z dużym opóźnieniem chciałbym skomentować artykuł z numeru październik 2008. Po pierwze duży plus za przybliżenie tematu HDR wcześniej nie wiedziałem o istnieniu takiej techniki i właśnie dzięki Wam się dowiedziałem, a za pomocą aplikacji zamieszczonej na płycie (dynamic photo HDR) zacząłem tworzyć swoje pierwsze zdjęcia HDR. Sam program wypadł w moim odczuciu dość średnio niby przyjazny ale w przypadku niektórych zdjęć dość trudno było mi w nim uzyskać efekty zbliżone do naturalnych (powiedzmy sobie, że moje zdjęcia też nie należą do szczególnie udanych
- photomatix
- darmowy qtpfsgui
- oraz easyHDR
Z wymienionych programów zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu właśnie ostatni easyHDR. Program oferuję prostą obsługę i przejrzysty interfejs oraz pozwala na uzyskanie najbardziej odpowiadających mi zdjęć.
Jest on także najtańszy z wymienionych aplikacji do HDR, (oprócz oczywiście qtpfsgui ale to raczej jedyna jego zaleta) i wreszcie jego autorem jest polak!
Jest to naprawdę świetna aplikacja, którą z czystym sumieniem mogę polecić każdemu zainteresowanemu tematem i bardzo dziwię się dlaczego Wasz magazyn nie zareklamował właśnie tej aplikacji zamiast w sumie niezłej ale jednak moim zdaniem przekombinowanej dynamic photo HDR zza oceanu.
Użytkownik BenderTheOffender edytował ten post 10 maj 2009, 21:23

Logowanie »
Temat jest zamknięty