Witam.
//Powiem krótko.
Jak za pewne wiemy (Mowa o nas - Wiernych czytelnikach) ostatni test komputerów kieszonkowych został opublikowany w numerze 6 2007 (39).
Jednak na rynku sporo się pozmieniało od tamtego czasu. Pojawiły się nowe urządzenia obsługujące najnowsze technologie. Pojawił się także nowy system operacyjny Windows Mobile 6. Oczywiste jest więc że ostatni test jest już dawno nieaktualny - przez duże "N". A przecież liczba nabywców owych urządzeń nie maleje lecz wciąż rośnie.
Myślałem że szanowna redakcja się domyśli. Że już czas. Ja wiem że macie masę tematów do zrealizowania...
Ale wątek ten jest godzien Waszej uwagi. Bo skoro można pisać o notebookach, które są przecież przenośnymi komputerami to dlaczego nie pisać o palmtopach/palmfonach które są jeszcze mniejszymi wersjami komputerów. W końcu to pismo komputerowe.
Test, na pewno ucieszy wielu czytelników i być może pomoże w dokonaniu właściwego wyboru.
Zwracam się akurat do Was. Bo liczę na pełny profesjonalizm.
A oto modele które według mnie są godne poddania testom.
HP 614c - topowy model ze stajni HP.
Asus P750 - Następca P535 który znalazł się w poprzednim teście.
HTC Touch Diamond - Nie tak dawno był nowością, nieznaną nowinką a teraz promowany jest przez polskiego operatora.
Samsung i900 Omnia - Bardzo dobrze wyposażony komputerek. Jeszcze nowość na rynku.
iPhone 3G - Może i nie jest to PDA ale uważam że warto go porównać choćby dlatego że jest taki popularny.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników komputerów stacjonarnych jak i wszelkich innych jego przenośnych odmian, oraz
życzę miłej i bezproblemowej pracy z Waszymi maszynami zwanymi PC.
Mam również nadzieję że wkrótce pojawi się ów test o którym dziś wspomniałem.
No i jeszcze chciałem pogratulować dobrej roboty Szanownej redakcji jakże zacnego pisma jakim jest Ekspert i życzyć wielu wielu czytelników.
Dorzucę się do tych również zacnych słów "Oby tak dalej!".
Strona 1 z 1
Test nowych "Mini kombajnów" zwanych PDA... Przydał by się...
Napisano 25 grudzień 2008, 19:51
zgadzam sie z pomysłem, ale ja bym jeszcze dodał do porównania może nie najnowszy ale moim zdaniem bardzo udany i popularny w Polsce palmfon - htc tytn II (kaiser)
pc 1:intel pentium dual core e5200, gigabyte ga-ep35-ds3l, 2x1gb ddr II 800mhz cl4 geil, seagate 300 gb ata, wd 500gb ata, samsung 1024gb sata, gigabyte gf 9400gt oc 1024mb, ocz modxstream pro 600w, win 7.
pc 2: pentium IV 2,4 ghz, 512 mb ddr, geforce 400mx 64mb, zasilacz 350w i brak dysku ;p linux z cd.
serwer: pentium IV 1,8 ghz, 512 mb ddr, wbudowana grafika, zasilacz 200w, dysk 20 gb, ubuntu 9.10
laptop: asus eee pc 901
pc 2: pentium IV 2,4 ghz, 512 mb ddr, geforce 400mx 64mb, zasilacz 350w i brak dysku ;p linux z cd.
serwer: pentium IV 1,8 ghz, 512 mb ddr, wbudowana grafika, zasilacz 200w, dysk 20 gb, ubuntu 9.10
laptop: asus eee pc 901
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty