Komputer Świat Ekspert - Forum: co za porażka :( - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

co za porażka :(

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   aim 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 59

Napisano 19 wrzesień 2003, 21:13

to co zobaczyłem w expercie zwaliło mnie z krzesła.
kto daje kurs CPP od podstaw. (to przecież EXPERT)
jak ktoś chce sie nauczyć CPP od podstaw zapraszam na strone www.cpp.prv.pl 8)8)8)

PS. Kursy związane z VBA są cool:D
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   MP1 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 320

Napisano 21 wrzesień 2003, 19:58

SZKOŁA ÓCZY :lame:

TRZEBA WIEDZIEĆ, ŻE NIE TO TEŻ POWINNO BYĆ...
SZKOŁA UCZY :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Abdel Adrian 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 788

Napisano 22 wrzesień 2003, 11:53

cytat:
aim napisał:

jak ktoś chce sie nauczyć CPP od podstaw zapraszam na strone www.cpp.prv.pl 8)8)8)

Ja właściwie na początku uważałem tak jak ty, ale zmeiniłem zdanie, gdyby redakcja dała kurs C++ powiedizmy dla zaawansowanych dostała by więcej bluzg niż teraz, jakby to wyglądało, mi co narazie pasi, niehc będzie od podstaw macie moje poparcie kofana redakcjo :)

Copyright © 2003 Abdel Adrian
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   stefan 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 22 wrzesień 2003, 16:47

Ale te kursy są niepotrzebne, wystarczy pare minut na wyszukiwarce i na pewno znajdzie się to czego się szuka. Ten o tej grze był ok ale reszta nudzi. Za dużo tego dajecie. Ten kurs od podstaw uważam za kompletne marnowanie stron :frown:
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mathix 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 34

Napisano 22 wrzesień 2003, 19:51

A według mnie to bardzo fajnie, choć C++ znam. Niech się uczą początkujący, a jak już nieco załapią zawsze można poszukać w necie, czy odczytać jakąś książkę.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lejco 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 2

Napisano 23 wrzesień 2003, 11:03

Czy to nie fajnie że z każdym numerem ekspertra można stawać się ekspertem przecież nie wszyscy wszystko wiedzą i jak ktoś jest dobry w php na przykład a nie zna c++ bo do tej pory się tym nie interesował z przyczyn oczywistych to może się zacząć uczyć go od podstaw. Więc ukłony w strone redakcji dobra decyzja.

P0mp4 T3AM
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   podrurznik 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 3120

Napisano 23 wrzesień 2003, 12:02

Redaktorzy od razu mogli by dowalić zaawansowane kursu c++ ale wtedy mósieli by dokładnie wiedzieć do kogo kierować takie kursy, bo im dalej ktoś sięga w programowanie, tym inną drogę może swojego rozwoju może wybrać.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   MP1 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 320

Napisano 23 wrzesień 2003, 13:14

A czy od razu programem nie można by robić w postaci kompilowanej?

* MP1 * http://www.mp1.prv.pl *
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Abdel Adrian 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 788

Napisano 23 wrzesień 2003, 13:56

cytat:
MP1 napisał:

A czy od razu programem nie można by robić w postaci kompilowanej?

* MP1 * http://www.mp1.prv.pl *

hehe no cot y, to tak jakby kod maszynowy procesora byłby w postaci graficznej :P

Copyright © 2003 Abdel Adrian
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   obionek 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 388

Napisano 24 wrzesień 2003, 14:32

ehhh jak tak dalej pojdzie bedzie trzeba nazwe gazetki zmienic...

"Wszystko co mówisz, świadczy o tobie. Szczególnie, gdy mówisz o innych."
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   fido 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 15

Napisano 26 wrzesień 2003, 23:18

heh moim zdaniem kurs c++ to strzał prosto w dyche. faktycznie mozna w necie znalezc inne kursy od podstaw, ale metoda komputer swiata (krok po kroku) jest najlepsza, ja na tym skorzystam

jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Ajgor 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 653

Napisano 27 wrzesień 2003, 09:56

Mnie sie wydaje, ze aim i Stefan zapomnieli o jednej drobnostce... Ze jednak nie wszyscy jeszcze maja dostep do sieci. I nie wszyscy moga sie uczyc z sieci. Wiele osob (chyba w ogole najwiecej) ma dostep przez modem. I nie beda tracic impulsow na szukanie kursu, bo ich nie stac.

Pozdrawiam.
Ajgor.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Postów 2482

Napisano 27 wrzesień 2003, 13:10

cytat:
Ajgor napisał:
Wiele osob (chyba w ogole najwiecej) ma dostep przez modem.

Wydaje mi się, że teraz większość siedzi już na stałym łączu.
Jakieś 2, 3 lata tamu znałem tylko 2 osoby które miały stałe łącze, kilka miało modem a reszta nic. W tej chwili jest na odwrót - znam tylko dwie osoby które używają jeszcze modemu.
Wiem, że modemowcy są wśród nas i jest ich dość dużo - ale ich liczba chyba regularnie się zmniejsza i teraz przechodzą do mniejszości.

To co powyżej wynika z moich obserwacji - może się mylę a może nie :-k
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Ajgor 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 653

Napisano 27 wrzesień 2003, 21:11

Mysle, ze sie mylisz. Po prostu obracasz sie w srodowisku komputerowcow, ktorzy maja stalki. Kazdy czlowiek obraca sie wsrod osob o podobnych zainteresowaniach. Moj szwagier - zapalony wedkarz jest przekonany, ze kazdy ma w domu wedki :)) Ja niedawno bylem przekonany, ze wszyscy juz dawno maja kolorowe telewizory, bo teraz sa tanie i kazdego stac. Wiesz jaki byl dla mnie szok, jak pojechaliszmy do rodzinki i okazalo sie, ze MASA ludzi ma jeszcze czarno biale? Tak to juz jest. Ja sam znam sporo ludzi z modemami, i jeszcze wiecej calkowicei bez internetu.

Pozdrawiam.
Ajgor.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Postów 2482

Napisano 28 wrzesień 2003, 10:29

cytat:
Ajgor napisał:

Mysle, ze sie mylisz. Po prostu obracasz sie w srodowisku komputerowcow, ktorzy maja stalki. Kazdy czlowiek obraca sie wsrod osob o podobnych zainteresowaniach.

Hmmm... no w sumie możesz mieć z tym racje.
Ale nie wydaje mi się, żeby obecnie był jakiś duży problem z założeniem stałego łącza (chodzi mi o miasta). Raczej chodzi o to, ze nie każdy chce płacić ileś tam kasy za stałe skoro korzysta tylko sporadycznie - i dlatego woli modem.
Inna spawa, że nie każdy czuje potrzebę używania internetu :)

cytat:

Moj szwagier - zapalony wedkarz jest przekonany, ze kazdy ma w domu wedki :))

:lol:

cytat:

Ja niedawno bylem przekonany, ze wszyscy juz dawno maja kolorowe telewizory, bo teraz sa tanie i kazdego stac. Wiesz jaki byl dla mnie szok, jak pojechaliszmy do rodzinki i okazalo sie, ze MASA ludzi ma jeszcze czarno biale? Tak to juz jest. Ja sam znam sporo ludzi z modemami, i jeszcze wiecej calkowicei bez internetu.

No to rzeczywiście nie jest tak dobrze jak myślałem :(
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Ajgor 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 653

Napisano 28 wrzesień 2003, 12:44

cytat:
Oxi napisał:
Ale nie wydaje mi się, żeby obecnie był jakiś duży problem z założeniem stałego łącza (chodzi mi o miasta). Raczej chodzi o to, ze nie każdy chce płacić ileś tam kasy za stałe skoro korzysta tylko sporadycznie - i dlatego woli modem.
Inna spawa, że nie każdy czuje potrzebę używania internetu :)

I dokladnie o to chodzi. Wiele osob wlazi do netu raz na kilka dni na chwilke zeby odebrac i wyslac poczte (jak ktos korzysta z netu sporadycznie i ma malo "spraw" w sieci, to jeden impuls na to wystarczy).

Pozdrawiam.
Ajgor.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Goliatus 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 28 wrzesień 2003, 14:59

A jakby kogos interesowalo pojscie dalej i praktyczne zastosowanie swojej wiedzy o programowaniu np. w C++ to zapraszam na polski serwis o programowaniu gier: http://warsztat.pac.pl. Znajdziecie tam rowniez informacje o programowaniu gier w innych jezykach(Delphi, Java). Na forum jest rowniez szkolka dla ludzi, ktorzy dopiero zaczynaja zabawe z programowaniem(gier zwlaszcza). Zapewniam Was, ze jezeli macie jakis nadrzedny cel(np. napisanie super gry) to nauka programowania staje sie przyjemna(aczkolwiek nie zawsze latwa) i nabiera duzo wiekszego sensu.

Pozdrawiam
Grzegorz Tańczyk
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   fido 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 15

Napisano 28 wrzesień 2003, 19:42

cytat:
Goliatus napisał:

http://warsztat.pac.pl. Zapewniam Was, ze jezeli macie jakis nadrzedny cel(np. napisanie super gry) to nauka programowania staje sie przyjemna(aczkolwiek nie zawsze latwa) i nabiera duzo wiekszego sensu.

i ja sie z tym zgadzam 8) i dzieki za ten adres, bardzo mi sie przyda :lol:

jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt gg: 3458737
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   slodki 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 24

Napisano 07 październik 2003, 10:31

Sami widzicie: pisanie kursów od podstaw w gazecie typu Ekspert nie ma sensu! Wystarczy chwila i kurs taki sie znajdzie. Ąwiadczy to o Waszym lenistwie zapaleńcy! Jeśli zaś te kursy są przeznaczone dla osób które nie mają dostępu do sieci, to skąd type postów od nich?

Pozdrawiam

M.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   ziolas 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 44

Napisano 07 październik 2003, 16:32

Moim zdaniem kurs C++ od podstaw to wielki niewypał. Jesli z waszego czasopisma ktoś by sie miał tego C++ nauczyc to musiałby wydac rownowartość wielu bardzo dobrych ksiazek dotyczacych tej tematyki. Bo przeciez zanim przedstawicie szkielet programowania (funkcje, tablice, wskazniki, klasy, itd.) trzeba bedzie kupic kilka(nascie) numerów (nie wspominam juz o czasie - 1 nr raz na dwa miesiace). Dlatego lepiej byloby chyba zeby osoby, ktore chca sie nauczyc programowac zaopatrzyly się w porządną książkę (polecam 'SYMFONIĘ C++' Jurka Grębosza).

Pozdrawiam
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   ziolas 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 44

Napisano 09 październik 2003, 20:09

A tak wogole to wydaje mi sie, że EKSPERT po prostu poleciał na kase. Bo przeciez kurs CPP od podstaw bedzie czytalo wiecej osob aniżeli coś bardziej zaawansowanego (moglibyscie sie zajac grafiką w c++, ale nie w Builderze). Szkoda, ze to pismo nie zawiera tylko zaawansowanych rzeczy i uczy podstaw, od tego powinien byc KĄ, albo inna, odrebna gazeta (newbie 2 expert ;)). Skoro juz tak sie nazywacie to zadbajcie o wysoki poziom pisma...
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Jerzy Łabuda 

• hard working, good looking
  • Grupa: Redakcja KŚE
  • Postów 401

Napisano 10 październik 2003, 09:22

cytat:
ziolas napisał:

A tak wogole to wydaje mi sie, że EKSPERT po prostu poleciał na kase.

Jasne, wszyscy dostaliśmy po Mercedesie :lol:

Komputer Ąwiat EKSPERT
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   ziolas 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 44

Napisano 10 październik 2003, 19:12

W-I-E-D-Z-I-A-L-E-M-!-!-! ;)))
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   ŁOwca 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 211

Napisano 11 październik 2003, 20:46

cytat:
aim napisał:

Nie zgadzam się z tą wypowiedzią. Jeśli kurs C++ miałby być tylko dla zaawansowanych, to połowa czytelników Eksperta nie miałaby z tego pożytku. Jestem raczej zdania że obok kursu podstaw powinny znaleźć się również artykuły dla tych bardziej zaawansowanych programistów. Wtedy "co bystrzejsi" mieliby pożytek z takich artykułów, a ci którzy dopiero się uczą jak pisać własne programy mieliby satysfakcję z tego, że coraz więcej umieją. W końcu Ekspert w założeniu jest gazetą nie tylko dla ekspertów, ale także dla osób które tymi ekspertami chciałyby w przyszłości zostać.

Ł'Owca
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   ŁOwca 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 211

Napisano 11 październik 2003, 20:55

cytat:

jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt gg: 3458737

Ponieważ jestem Łodzianinem mógłbym powiedzieć, że najlpeszym miejscem do studiowania informatyki od strony programowania jest Politechnika Łódzka, a od strony administracji systemami Uniwersytet Łódzki, ale myślę że i w Twoich stronach są świetne uczelnie techniczne (Politechniki) i Uniwersytety. Mogę jedynie doradzić - nie daj sobie wmówić, że płatne szkoły lepiej uczą od państwowych. Z reguły prywatne szkoły to tzw. "przechowalnie", trochę cię pouczą ale tak naprawdę prawdziwy wycisk dają na uczelniach Państwowych (choć wykładowcy są niby ci sami) ponieważ materiał szkół prywatnych jest mocniej okrojony. Przynajmniej tak jest w większości przypadków.

Ł'Owca
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   ŁOwca 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 211

Napisano 11 październik 2003, 21:02

cytat:
ziolas napisał:

Moim zdaniem kurs C++ od podstaw to wielki niewypał. Jesli z waszego czasopisma ktoś by sie miał tego C++ nauczyc to musiałby wydac rownowartość wielu bardzo dobrych ksiazek dotyczacych tej tematyki. Bo przeciez zanim przedstawicie szkielet programowania (funkcje, tablice, wskazniki, klasy, itd.) trzeba bedzie kupic kilka(nascie) numerów (nie wspominam juz o czasie - 1 nr raz na dwa miesiace).

Pewnie, trochę za mało daliście materiału na "pierwszą lekcję" w tym numerze eksperta, choć od strony merytorycznej należy się Wam piątka.
Gazeta wychodzi raz na dwa miesiące (być może niedługo troszkę częściej, na co liczę :D) więc materiał powienien być bardziej dostosowany do tego okresu, a nie że materiał kursu jest do załapania i całkowitego przyswojenia w kilka dni. A gdyby się zdażyło, że ktoś jednak przez te dwa miesiące nie obejmie danej lekcji kursu w całości (choć to mało prawdopodobne), to przecież zawsze gazetkę ma i nawet po zakupieniu kolejnego numeru może "zaczekać" z następną lekcją.
Mój apel do redakcji - poszerzcie lekcje programowania, tak by nie trwało to parę wieków, a będzie cool. :D

Ł'Owca
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Kolo 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 44

Napisano 13 październik 2003, 21:14

Kurs Cpp krok po kroku jest jak najbardziej na miejscu. Czy ta sie EKSPERTA zeby zostac EKSPERTEM no nie:cheesy:

KOLO 2003.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   domel 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 30

Napisano 14 październik 2003, 11:20

Mnie tam to nie przeszkadza, w końcu (jeżeli się nie myle) to tylko 2 strony. Jak wam sie to nie podoba, to po prostu nie czytajcie :P. A pozatym nie wszyscy mają Intrenet w chacie więc dla wielu jest to przydatne.

Domel
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Siz 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 33

Napisano 18 październik 2003, 09:48

Oxi, a ile znasz osob co wogole netu nie maja?? O, okazało się, ze najwięcej? CPP od podstaw to wg mnie bardzo dobry pomysł. Nic nie mozna robic od konca, ani od srodka, bo trafi sie tylko do nielicznej grupy, a EKSPERT jest dla wszystkich.

Siz
http://www.moh.prv.pl
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Postów 2482

Napisano 18 październik 2003, 15:31

cytat:
Siz napisał:

Oxi, a ile znasz osob co wogole netu nie maja?? O, okazało się, ze najwięcej?

O, jednak okazało się że wbrew Twoim podejrzeniom nie.
Wśród moich znajomych najmniej jest osób, które w ogóle nie mają netu.

cytat:
CPP od podstaw to wg mnie bardzo dobry pomysł. Nic nie mozna robic od konca, ani od srodka, bo trafi sie tylko do nielicznej grupy, a EKSPERT jest dla wszystkich.

To pewnie już nie jest skierowane do mnie...

PS.
Siz szkoda, że nie użyłeś cytatów - Twoja wypowiedź była by bardziej czytelna.
0

• 2 stron +
  • 1
  • 2