Użytkownik tszydlowski edytował ten post 11 lipiec 2010, 12:18
Strona 1 z 1
putty
Napisano 19 lipiec 2009, 00:04
hej mam pewien problem mianowicie mialem przez kilka dni goscia ktory mial staly dostep do mojego komputera nie wierze do konca w jego uczciwosc (wiem sam jestem sobie winien) i nie wiem czy nie wgral mi jakiegos syfu na kompa na pulpicie pojawila sie ikonka putty nie znam tego programu wiem tylko ze to prosty klient ssh czy ten ktos moze laczyc sie zdalnie z moim kompem ja to bym najchetniej zrobil formata ale moze cos poradzicie i nie potepiajcie mojej glupoty i latwowiernosci bo jestem jej swiadom moj komp jest w sieci bezprzewodowej
Napisano 19 lipiec 2009, 01:05
Po pierwsze, używaj przecinków. Dlaczego? Otóż, jak czytam tekst bez przecinków, to wyobrażam sobie rozentuzjazmowane dziecko, które podbiega do mamy i nagle wydobywa z siebie wszystko, co tylko może powiedzieć o tym, co niesamowitego go przed chwilą spotkało i okrasza to milionem zbędnych słów, bez intotnacji i sensu - na jednym wdechu. Nie rób tego. Nie umiem oddychac, jak czytam teksty bez przecinków.
Wybacz mi mój osobisty komentarz. Po prostu wydaje mi się, że uzywanie interpunkcji pomaga większości w rozumieniu tego, co czytają
Po drugie. PuTTY to, jak sam powiedziałeś - klient ssh. A nie serwer. Poza tym, system Windows nie dostarcza usługi ssh, więc cokolwiek złego mogłoby się stać - na pewno nie przez ten program
Ponadto - jeśli nie wierzysz w uczciwe zamiary tego programu, wyślij go na virustotal.com/pl Tam się dowiesz czy ten program jest wirusem, szpiegiem, backdoorem itp.
Jednak z tego, co mi się wydaje - jest to najzwyklejszy klient terminala ssh dla Windows
Nie ma powodu do obaw z jego powodu.
Wybacz mi mój osobisty komentarz. Po prostu wydaje mi się, że uzywanie interpunkcji pomaga większości w rozumieniu tego, co czytają
Po drugie. PuTTY to, jak sam powiedziałeś - klient ssh. A nie serwer. Poza tym, system Windows nie dostarcza usługi ssh, więc cokolwiek złego mogłoby się stać - na pewno nie przez ten program
Ponadto - jeśli nie wierzysz w uczciwe zamiary tego programu, wyślij go na virustotal.com/pl Tam się dowiesz czy ten program jest wirusem, szpiegiem, backdoorem itp.
Jednak z tego, co mi się wydaje - jest to najzwyklejszy klient terminala ssh dla Windows
--
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Pozdrawiam - Kamil
Windows Server 2003 Service Pack 2
Napisano 19 lipiec 2009, 08:57
Przejrzyj lub wklej log z HiJacka lub ComboFixa. Dowiesz się co się uruchamia wraz ze startem systemu.
Napisano 19 lipiec 2009, 10:42
Użytkownik Kozack dnia 19.07.2009 9:57 napisał
Przejrzyj lub wklej log z HiJacka lub ComboFixa. Dowiesz się co się uruchamia wraz ze startem systemu.
Kolego, następnym razem zanim coś takiego napiszesz to się 10 razy zastanów :frusty: . Combofix to mocne narzędzie do usuwania infekcji, które bardzo ingeruje w system i niestety są przypadki, kiedy po jego użyciu system już nie wstał. I dlatego używa się go tylko wtedy, kiedy mamy pewność, że komp jest zainfekowany :excl:
Raverphy
Nie ma się czego obawiać, ten program nie jest niebezpieczny, tutaj możesz o nim poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/PuTTY/
Ewentualnie możesz przeskanować kompa np. Malwarebytes' Anti-Malware
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty