Komputer Świat Ekspert - Forum: Komentarze do numeru 09/2008 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Komentarze do numeru 09/2008

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tolma 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 15

Napisano 10 wrzesień 2008, 20:41

dostałem... dopiero wczoraj.

Gazetka...
ogólnie poziom chyba troszkę lepszy niż poprzednie numery, artykuł o gadżetach na stronę niezły. Bluebox...znośne, acz chyba nieprzydatne... w każdym razie jako ciekawostka. Magazyn... ciekawe.
Poza tym artykuł o menedżerach haseł... o bateriach...kurs Pascalacz.2.
Niezły artykuł o translatorach(niestety nie miałem jeszcze okazji przetestować).

The Games Factory... heh DNO. do tego równolegle w Niezbędniku...

Płyta
oprócz TGF2 inne programy do tego co zwykle(optymaizacja RAMu nagrywanie płyt itp.).

Mimo TGF wyrażam nadzieję że Ekspert (bardzo powoli) ma szansę wyjść z kryzysu... może posłuchali czytelników wreszcie...

Użytkownik tolma edytował ten post 10 wrzesień 2008, 20:42

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Boberros 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 13

Napisano 11 wrzesień 2008, 14:34

Tak czy siak Ekspert to nie to samo co wcześniej.... tymbardziej ciekawym jest, że p. Wiesław kierował pismem wtedy i teraz. Wystartował dobrze, a sprowadził pismo na dno. Odwrotnie niż zazwyczaj się robi ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dexarz 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 11 wrzesień 2008, 15:28

Ekspert najlepszy ...Hmm

To tak zacznę od tego ,ze ostatni nr był ciekawy ..Nareszcie było coś o bluebox'ie ,tylko ze nie wspomnieliście o pewnej produkcji pewnego zioma ...
Game Factory 2, Dobry program ,przydałby się też Game Maker 7 .

Jeśli chodzi o programowanie ,to polecałbym napisać coś o C++ kiedyś chciałem się go nauczyć w 100% ,ale wygląd kodu nie jest taki przejrzysty jak ten z Delphi ...Pascal dobre coś ,tylko wspomnijcie proszę o wstawkach asemblerowych i cos o pamięci ,w końcu to tryb rzeczywisty ,powinno być coś o przerwaniach. Polecałbym też zrobić kurs Asemblera ,ale to jest to czego na początek za dużo ...Ale na pewno znajdzie się grupka ,która zna inne języki (te wysokopoziomowe) ,a początkujący myślę ze chętnie czytaliby to ,a to dlatego ,ze jako jedyni wyjaśniacie wszystko w miarę dobrze i nie trzeba zgadywać o co autorowi chodziło ...

Jeśli chodzi o płytkę ,to jest dobrze ,tylko ze popełniacie pewien maleńki błąd ..Otóż zamiast zamieszczać najnowsze wersje ,dajecie te starsze ,widziałem to kiedyś z winampem i bodajże firefox'em ...Np ,W jednym nr dajecie starą wersje aplikacji ,która nowa wersja ukazała się jeszcze 1,2 miechy wcześniej ...Rozumiem ,że chodzi wam oto ,ze starsza to stabilniejsza ,ale poco wiec są nowe ??Bo to by były jeszcze lepsze ...Jak by się poczuł ktoś ,kto jest odcięty na pewien czas od sieci ,a chce zaktualizować program (wie, że jest nowa wersja) ..co zrobi ??Będzie jej szukał w czasopiśmie ,a co wtedy jeśli znajdzie starszy program ,a nie ten nowy ?Skoro dokładnie wie ,ze aplikacja ,została umieszczona w sieci ,jeszcze przed ukazaniem się starego nr Eksperta ...

Użytkownik Dexarz edytował ten post 11 wrzesień 2008, 15:30

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   koper9 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 19

Napisano 11 wrzesień 2008, 20:08

Panowie muszę przyznać że poziom w końcu sie poprawił, to jeszcze nie jest ten dawny ekspert ale jest lepiej.

+ fajny artykuł o gadgetach na stronki internetowe (mam nadzieję że będzie więcej o webmasteringu)
+ fajny artykuł o bluebox'ach - fajnie by było jakbyście zamieścili więcej artykułów na temat trików filmowych
+ fajny artykuł o MAC OS - szkoda że brak działu dla linuxowców :(
+ działy nowe technologie (procesory 80-cio rdzeniowe) i magazyn (akcelerator LHC) po prostu super

ale żeby nie było za miło to są też minusy :)
- brak działu dla linuxowców - poważny błąd
- brak działu dla programistów - przydały by się jakieś artykuły a javie, delphie, c++ - ale najlepiej jakieś konkretne projekty, a nie kursy od podstaw
- dział dla ambitnych i pascal - dobrze że niedługo się kończy :)

przyznaję jest poprawa, oby tak dalej :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   tolma 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 15

Napisano 12 wrzesień 2008, 17:55

no jak dla mnie też brakuje linuxa.

kiedy nie miałem linucha to dział był. a jak zainstalowałem to zakończyli...

co do PASCALa popieram. Że się kończy :) Ceplusa mogli by dać projekty. Mimo że nie umiem to kurs sobie najwyżej sciągne jakis... bede mial bodziec zeby sie nauczyć... :-)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kacpero1094 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 5

Napisano 14 wrzesień 2008, 09:35

Ekspert to już nie Ekspert tylko drugi Komputer Świat.
TGF to program dla początkujących. Później trzeba się wziąć za programowanie a nie jakieś pierdoły.
Podobał mi się artykuł 80 rdzeni Intela i o LHC.

Ekspert ma więcej minusów niż miał na początku:
-brak linuxa
-brak programowania
-kolejny kurs pascala

Dennym artykułem był Gadżety na stronę WWW. Po takim tytule spodziewałem się, że będzie to tworzenie gadzetów w javascript (conajmniej). Skopiować od innych potrafi każdy głupi.

Może warto by było przemyśleć te uwagi.

Wyświetl postUżytkownik tolma dnia 12.09.2008 18:55 napisał

no jak dla mnie też brakuje linuxa.

kiedy nie miałem linucha to dział był. a jak zainstalowałem to zakończyli...

co do PASCALa popieram. Że się kończy :) Ceplusa mogli by dać projekty. Mimo że nie umiem to kurs sobie najwyżej sciągne jakis... bede mial bodziec zeby sie nauczyć... :-)

kurs C++? Polecam "Od zera do gier kodera"
Darmowa bardzo dobra książka http://xion.org.pl/p...g/megatutorial/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Pozik 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Ikona posta  Napisano 10 styczeń 2009, 16:19

Co z konkursem The Games Factory 2? Trzeba w końcu coś wyjaśnić... niektórzy ludzie porządnie się napracowali, a wy to olewacie :/

Potwierdzenia otrzymania nadesłanych gier na maila? - Ciekawe gdzie...
Doskonały kontakt? - Wątpię...to chyba nie tutaj...
konkurs... każdy ma rozpisanie i rozstrzygniecie - gdzie to drugie?

To ma być czasopismo godne polecenia, skoro redakcja nie wywiązuje się ze swoich obowiązków...? Najpierw nam coś obiecują, a potem nie dotrzymują obietnic :/ Co to ma być? żal :/

PS. Jeśli sprawa się nie wyjaśni, to raczej nie kupie więcej tego czasopisma i z pewnością nie będę jedyny :/
Twórca gier
www.pozik.victorygames.info
0

Strona 1 z 1