Otóż znów mam problem - troche za bardzo się bawiłem systemem i wysypał mi sie yum, potrzebuje zawartość pliku 'yum.conf' z fedory 11.
Nigdzie w Internecie nie moge znaleźć tego pliku... ;/ (tzn, są ale nie z wersji 11)
Może ktoś z Was ma tutaj tą wersje i byłby uprzejmy wkleić zawartość?
Już mnie szlag trafia...
Edit://
Ok, yum juz działa - wywaliłem jego pliki ręcznie i powklejałem w jego miejsce ręcznie pliki z rpm'a i odpalił :]
Teraz problem taki - zobiłem update na wszystko, ale nadal nie działa gpk-application (PackageKit)
Wywala takie coś:
Error Type: <class 'packagekit.backend.PkError'> Error Value: 'internal-error: Traceback (most recent call last): File "/usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py", line 2461, in _check_init self.yumbase.repos.doSetup() File "/usr/lib/python2.6/site-packages/yum/repos.py", line 79, in doSetup self.ayum.plugins.run(\'postreposetup\') File "/usr/lib/python2.6/site-packages/yum/plugins.py", line 179, in run func(conduitcls(self, self.base, conf, **kwargs)) File "/usr/lib/yum-plugins/rpm-warm-cache.py", line 32, in postreposetup_hook cmd = commands[0] TypeError: \'NoneType\' object is unsubscriptable ' File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 2828, in <module> main() File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 2825, in main backend.dispatcher(sys.argv[1:]) File : /usr/lib/python2.6/site-packages/packagekit/backend.py, line 622, in dispatcher self.dispatch_command(args[0], args[1:]) File : /usr/lib/python2.6/site-packages/packagekit/backend.py, line 574, in dispatch_command self.search_details(options, searchterms) File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 391, in search_details self._check_init(lazy_cache=True) File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 2467, in _check_init raise PkError(ERROR_INTERNAL_ERROR, _format_str(traceback.format_exc()))
Jakieś pomysły?
Edit://
Finisz Kur#U(@ ! :D
Jak zwykle trzeba było liczyć na siebie i cały dzien zawalony przed kompem z powodu paru problemów :P
Ale udało mi się.
Trzeba było się pozbyć dwóch dodatkowych pakietów - nie wiem po co je dali do F11 skoro robią problemy...
te dwa należy wywalić.
yum-plugin-remove-with-leaves
yum-rpm-warm-cache
Użytkownik rzeznia22 edytował ten post 02 czerwiec 2009, 21:48

Logowanie »
Temat jest zamknięty