Strona 1 z 1
Sleep - standby mode w Viście działające wiatraki
Napisano 16 maj 2009, 08:18
Użytkownik Przemek211 dnia 13.05.2009 16:26 napisał
Witam, mam taki problem z Vistą, że podczas stanu uśpienia komputer nie wyłącza chłodzenia i pobiera przez to aż 80W. Any ideas? Pozdrawiam 
Raczej nie jest to problem z Vistą, ale z płytą główną i biosem. Ja dobrze pamietam w biosie powinien być stan S3 albo S2 (stan zarządznia energią - opcja w biosie)
AMD Phenom Quad-Core 9850 BOX Black Edition 4x2500MHz | Radeon 4870 X2 PowerColor 2GB | Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA790FX-DQ6 | OCZ Technology 4x 2GB DDR2 1066MHz Platinium EPP CL5-5-5 | Samsung SpinPoint F1 750 GB | Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | 19" LG Flatron L1972H-PF
Napisano 22 czerwiec 2009, 17:46
Faktycznie problem leży po stronie płyty głównej. Pytałem supportu ASRocka i płyta obsługuje poprawnie S1 i S4 (zaproponowali mi właśnie korzystanie z hibernacji).
Chciałbym zatem kupić płytę główną, która na pewno poradzi sobie z tym trybem i rzeczywiście uśpi wszystko poza pamięcią RAM i wybranymi USB. Upatrzyłem sobie model MSI 6785, tylko w instrukcji (zresztą na oficjalnej stronie nie ma tego produktu jedynie po forach można szukać instrukcji) nie ma zdania o funkcjach BIOSu. Mogę to gdzieś sprawdzić?
Chciałbym zatem kupić płytę główną, która na pewno poradzi sobie z tym trybem i rzeczywiście uśpi wszystko poza pamięcią RAM i wybranymi USB. Upatrzyłem sobie model MSI 6785, tylko w instrukcji (zresztą na oficjalnej stronie nie ma tego produktu jedynie po forach można szukać instrukcji) nie ma zdania o funkcjach BIOSu. Mogę to gdzieś sprawdzić?
Użytkownik Przemek211 edytował ten post 22 czerwiec 2009, 17:46
Pzdr. :P
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty