Witam. Poszukuję dobrego ale też niezbyt trudnego w obsłudze i niezbyt nadgorliwego firewall'a ale zależy mi na tym żeby informował mnie o połączeniach wychodzących i przychodzących. Jaką zaporę uważacie teraz za najlepszą ? Co myślicie o Sunbelt Personal Firewall ? Testowałem Comodo ale raczej odpada bo zadaje pytania praktycznie cały czas i do ustawienia też nie jest zbyt łatwy. Do tej pory miałem Sunbelt ale podobno nie jest zbyt dobry.
Strona 1 z 1
Jaki najlepszy Firewall ? Co sądzicie o Sunbelt Personal Firewall?
Napisano 25 lipiec 2009, 21:03
Wyłącz sobie Defense+ w comodo i ilość pytań spadnie do normalnego poziomu, zresztą po skonfigurowaniu go dla najwaniejszych programów, mozesz wyłączyć tryb nauki i w razie czego ręcznie dodawać regułki.
Napisano 25 lipiec 2009, 22:29
Możesz tam dodać wszystko co do czego jesteś pewny, że nie narobi szkód, czyli AQQ może być, jedyne co powinno być monitorowane w takim wypadku to uruchamianie przez program innych programów, ale o ile pamiętam to jest sprawdzane nawet w wypadku trusted applications, więc nie ma problemu
Napisano 27 lipiec 2009, 22:08
Mam jeszcze jedno pytanie -czy mogę swojego dostawcę internetu dodać do sieci zaufanych w Comodo ? Bo po ustawieniu na informowanie o każdym przychodzącym połączeniu w Stealth Port Wizard (bez wskazywania dostawcy) po kilku minutach pracy zapory blokuje ona internet całkowicie a zwalnia go cały czas;/
//EDIT: Problem naprawiony -polegał na złym ustawieniu zapory przez co blokowała mi internet.
//EDIT: Problem naprawiony -polegał na złym ustawieniu zapory przez co blokowała mi internet.
Użytkownik vampir edytował ten post 28 lipiec 2009, 01:16
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty