Witam, chciałbym przedstawić odtwarzacz plików muzycznych którego używam od jakiegoś czasu ( po przesiadce z winampa):
http://www.foobar2000.org/
http://www.programos...foobar2000.html
Plusy:
+ szybki;
+ niskozasobożerny (zżera mało RAMu i mało zajmuje na HDD);
+ dużo opcji;
+ system pluginów;
+ bardzo wysoka jakość dźwięku;
+ po włączeniu wznawia w miejscu utworu w którym został zamknięty;
+ napisany przez Polaka, pracującego m.in. przy WinAmpie;
+ całkowita customizacja interfejsu;
+ playlisty w formie zakładek;
+ ReplayGain (wyrównanie głośności);
+ Convert (zamiana formatu plików);
+ obsługuje setki formatów plików;
Minusy:
- po angielsku (dla niektórych to plus);
- standardowy wygląd - standardowe windowsowe okno (j.w.);
Strona 1 z 1
foobar2000
Napisano 22 wrzesień 2009, 21:55
Up: beznadziejny design? gnieść palce twórcom za to?
Design jest ok, interface przejrzysty.
Poza tym, jest masa pluginów do zmiany wyglądu.
I najważniejsze: odtwarzacz ma dobrze grać, być szybki, flexible (zapomniałem odpowiednika polskiego), mieć dużo opcji customizacji, A NIE ŁADNIE WYGLĄDAĆ !!!
Ode mnie 10/10
Design jest ok, interface przejrzysty.
Poza tym, jest masa pluginów do zmiany wyglądu.
I najważniejsze: odtwarzacz ma dobrze grać, być szybki, flexible (zapomniałem odpowiednika polskiego), mieć dużo opcji customizacji, A NIE ŁADNIE WYGLĄDAĆ !!!
Ode mnie 10/10
Napisano 23 wrzesień 2009, 02:11
Użytkownik Marcus Pollius dnia 22.09.2009 22:49 napisał
Jeśli kogoś nie odstraszy BEZNADZIEJNY design (słowa zapomniałem...), za który powinno się gnieść palce twórcom odtwarzacza.
huh nie ma zyliona graficznych gówien, za to jest przejrzysty. zreszta columnsui jest, mozna sobie napisac/zassac gotowe wyglady.
Napisano 09 listopad 2009, 15:26
Cytat
Brakuje mi obsługi klipów (teledyski bo filmy i tak odtwarzam w vplayer).
Właśnie przez takie bajery uciekłem od winampa. Ale jak ci to jest potrzebne to nie daj się namówić na nic innego bo winamp jest do tego prawie najlepszy. Lepszy jest tylko amarok który jest tym dla linuksa czym winamp na windowsa. Swoją drogą niedługo amarok będzie również dla windowsa.
Cytat
zreszta columnsui jest
ColumnsUI to jeden z "must have" addonów. Ja go instaluje jako standard i mam go od początku użytkowania foobara. Niczego więcej nie doinstalowuje.
Są gusta i guściki ale ja należę do tych osób które przedkładają funkcjonalność i użteczność nad bajery i wodotryski. To właśnie one sprawiły że zrezygnowałem z winampa na rzecz foobara. Jak ma coś grać, niech gra a dobrze, bez żadnych ściemniaczy nawsadzanych naokoło, jak ma coś odtwarzać filmy niech odtwarza a nie wciska mi przy okazji jakieś okładki DVD. Dlatego mam osobny odtwarzacz do mp3, osobny do radja internetowego, osobny do teledysków/filmów i osobną przeglądarkę do plików graficznych która też chciałaby odtwarzać filmy czy inne rzeczy.
AMD Athlon 1700+|Epox 8RDA+ | 2x256MB Goodram PC3200 DIMM DDR + 256MBNanya PC2100| Geforce 2 440 MMX | HDD Seageate 160GB + SAMSUNG 80GB 7200 rpm 2MB ATA| DVD Writer Pioneer DVR 116D | Mysz A4Tech X738k + program Oscar
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
WindowsXP+Linux Debian 5 Squeeze + LXDE
Sansa Clip 2Gb + Philips SHE 9500
It's nice to be importand but it's more importand to be nice
Napisano 25 grudzień 2009, 23:45
Ja również od bardzo długiego czasu korzystam z foobara i nie zamierzam go zmieniać. Masa pluginów, ciekawe efekty DSP i w pełni konfigurowalny wygląd. Do tego napisana została ciekawa wtyczka dla Win7, dzięki której możemy kontrolować odtwarzanie piosenek z wysuwanego okienka podglądu na pasku start
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź

_by_lc0ne.png)