Witam, mam problem z drukarką, chodzi mi o to, że posiadam sieć domową -3 komputery ( 2 pod XP i 1 na viscie) -sieć WiFI, problem w tym, ze komputer , na ktorym jest Vista nie chce drukowac i wyskakuja bledy drukowania w komunikatach, vista widzi drukarke ma zainstalowane sterowniki, ale nie chce drukowac i zglasza blad.. W czym moze lezec problem ??
Strona 1 z 1
Problem z drukarką
Napisano 19 lipiec 2009, 10:43
Witam. Miałam taki sam problem, Vista widziała drukarkę, ale nie mogła drukować i skanować. Ile lat ma twoja drukarka? Moja miała coś koło 5 lat. Okazało się że nawet sterowniki nic nie pomogły. Miałam HP teraz kupiłam Canon i wszystko działa ok. Gość w sklepie dziwił się że po zainstalowaniu sterowników HP do Visty dalej jest problem. Może będziesz musiał zmienić na nowszą drukarkę, która współpracuje z Vistą?
Edit:
Zapomniałam napisać że ogólnie Vista ma problemy z zainstalowaniem HP, starszego niż 2 lata
Edit:
Zapomniałam napisać że ogólnie Vista ma problemy z zainstalowaniem HP, starszego niż 2 lata
Użytkownik Dulce Maria edytował ten post 19 lipiec 2009, 10:49
Napisano 19 lipiec 2009, 16:15
Nieprawda. Moje HP DeskJet 930C z 2000 roku działa bez problemu na XP, Viście i 7. Zrób tak:
1. Spróbuj najpierw podpiąć tą drukarkę do Visty bezpośrednio(nie przez sieć) i sprawdź wtedy.
2. Upewnij się, że Vista na Service Packa.
3. Czy tą drukarkę widać w otoczeniu sieciowym?
1. Spróbuj najpierw podpiąć tą drukarkę do Visty bezpośrednio(nie przez sieć) i sprawdź wtedy.
2. Upewnij się, że Vista na Service Packa.
3. Czy tą drukarkę widać w otoczeniu sieciowym?
--
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty