Laptop: Fujitsu Siemens AMILO Pi 2550
Problem: System wylaczony normalnie nie uruchomil sie ponownie wyswietlajac komunikat: Operating system not found.
Dysk: WDC WD2500BEVS-22UST0
System: Vista (chyba Home, nie jestem pewny)
Wrzucam do napedu plytke z Vista Buisness, odpalam i robie "Napraw komputer". Na liscie nie wyswietla sie zaden zainstalowany system mimo ze takowy jest. Znalazlem sterownik do dysku tutaj: link, rozpakowalem i wgralem na pendrive'a. Wpialem do laptopa - mam mozliwosc otwarcia z pendrive'a ale brak w tej instalce pliku *.inf. Ogolnie moge kliknac "dalej" i przejsc np do konsoli, ale dysk nie jest widoczny i nie mam na czym operowac. Opcja "Napraw przy uruchamianiu" nie dziala.
Dostalem rade: w biosie zmien z SATA na zwykly, ale nie moge znalezc tam takiej opcji. Szukalem w zakladce Main. Jest tam opcja "SATA Port 1" i przy niej wybrany wyzej wymieniony dysk, ale nie da sie tam nic zmienic. W zakladce Boot przy dysku jest z kolei napisane IDE.
Inna rada: naprawienie sektorów rozruchowych przy pomocy link. Niestety skoro dysku nie widac, to nie mamy o czym rozmawiac.
Wciskanie F8 nie otwiera mi nawet mozliwosci wybrania trybu awaryjnego, wiersza polecen itp.
Prosze o pomoc.
PS Mozna uzywac opcji "napraw komputer" np tak jak w moim przypadku, czyli majac np zainstalowana Vista Home probowac naprawic z plytki Vista Buisness?
Strona 1 z 1
Fujitsu Siemens - Operating system not found "napraw komputer" z plytki vista nie pomaga, nie widac dysku
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty