Witam polecam ten program gdyż:
1.Schłodził mi DURONA 1300 z 45C na 38!!!!
2.Zabiera mało zasobów systemowych (tzn. ram)
3.Bardzo prosty w obsłudze (praktycznie obsługa zautomatyzowana)
LINK
Strona 1 z 1
52KCTL najlepszy program do chłodzenia CPU
Napisano 07 wrzesień 2008, 08:16
Jakie masz ustawienia suwaków standardowe?
Ja suwaki mam ustawione na 128,temperatura spadła o 3 stopnie.Zawsze to coś,ale do Twoich
7 stopni to trochę mało.W sumie przestawienie suwaków z 8 na 128 nic nie zmienia.Enable Bus Disconnect zaznaczone.
Jeszcze program błędnie rozpoznaje chipset.Płyta ma chipset KT400A,a programik podaje KT600.
AMD Athlon XP 2000+@2600+(1,95GHz 156x12,5) Płyta MSI KT4AV.
Ja suwaki mam ustawione na 128,temperatura spadła o 3 stopnie.Zawsze to coś,ale do Twoich
7 stopni to trochę mało.W sumie przestawienie suwaków z 8 na 128 nic nie zmienia.Enable Bus Disconnect zaznaczone.
Jeszcze program błędnie rozpoznaje chipset.Płyta ma chipset KT400A,a programik podaje KT600.
AMD Athlon XP 2000+@2600+(1,95GHz 156x12,5) Płyta MSI KT4AV.
Napisano 07 wrzesień 2008, 08:54
Tak się dzieje na niektórych chipseach pod AMD u mnie wyrywa normalnie A suwak ustawiam na 512 jak już ustawisz to zostaw kompa na chwilę bez ruchu wtedy zacznie wydajniej chłodzić po jakiś 5 minut znów możesz robić wszytko (tak pisze na stronie w dziale : Co zrobić aby chłodzenie było wydajne)
Opłaca się bo podkręcone CPU chłodzi b.dobrze jakieś 7-8 stopni może nawet więcej będzisz mniał mniejszą temp. CPU tym bardziej że go podkręcałeś.
Opłaca się bo podkręcone CPU chłodzi b.dobrze jakieś 7-8 stopni może nawet więcej będzisz mniał mniejszą temp. CPU tym bardziej że go podkręcałeś.
Użytkownik *Nikram* edytował ten post 07 wrzesień 2008, 08:55
AMD Athlon 64 3200+|1GB RAM DDR 400|GeForce 7300GT 256MB|Hitachi 250GB|ASUS A8N-SLI
Napisano 07 wrzesień 2008, 10:29
Teraz po ustawieniu suwaków na 512 temperatura spadła o 7 stopni.
Podczas pracy internet,słuchanie muzyki jest niższa o ok 5 stopni.
Ja od początku mam problemy z wysoką temperaturą procesora.Przy składaniu sprzętu panowie w sklepie
nie przyłożyli się zbytnio i olali sprawę nałożenia pasty.Muszę sobie sam nałożyć.
Po podkręceniu procesora i przed użyciem 52KCTL miałem temperaturę procesora 55 stopni w spoczynku.
Wiem,wiem dużo
Wracając do tematu programu,dla mnie programik jest przydatny i spełnia swoje zadanie.Również go polecam.
Dzięki *Nikram*.
Niestety długo się nie nacieszyłem,program powoduje błędne odtwarzanie programów w karcie telewizyjnej.
Nie twierdzę,że wszyscy będą mieć takie problemy,ale ja przy swojej konfiguracji mam.
A t obraz wygląda tak
Po wyłączeniu 52KCTL obraz jest normalny
Podczas pracy internet,słuchanie muzyki jest niższa o ok 5 stopni.
Ja od początku mam problemy z wysoką temperaturą procesora.Przy składaniu sprzętu panowie w sklepie
nie przyłożyli się zbytnio i olali sprawę nałożenia pasty.Muszę sobie sam nałożyć.
Po podkręceniu procesora i przed użyciem 52KCTL miałem temperaturę procesora 55 stopni w spoczynku.
Wiem,wiem dużo
Wracając do tematu programu,dla mnie programik jest przydatny i spełnia swoje zadanie.Również go polecam.
Dzięki *Nikram*.
Niestety długo się nie nacieszyłem,program powoduje błędne odtwarzanie programów w karcie telewizyjnej.
Nie twierdzę,że wszyscy będą mieć takie problemy,ale ja przy swojej konfiguracji mam.
A t obraz wygląda tak
Po wyłączeniu 52KCTL obraz jest normalny
Użytkownik roma1 edytował ten post 07 wrzesień 2008, 19:21
Napisano 08 wrzesień 2008, 16:50
U mnie występują zniekształcenia dziwięków tak się ponoć dzieje Na chipsetach od KT133 vwzwyż (ja mam KT266a) no ale spełnia swoje zadanie czyli dobrze chłodzi CPU to jest najważniejsze :D
AMD Athlon 64 3200+|1GB RAM DDR 400|GeForce 7300GT 256MB|Hitachi 250GB|ASUS A8N-SLI
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty