co za porażka :(
Napisano 22 wrzesień 2003, 11:53
cytat:
aim napisał:
to co zobaczyłem w expercie zwaliło mnie z krzesła.
kto daje kurs CPP od podstaw. (to przecież EXPERT)
jak ktoś chce sie nauczyć CPP od podstaw zapraszam na strone www.cpp.prv.pl 8)8)8)
PS. Kursy związane z VBA są cool:D
Ja właściwie na początku uważałem tak jak ty, ale zmeiniłem zdanie, gdyby redakcja dała kurs C++ powiedizmy dla zaawansowanych dostała by więcej bluzg niż teraz, jakby to wyglądało, mi co narazie pasi, niehc będzie od podstaw macie moje poparcie kofana redakcjo
Copyright © 2003 Abdel Adrian
Napisano 23 wrzesień 2003, 11:03
P0mp4 T3AM
Napisano 23 wrzesień 2003, 13:14
Napisano 23 wrzesień 2003, 13:56
cytat:
MP1 napisał:
A czy od razu programem nie można by robić w postaci kompilowanej?
* MP1 * http://www.mp1.prv.pl *
hehe no cot y, to tak jakby kod maszynowy procesora byłby w postaci graficznej :P
Copyright © 2003 Abdel Adrian
Napisano 26 wrzesień 2003, 23:18
jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt
Napisano 27 wrzesień 2003, 09:56
Pozdrawiam.
Ajgor.
Napisano 27 wrzesień 2003, 13:10
cytat:
Ajgor napisał:
Wiele osob (chyba w ogole najwiecej) ma dostep przez modem.
Wydaje mi się, że teraz większość siedzi już na stałym łączu.
Jakieś 2, 3 lata tamu znałem tylko 2 osoby które miały stałe łącze, kilka miało modem a reszta nic. W tej chwili jest na odwrót - znam tylko dwie osoby które używają jeszcze modemu.
Wiem, że modemowcy są wśród nas i jest ich dość dużo - ale ich liczba chyba regularnie się zmniejsza i teraz przechodzą do mniejszości.
To co powyżej wynika z moich obserwacji - może się mylę a może nie :-k
Napisano 27 wrzesień 2003, 21:11
Pozdrawiam.
Ajgor.
Napisano 28 wrzesień 2003, 10:29
cytat:
Ajgor napisał:
Mysle, ze sie mylisz. Po prostu obracasz sie w srodowisku komputerowcow, ktorzy maja stalki. Kazdy czlowiek obraca sie wsrod osob o podobnych zainteresowaniach.
Hmmm... no w sumie możesz mieć z tym racje.
Ale nie wydaje mi się, żeby obecnie był jakiś duży problem z założeniem stałego łącza (chodzi mi o miasta). Raczej chodzi o to, ze nie każdy chce płacić ileś tam kasy za stałe skoro korzysta tylko sporadycznie - i dlatego woli modem.
Inna spawa, że nie każdy czuje potrzebę używania internetu
cytat:
Moj szwagier - zapalony wedkarz jest przekonany, ze kazdy ma w domu wedki)
cytat:
Ja niedawno bylem przekonany, ze wszyscy juz dawno maja kolorowe telewizory, bo teraz sa tanie i kazdego stac. Wiesz jaki byl dla mnie szok, jak pojechaliszmy do rodzinki i okazalo sie, ze MASA ludzi ma jeszcze czarno biale? Tak to juz jest. Ja sam znam sporo ludzi z modemami, i jeszcze wiecej calkowicei bez internetu.
No to rzeczywiście nie jest tak dobrze jak myślałem
Napisano 28 wrzesień 2003, 12:44
cytat:
Oxi napisał:
Ale nie wydaje mi się, żeby obecnie był jakiś duży problem z założeniem stałego łącza (chodzi mi o miasta). Raczej chodzi o to, ze nie każdy chce płacić ileś tam kasy za stałe skoro korzysta tylko sporadycznie - i dlatego woli modem.
Inna spawa, że nie każdy czuje potrzebę używania internetu
I dokladnie o to chodzi. Wiele osob wlazi do netu raz na kilka dni na chwilke zeby odebrac i wyslac poczte (jak ktos korzysta z netu sporadycznie i ma malo "spraw" w sieci, to jeden impuls na to wystarczy).
Pozdrawiam.
Ajgor.
Napisano 28 wrzesień 2003, 14:59
Pozdrawiam
Grzegorz Tańczyk
Napisano 28 wrzesień 2003, 19:42
cytat:
Goliatus napisał:
http://warsztat.pac.pl. Zapewniam Was, ze jezeli macie jakis nadrzedny cel(np. napisanie super gry) to nauka programowania staje sie przyjemna(aczkolwiek nie zawsze latwa) i nabiera duzo wiekszego sensu.
i ja sie z tym zgadzam 8) i dzieki za ten adres, bardzo mi sie przyda
jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt gg: 3458737
Napisano 07 październik 2003, 10:31
Pozdrawiam
M.
Napisano 07 październik 2003, 16:32
Pozdrawiam
Napisano 09 październik 2003, 20:09
Napisano 11 październik 2003, 20:46
cytat:
aim napisał:
to co zobaczyłem w expercie zwaliło mnie z krzesła.
kto daje kurs CPP od podstaw. (to przecież EXPERT)
jak ktoś chce sie nauczyć CPP od podstaw zapraszam na strone www.cpp.prv.pl 8)8)8)
PS. Kursy związane z VBA są cool:D
Nie zgadzam się z tą wypowiedzią. Jeśli kurs C++ miałby być tylko dla zaawansowanych, to połowa czytelników Eksperta nie miałaby z tego pożytku. Jestem raczej zdania że obok kursu podstaw powinny znaleźć się również artykuły dla tych bardziej zaawansowanych programistów. Wtedy "co bystrzejsi" mieliby pożytek z takich artykułów, a ci którzy dopiero się uczą jak pisać własne programy mieliby satysfakcję z tego, że coraz więcej umieją. W końcu Ekspert w założeniu jest gazetą nie tylko dla ekspertów, ale także dla osób które tymi ekspertami chciałyby w przyszłości zostać.
Ł'Owca
Napisano 11 październik 2003, 20:55
cytat:
jeśli kto wie gdzie w Polsce najlepiej studiować informatykę i matme to prosze o kontakt gg: 3458737
Ponieważ jestem Łodzianinem mógłbym powiedzieć, że najlpeszym miejscem do studiowania informatyki od strony programowania jest Politechnika Łódzka, a od strony administracji systemami Uniwersytet Łódzki, ale myślę że i w Twoich stronach są świetne uczelnie techniczne (Politechniki) i Uniwersytety. Mogę jedynie doradzić - nie daj sobie wmówić, że płatne szkoły lepiej uczą od państwowych. Z reguły prywatne szkoły to tzw. "przechowalnie", trochę cię pouczą ale tak naprawdę prawdziwy wycisk dają na uczelniach Państwowych (choć wykładowcy są niby ci sami) ponieważ materiał szkół prywatnych jest mocniej okrojony. Przynajmniej tak jest w większości przypadków.
Ł'Owca
Napisano 11 październik 2003, 21:02
cytat:
ziolas napisał:
Moim zdaniem kurs C++ od podstaw to wielki niewypał. Jesli z waszego czasopisma ktoś by sie miał tego C++ nauczyc to musiałby wydac rownowartość wielu bardzo dobrych ksiazek dotyczacych tej tematyki. Bo przeciez zanim przedstawicie szkielet programowania (funkcje, tablice, wskazniki, klasy, itd.) trzeba bedzie kupic kilka(nascie) numerów (nie wspominam juz o czasie - 1 nr raz na dwa miesiace).
Pewnie, trochę za mało daliście materiału na "pierwszą lekcję" w tym numerze eksperta, choć od strony merytorycznej należy się Wam piątka.
Gazeta wychodzi raz na dwa miesiące (być może niedługo troszkę częściej, na co liczę :D) więc materiał powienien być bardziej dostosowany do tego okresu, a nie że materiał kursu jest do załapania i całkowitego przyswojenia w kilka dni. A gdyby się zdażyło, że ktoś jednak przez te dwa miesiące nie obejmie danej lekcji kursu w całości (choć to mało prawdopodobne), to przecież zawsze gazetkę ma i nawet po zakupieniu kolejnego numeru może "zaczekać" z następną lekcją.
Mój apel do redakcji - poszerzcie lekcje programowania, tak by nie trwało to parę wieków, a będzie cool. :D
Ł'Owca
Napisano 18 październik 2003, 09:48
Siz
http://www.moh.prv.pl
Napisano 18 październik 2003, 15:31
cytat:
Siz napisał:
Oxi, a ile znasz osob co wogole netu nie maja?? O, okazało się, ze najwięcej?
O, jednak okazało się że wbrew Twoim podejrzeniom nie.
Wśród moich znajomych najmniej jest osób, które w ogóle nie mają netu.
cytat:
CPP od podstaw to wg mnie bardzo dobry pomysł. Nic nie mozna robic od konca, ani od srodka, bo trafi sie tylko do nielicznej grupy, a EKSPERT jest dla wszystkich.
To pewnie już nie jest skierowane do mnie...
PS.
Siz szkoda, że nie użyłeś cytatów - Twoja wypowiedź była by bardziej czytelna.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty