Nie wiedziałem gdzie dać temat, dlatego piszę go tu.
Złapałem wirusa przez przypadek, bo zapomniałem włączyć avasta po graniu. W pierwszej chwili mój komputer został wyłączony. Zdziwiony włączyłem antywirusa i zacząłem skanować. W teście pamięci operacyjnej wykryło robaka w C:/WINDOWS/system32/drivers/svchost.exe. Skasowałem go. Potem zostałem poinformowany, że znaleziono owego robala i trzeba skanować przed uruchomienie Windowsa. Nic nie wykryło, chociaż teraz pokazuje mi okienko z windowsowego firewalla (po angielsku), chociaż mam wyłączonego. Gdy kliknę "enable", to wywala mi okno instalacji jakiegoś programu do usuwania (słyszałem o fake'ach, dlatego wyłączyłem szybko to okno) robali. Nie mogę korzystać z FF i IE, bo mam jakąś stronę, która pisze, że jest to niebezpieczne. Wyglądem przypomina styl firewalla Windowsowego (przypominam, że mam wyłączonego). Poniżej załączam logi.
LOGI
LOGI 2
TUTAJ SCREEN WSPOMNIANEGO WYŻEJ OKNA
Strona 1 z 1
Dziwne okienka (?) (usunięcie robaka w svchost.exe)
Napisano 24 lipiec 2009, 18:59
Zamknij robaczywe porty WWDC http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...+Cleaner+1.4.1/
Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - usuń wszystko co znajdzie i daj log
Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - usuń wszystko co znajdzie i daj log
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty