby kupić to forum, ale wybacz : jak narazie ekspert chyba nie przynosi strat, więc po co mają likwidować forum, tym bardziej, że hosting jest nadal dzielony z innymi gazetami (stoi na axelspringer.pl), a licencję za IPB mają zapłacone chyba na co najmniej rok.
Pozdrawiam.
Może jednak ktoś się wypowie z redakcji w tym temacie, bo odpowiedź raz na ruski rok to za mało?
Może tęgie głowy myślą nad poważnymi zmianami i nie chcą nic zdradzać, wątpię, ale bądźmy optymistami. Ja mam prenumeratę kupioną na 2 lata, puki co to żałuję, ale może coś sie zmieni ...
Napisano 30 wrzesień 2008, 11:27
Użytkownik merrit edytował ten post 30 wrzesień 2008, 11:28
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty